Chorobnosť v škôlke

jitkau
12. jan 2023

Zdravim mamičky, chcela by som sa opýtať ako to máte s chorlavosťou prvý rok v škôlke. Moje dvojičky trojročné sú furt nezdravé.Naposled boli v škôlke na Mikuláša, pred tým neboli mesiac ( sopel, kašeľ , po steroch z nosa antibiotiká) , v škôlke vydržali 2dni znova sopel. Teraz cez sviatky boli v pohode, ale od piatka znova sopel a kašeľ. Učitelka sa už pozerá tak, že si vymýšlam.Mali ste to obdobne? Existujú nieake vitamíny, ktoré by ich dostali do normálu?

diewcatqoo
12. jan 2023

Myslim, ze si to len namyslas, ze si ucitelka mysli, ze si vymyslas 🙂 kazda ucitelka z MS vie, ze ten prvy rok byva vacsina deti castejsie doma, nez v skolke. Tym koleckom chorob si prejde takmer kazdy, buduje sa imunita a niektore deti su nachylnejsie na choroby nez ine.
Asi nic zazracne na to neexistuje. Ak by existovalo, uz davno by deti neboli chore 🙂 treba vydrzat. U nas sa to casom zlepsuje. Syn je uz predskolak a sice takmer kazdy mesiac nieco zo skolky prinesie (v zime aj castejsie), ale uz to nie je az take strasne ako to bolo kedysi.

luccija
12. jan 2023

V zime je to bežne.Ucitelka to určite pozná🙂práve som pozerala na fB fotky kde som pracovala z 15 deti ich je 6.

lasoli
12. jan 2023

a tak ak maju kasel a nemaju teplotu,do skolky mozu chodit,Ked maju teolotu,sopel ok prve dni doma ,po odzneni teploty do skolky,nemusis ixh liecit doma mesiac.

jitkau
autor
12. jan 2023

@lasoli učitelka mi povedala ( dcéra mala sopel), že ju mám nechať doma, lebo sa v škôlke trápi

zorkahorka
12. jan 2023

Moj syn je predskolak. V pondelok nastupil do skolky, vcera mi ucka pivedala,veaj sa sťažoval na bolest hrdla 😖 predtym od novembra s malymi prestavkami 2 mesiace doma. Nastastie nekasle, len sopli. Berie imunoglokan, rybi olej, cecko. A vidíš, prd platne

mimushsv
13. jan 2023

@jitkau aj my sme brali vitaminy, imunoglukan, a kadeco, ten 1.rok u nas uplne rovnaky. Z mesiaca sme mali zaplatenych 5 obedov :D

miladka234
13. jan 2023

Keby len prvy rok.. moja je predskolacka a teraz tiez dva dni v skolke a uz horucky sopel, furt dokola. Viac je doma, ako tam.

denisa0504
13. jan 2023

@lasoli a potom sa čudujme, že tie choroby vkuse kolujú 🤦‍♀️

nikaeli
13. jan 2023

Môj drobec chodí už tretí rok, začal v prvej covidovej sezóne. Nie je mesiac, aby nebol doma. Vyskúšali sme už všetko možné (a hlavne zaručene overené) od LR colostra, cez Doterru, Rhinogerminu, rôzne multivitamíny, probiotiká a nič.. nič nepomáha.. boli sme aj na krčnom, na alergo, všetko v poriadku, musíme vydržať. Momentálne mu dávam Imunoglukán. Stravu má pestrú, ovocie, zeleninu ľúbi, pije väčšinou bylinkové čaje a čistú vodu.

@lasoli a kvôli takým názorom sme poniektorí vkuse doma.. lebo preliečim dieťa a iné so sopľom a kašľom bez teploty mi ho do troch dní nakazí. Ďakujem. Aj ako rodič, aj ako učiteľka MŠ. Sme piaty deň v škôlke, u mňa päť dní sopľavé dieťa utierajúce si všetko do rukáva a ja už teplotujem a nepočujem na uši 🤷🏻‍♀️ keď mi ustane teplota, môžem ísť medzi deti? nevadí, že budem kýchať a kašľať?

lasoli
14. jan 2023

@denisa0504 tak nvm ale eld my sedime doma cele sviatky,nikam nevjodime a sme zdravi a prideme do skolky a po tyz sopel tak vies co mam to na haku,To je vec ludi co stale lomzuju s detmi a neobsedia doma,potom ze kde su tie xhoroby. my napr len zo skolky nieco donesu,a tak ked uz to tam niekto donieosl deti ak nemaju chorobu su pekne v skolke,ak teplota du doma po odzneni.

lasoli
14. jan 2023

@nikaeli No bohuzial pracujuce mamy zasa nemozu pol mesiaca sediet doma.To by vas nik nezamestnal.A my doma sedime,nelomzujeme s dermi nikde,po dovolenkach,po kamaratoch,po kutikoch,cize vsetkosi donesieme od deti,co lomzuju,a ked to uz donesie zo skolky, v tej skolke to je,cize od nas to isto nebude.Za dalsie infekcnost trva povatsine po odzneni teploty.Asi tak A ked ma sopel a kasel,toto len na sk sa riesi inde sa nirmalne so soplom a kaslom bez teploty chodi do skolky,preto su rie deti imunejsie.

kris_tin257
14. jan 2023

Prvý rok to bola u nás katastrofa ale skrz moraxelly ktorú mali v škôlke a neriešili, malý bol dvakrát na ATB a zakaždým čo prišiel do škôlky za týždeň to mal naspäť. Ako prešiel zo súkromnej do štátnej škôlky (po 10 mesiacoch) tak je na tom zdravotne o dosť lepšie, chorý bol od septembra dokopy 2 týždne, cez leto som mu dávala 3 mesiace imunoglukan akurát neviem či to malo nejaký dopad či nie 🤷 ale treba asi len ten prvý rok vydržať kým si dieťa vybuduje nejakú imunitu

nikaeli
14. jan 2023

@lasoli aj ja som pracujúca, ak si si správne prečítala môj príspevok 😉 celé Vianoce sme presedeli doma, ťahám raz PN, raz OČR. Z môjho pohľadu je veľká škoda, že už nie je potrebné potvrdenie od lekára a stačí iba vyhlásenie rodičov o bezpríznakovosti (ktoré je na figu, keď dieťa kašle a soplí). Ja som tak v októbri/novembri kašľala. A nakoniec som mala vo výteroch haemofila a následne ATB. Ako vie rodič posúdiť, o aký kašeľ ide? toto je večný boj a kolotoč a dôvod šarvátok medzi rodičmi.

lasoli
14. jan 2023

@nikaeli tak potom mech vsetci doma sedia,je to aj o imunitr,

mariazatkova
23. jan 2023

@jitkau pokiaľ budú chodiť choré deti do škôlky tak stále budú choré. Nielen cez zimu. Bohužiaľ niektoré mamičky si myslia ze ich dieťa má len trocha kašeľ alebo trocha sopeľ. A tvoje dieťa skončí na antibiotikách alebo prinajlepšom len nádchu. A takto je to stále ten istý kolotoč

mariazatkova
23. jan 2023

@lasoli nech sedia doma hlavne choré deti