Dobrý nápad? Skúsili ste sa rodičia na to vyskladať aby sa znížila chorobnosť vaších detí?
Mali sme germicidny ziaric, ale efekt nič moc, keď deti mali sopel a všetko chytali, dávali do úst...
@mogaa posunie sa do vyšších ročníkov a 5-10 E sa vráti tomu kto odchádza.
Akože môžete skúsiť, ale realita je taká kde je sopel môžeš daj aj neviem aký žiarič proste budú tie deti choré tak či tak, spia vedľa seba, kašľu, kychaju, soplia, nepomôže čistička v tomto, aj doma mám nonstop pustenú a keď keď k dieťa ochore o dva dni to chytí aj druhé nech vetram furt, strieka a čo robim
z čoho chceš vracať peniaze? znovu sa poskladajú rodičia? v triede máš deti od 2,5 do cca 4rokov...nie všetkydeti odchádzajú do školy v rovnaký rok....rovnako škôlka nebude nič riešiť, teda ak sa čistička pokazí, či nechtiac niektorým dieťaťom poškodí....vyskúšať môžeš, ale podľa mňa nereálne, nie všetci rodičia sa budú chcieť skladať....
@luccija hermicídny žiarič sa predsa musí zapínať keď tsm nik nie je. Medzitým sa môže kopec deti nakaziť.
@mogaa presne tak ako ked platíš za čip k parkovisku v práci. Keď odchádzaš, vracajú sa ti peniaze a zaplatí ďalší kto prichádza. Pre rodičov to nikdy nebude strata ak by sa čo i len o 3% znížila chorobnosť detí (reálne to odhadujem na minimálne 30%).
Poskladať sa môžete. To zase nie je taká veľká položka. Vracanie peňazí by som neriešil. 10€ v dnešnej dobe nikoho nezabije a kto to má zastrešovať a sledovať? Snáď nie triedna učiteľka?
Otázny je účinok, keďže deti sa nakazia buď priamym kontaktom ako na seba hovoria, kričia, alebo kontaktom cez veci, ktoré používajú a dotýkajú sa ich. Takže chorobnosť to podľa mňa nezníži.
Ako často sa dezinfikujú hračky v škôlke?
Hlavne to vobec nepomoze. Pomoze to len firme ktora to predava.
@fido69 stačilo by zníženie chorobnosti.
Koľko škôlok je v starých budovách s kobercami závesmy, už len alergickým deťom by to výrazne znížilo chorobnosť.
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/choroby-v-materskej-skole/#post-88193706 Autorka tejto diskusie neskúšala si to v škôlke navrhnúť? Isto by rodičia ma zo prispeli, je to aj v ich záujme.
A budú súhlasiť všetci rodičia v triede?
Nechápem čo riešiš...je uplne bezpredmetné s čím by súhlasili žienky na MK, podstatní sú všetci rodičia v triede tvojho dieťaťa.....ak s tým súhlasia tak čističku si kúpte, ale čo i len jeden nesúhlasí - smola, čistička nebude.....teda samozrejme ak nie si predajca čisitičiek čo čaká že super, bude byznis
Pozri sa znížiť chorobnosť v škôlke je nereálne, tak zbytočne nad tým spekulujes.Ano, ziaric sa púšťa, keď tam deti nie sú.Tie vírusy a baktérie sú všade.
dieťa sa nakazi aj, keď druhé 3x kychne, alebo má na ruke sopel a druhý deň zostane doma.To je večný nekončiaci kolobeh neverím, že čistička pomôže.Staci, že sa stretnú s deťmi z inej triedy na dvore atď...jedálni.Vacsina deti ochorie zo stresu, z toho, že pomaly nic nejedia, ak by to bolo také super každá rodina má doma čističku.Je nereálne dezinfikovať postieľky, hračky, skrinky atď...
Jedine co sa da urobit, je budovat dietatu imunitu. Vsetky cisticky, ziarice atd su len biznis.
Okrem toho veľa detí je bacilonosic a nič im nie je, ale nakazia ostatných, rodičov.To by všetci museli ísť na výtery atď..aj rodičia, učitelia.
