Zaujimalo by ma hlavne kolko deticiek je v jednej triede, resp.kolko deticiek pripada na 1 ucitelku a ako ste spokojne s pristupom uciteliek (hlavne v triede s najmladsimi detmi)...Chcela by som dat synceka od januara na pol dna a zvazujem medzi inymi i tuto skolku.
Dakujem za vsetky prispevky.
@pribinak ano, viem, maju na stranke tieto info. stahujeme sa z lamaca do dubravky a zistujem moznosti, zatial este nie som rozhodnuta kam.
Ahojte, môj syn má problém - zaostáva v rečovom vývoji, inak je vývojovo v norme, len je občas trošku pomalší, občas mu treba viackrát povedať...malinkp horšia aj motorika (hoci tiež v norme), v štátnej MŠ, kam chodí od novembra (v decembri mal 3 roky) kvôli tomu zažíva peklo...učiteľky ma už neraz rozplakali, nemajú naňho nervy, deti sa mu smejú... chceme ho presunúť. Rozmýšľame nad touto cirkevnou škôlkou, prosím, ako ste s ňou spokojní? Vďaka.
@ruan urcite ho dajte prec, ked tam zazivate peklo, ja ked pocuvam taketo pribehy, je mi z toho smutno, lebo detska dusa je velmi citliva...radsej aj posledne peniaze, len aby sa dieta citilo dobre...zatial tam nie sme, ale ideme tam na zapis v aprili, kedze syn bude mat coskoro surodenca, chcem, aby bol este s nami doma a do skolky ho nahlasim az od januara 2018, cize nie od septembra. urcite potom napisem, ako sa nam paci, aj ked, vy by ste potrebovali infoasi skor...drzim palce...
@mariannnka81 Ďakujem veľmi pekne, aj za povzbudenie, moc si to vážim. Syna sme už zo štátnej vzali, už sme to nezvládli, teraz som na predĺženej materskej a od septembra by som chcela sem, takže aj my ideme na zápis 🙂 Ďakujem veľmi pekne, môžem prípadne v septembri napísať, aké to je.
@ruan Dakujem, to velmi pomoze, ja sa urcite v septembri ozvem, ze ako sa vam paci. drzte sa zatial
@ruan ahoj, ako zvladate skolku? my sme zapisali, ale davame az od polky oktobra...dakujem pekne
Ahoj,
tak náš bude mať v decembri štyri roky, takže ho zaradili rovno do druhej triedy (Lienky). V jeho triede majú spolu 23 detí (myslím, že u prvákov - Kuriatok, je to trošku menej). V každej triede sú dve učiteľky (na zač. šk. roka neboli, chýbali im dve, ale k prváčikom chodili vypomáhať, myslím však, že už majú všetky). Čo sa týka adaptácie, prváčikovia najprv plakávali, niektorí to skúšali tak, že boli týždeň-dva doma a potom skúsili znova, ale všetky deti sa pekne zadaptovali. Mali sme už dve rodičovské združenia (celoškôlkarske a triedne). O deti sa ukážkovo starajú, sú veľmi milí (všetci, aj upratovačky), vysvetľujú trpezlivo, s láskou, nebijú, nenútia, aj rodičom zakazujú, aby dieťa hrešili, ak malo nehodu (pocikanie), lebo to dieťaťu nepomôže...naozaj vidno, že svoju prácu robia z presvedčenia. S rodičmi výborne komunikujú, je tam aj fajn partia rodičov. My sme zo škôlky veľmi nadšení, náš syn odtiaľ občas nechce odísť. On má trochu rečový problém a aj spoločenské zručnosti má horšie, ale pomáhajú mu, ani deti sa mu (ako v inej škôlke) neposmievajú, vedú ich tam naozaj k tomu, že všetci sme kamaráti a treba si pomáhať, deti majú medzi sebou super vzťah. Škôlka robí veľa zaujímavých akcií (mali sme rodinné popoludnia Zdravko plné dobrôt a súťaží, deťom raz prišli do škôlky sokoliari, teraz sa robila jesenná výzdoba, o týždeň bude šarkaniáda, staršie deti boli v Zoo /za vstupné jednu mrkvičku alebo jabĺčko pre zvieratká - to bol projekt cez OLO - sú tam zapojení do veľa projektov). Sme veľmi šťastní, že tam sme, je to úžasná škôlka! 🙂
AHojte, ozivujem tuto temu - pridate maminy dalsie skusenosti?
Aj j by som bola vďačná za nejaké aktuálne informácie🙂 vďaka
Neviem ci vies, ale kedze toto nie je štátna ale cirkevná MS, tak skolne nie je 25e, ale 50e