Zdravim mamičky, chcela by som sa opýtať ako to máte s chorlavosťou prvý rok v škôlke. Moje dvojičky trojročné sú furt nezdravé.Naposled boli v škôlke na Mikuláša, pred tým neboli mesiac ( sopel, kašeľ , po steroch z nosa antibiotiká) , v škôlke vydržali 2dni znova sopel. Teraz cez sviatky boli v pohode, ale od piatka znova sopel a kašeľ. Učitelka sa už pozerá tak, že si vymýšlam.Mali ste to obdobne? Existujú nieake vitamíny, ktoré by ich dostali do normálu?
V zime je to bežne.Ucitelka to určite pozná🙂práve som pozerala na fB fotky kde som pracovala z 15 deti ich je 6.
a tak ak maju kasel a nemaju teplotu,do skolky mozu chodit,Ked maju teolotu,sopel ok prve dni doma ,po odzneni teploty do skolky,nemusis ixh liecit doma mesiac.
Moj syn je predskolak. V pondelok nastupil do skolky, vcera mi ucka pivedala,veaj sa sťažoval na bolest hrdla 😖 predtym od novembra s malymi prestavkami 2 mesiace doma. Nastastie nekasle, len sopli. Berie imunoglokan, rybi olej, cecko. A vidíš, prd platne
Keby len prvy rok.. moja je predskolacka a teraz tiez dva dni v skolke a uz horucky sopel, furt dokola. Viac je doma, ako tam.
@lasoli a potom sa čudujme, že tie choroby vkuse kolujú 🤦♀️
Môj drobec chodí už tretí rok, začal v prvej covidovej sezóne. Nie je mesiac, aby nebol doma. Vyskúšali sme už všetko možné (a hlavne zaručene overené) od LR colostra, cez Doterru, Rhinogerminu, rôzne multivitamíny, probiotiká a nič.. nič nepomáha.. boli sme aj na krčnom, na alergo, všetko v poriadku, musíme vydržať. Momentálne mu dávam Imunoglukán. Stravu má pestrú, ovocie, zeleninu ľúbi, pije väčšinou bylinkové čaje a čistú vodu.
@lasoli a kvôli takým názorom sme poniektorí vkuse doma.. lebo preliečim dieťa a iné so sopľom a kašľom bez teploty mi ho do troch dní nakazí. Ďakujem. Aj ako rodič, aj ako učiteľka MŠ. Sme piaty deň v škôlke, u mňa päť dní sopľavé dieťa utierajúce si všetko do rukáva a ja už teplotujem a nepočujem na uši 🤷🏻♀️ keď mi ustane teplota, môžem ísť medzi deti? nevadí, že budem kýchať a kašľať?
@denisa0504 tak nvm ale eld my sedime doma cele sviatky,nikam nevjodime a sme zdravi a prideme do skolky a po tyz sopel tak vies co mam to na haku,To je vec ludi co stale lomzuju s detmi a neobsedia doma,potom ze kde su tie xhoroby. my napr len zo skolky nieco donesu,a tak ked uz to tam niekto donieosl deti ak nemaju chorobu su pekne v skolke,ak teplota du doma po odzneni.
@nikaeli No bohuzial pracujuce mamy zasa nemozu pol mesiaca sediet doma.To by vas nik nezamestnal.A my doma sedime,nelomzujeme s dermi nikde,po dovolenkach,po kamaratoch,po kutikoch,cize vsetkosi donesieme od deti,co lomzuju,a ked to uz donesie zo skolky, v tej skolke to je,cize od nas to isto nebude.Za dalsie infekcnost trva povatsine po odzneni teploty.Asi tak A ked ma sopel a kasel,toto len na sk sa riesi inde sa nirmalne so soplom a kaslom bez teploty chodi do skolky,preto su rie deti imunejsie.
Prvý rok to bola u nás katastrofa ale skrz moraxelly ktorú mali v škôlke a neriešili, malý bol dvakrát na ATB a zakaždým čo prišiel do škôlky za týždeň to mal naspäť. Ako prešiel zo súkromnej do štátnej škôlky (po 10 mesiacoch) tak je na tom zdravotne o dosť lepšie, chorý bol od septembra dokopy 2 týždne, cez leto som mu dávala 3 mesiace imunoglukan akurát neviem či to malo nejaký dopad či nie 🤷 ale treba asi len ten prvý rok vydržať kým si dieťa vybuduje nejakú imunitu
@lasoli aj ja som pracujúca, ak si si správne prečítala môj príspevok 😉 celé Vianoce sme presedeli doma, ťahám raz PN, raz OČR. Z môjho pohľadu je veľká škoda, že už nie je potrebné potvrdenie od lekára a stačí iba vyhlásenie rodičov o bezpríznakovosti (ktoré je na figu, keď dieťa kašle a soplí). Ja som tak v októbri/novembri kašľala. A nakoniec som mala vo výteroch haemofila a následne ATB. Ako vie rodič posúdiť, o aký kašeľ ide? toto je večný boj a kolotoč a dôvod šarvátok medzi rodičmi.
@jitkau pokiaľ budú chodiť choré deti do škôlky tak stále budú choré. Nielen cez zimu. Bohužiaľ niektoré mamičky si myslia ze ich dieťa má len trocha kašeľ alebo trocha sopeľ. A tvoje dieťa skončí na antibiotikách alebo prinajlepšom len nádchu. A takto je to stále ten istý kolotoč
@lasoli nech sedia doma hlavne choré deti
Myslim, ze si to len namyslas, ze si ucitelka mysli, ze si vymyslas 🙂 kazda ucitelka z MS vie, ze ten prvy rok byva vacsina deti castejsie doma, nez v skolke. Tym koleckom chorob si prejde takmer kazdy, buduje sa imunita a niektore deti su nachylnejsie na choroby nez ine.
Asi nic zazracne na to neexistuje. Ak by existovalo, uz davno by deti neboli chore 🙂 treba vydrzat. U nas sa to casom zlepsuje. Syn je uz predskolak a sice takmer kazdy mesiac nieco zo skolky prinesie (v zime aj castejsie), ale uz to nie je az take strasne ako to bolo kedysi.