Pracujem v špec.škole/ v škôlke. Počas C19 bolo naše zariadenie otvorené. V tom čase dala riaditeľka namontovať do každej triedy germicídny žiarič. Zapínam ho denne, pravidelne vetrám. Mám malý koberček v časti určenej na hranie, záclony žiadne. Sme menšie kolektívy ako v bežnej škole/ škôlke. Aktuálne je v mojej triede taká nálož, že som PN aj ja, aj moja asistentka a ani v ostatných triedach to nevyzerá o moc lepšie. Poviem ti, že niekedy som vôbec nemarodovala, v posledných rokoch som minimálne 2x úplne odpálená, že to iba s Paralenom nedám 🤷🏻♀️ keď to 'iba' soplíkové dieťa na mňa kýcha a vytiera sopeľ do rukáva, chytá hračky, ktoré potom chytí iné dieťa, žiadny germicídny žiarič, či čistička vzduchu nám nepomôže..
Čističku vzduchu ešte chápem, ideálne s nejakou UV lampou, ale zvlhčovač vzduchu? Ten mi pripadá skôr kontraproduktívny pre zníženie chorobnosti, alebo to má nejaké lekárske opodstatnenie z pohľadu šírenia vírusov?
@mogaa koľko je deti v škôlke? Keby len 10/20 rodičov súhlasilo, aj tak by sa to oplatilo a to som presvedčená, že tých desať rodičov by ju bolo ochotných kúpiť v plnej sume každý, len aby nebolo ich dieťa choré tri týždne z mesiaca.
@luccija väčšina deti v škôlke neje chceš povedať?
Autorka ty ides ako verklik. Kludne ver ze nejaka cisticka znizi chorobnost, len aby si sklamana nebola, ze je dieta uplne rovnako chore a ustane to az ked pridu teple mesiace. A potom to ludia pripisu k dobru cisticke :D
@nikaeli deti zo špeciálnej školy bývajú chorobnejšie aj tak to nie nie je zrovna štatistická vzorka. A ja sa nepýtam na germicídny žiarič, ale chápem čo chceš povedať.
@zooeynka keby sa len znížila infekčná nálož, aj to by bolo super. Ty tiež ideš sko verklík nie a nedá sa a nepomôže a dookola.
@e1h áno vo vykurovacom obdobi bývajú sliznice oslabené a stúpa chorobnosť.
Ono v anglicku tomu vykurovaniu moc nedajú a tiez je tu v zime zvýšená chorobnosť. To bude skôr tým, že je kopa deti pokope. Ale zas ak by všetci súhlasili, za skúšku veľa nedáte.
@domak2 v anglicku deti chodia v kraťasoch v zime a všetky budovy sú tam plesnivé. Tiež hygiena nič moc …
Neviem čo chceš počuť. Ak tomu veríš, tak ju kúp. Ale nezabudni, že s tým musí súhlasiť aj MŠ a technik BOZP. Nemôžeš len tak doniesť do škôlky elektroniku.
Nestačí ti môj pohľad zo strany učiteľky, dám ti pohľad zo strany matky. Môj syn je prvák. Má za sebou 4 roky v MŠ v tej istej triede, v tom istom kolektíve. Mali na stene germicídny žiarič a v rohu čističku. Keďže sme mali rodičovskú skupinu cez messenger, videla som, ako a koľko boli deti choré. A poviem ti, bolo to neúnosné. Nebol mesiac, aby sme neboli doma. Od bežného soplíka, cez siedmu chorobu, laryngitídu, hnisavú angínu, či chuťovku ako je mononukleóza. Marodovali sme aj v júni, keď mali predškoláci rozlúčku.
A ver, že je úplne jedno, či si vytrie sopeľ do rukáva alebo na mňa kýchne dieťa s autizmom alebo dieťa intaktné. Tá potvora bacilská si nevyberá 😛 a už vôbec ti čistička nepomôže, keď máte v triede mamičky, ktoré prezentujú názor, že soplík nie je choroba, či potrepú kašlajúce dieťa po chrbáte s otázkou 'ta čo ti zabehlo?'... v našich škôlkach je to skôr o ohľaduplnosti rodičov..
Máme doma čističku a vždy ochorieme každý od každého, tak asi nepomáha .
A ako konkrétne si to predstavuješ? čo ak na ďaľší rok rozdelia deti do iných tried? či ak počas roka odíde nejaké dieťa lebo sa presťahujú? čo po skončení škôlky s čističkou? nie je to dobrý nápad, je nezrealizovateľný.....kto sa bude starať o čistenie čističky, či riešiť servis alebo opravu? lebo škôlka isto nie, keďže to nie je jej majetok.....