Chorobnosť v škôlke

24. júl 2021

Prosím Vás, aké máte skúsenosti s nástupom detičiek do škôlky (3r.) a častou chorobnosťou? Je pravda, že je to dokola týždeň v škôlke, týždeň doma? Ako to riešite so starostlivosťou v prípade častej choroby? Tolerujú to v práci?

klarissa25
24. júl 2021

U nás to tak vôbec nebolo...skoro vôbec nebýval, doma..jedine co mal sú sopliky ( nie infekčné) ale normálne chodíl aj chodí do škôlky

katkami123
24. júl 2021

No je to pravda, naša teraz ešte menila škôlku za letnú a tam sú zase iné deti a zase je každé 2 týždne chorá a sopli. Zatiaľ som na materskej pri dvojičkách, tak je so mnou, ale inak neviem, treba poprosiť všetky babky a dedkov v okoli.

dskjhfdlkdjhl
24. júl 2021

Vobec to tak nemusi byt, moje deti boli z kazdeho sk. roku doma tyzden. Do skolky nastupovali v troch rokoch.

syslik81
24. júl 2021

moja uplne v pohode .. neyva chora ale je otuzovana od mala-ziadne studene sprchy haha ... len som zbytocne neobliekala v zime nebambusila .. kurenie nemam na plno etc ..je vela ovocia zeleniny .. mozno aj to dopomohlo k dobrej imunite .. a v podstate az na par soplikov mi este doteraz velmi chora nebola ... ma 7

1katus1
24. júl 2021

@klarissa25 lenže teraz aj kôli soplikom ktoré nie sú infekčné dieťa nesmie do škôlky

klarissa25
24. júl 2021

@1katus1 no nás malý môže pokiaľ sú sople priesvitné...hlavne teda od jesene do jari...vtedy je to najhoršie...ale už ma lieky takže je to miernejšie

gbgb
24. júl 2021

Toho sa aj ja bojim a u nas nemoze ist do skolky so ziadnym soplom.

vierocka888
24. júl 2021

U môjho to platí na 100% .... maximum co bol v skolke bolo 2 tyzdne a potom 2-3 tyzdne chory. Ja som ale bola na rodičovskej, takže starostlivosť nebola problém. Do našej skolky chodili niektoré deti usoplene a vždy na to doplatili tie so slabsou imunitou.... som zvedavá ako to bude tento ďalši rok s nim

autor
24. júl 2021

Ďakujem za názory a skúsenosti. Môj ide do škôlky prvýkrát a ja do práce po vyše 3 rokoch. Tak sa toho bojím všetkého 🥺

taga
24. júl 2021

Moj byval chory ako babo, nevysvetlitelne teploty hnacky len tak z nicoho nic.. ako nastupil do skolky, bol chory asi 2x za cely skolsky rok, aj to taky 3 dnovy kaslik / sopel, bez teploty. Takze u nas vobec neplatilo ze skolka = chorobnost. Zacala dom mu davat pred skolkou (alebo neviem kedy) imunoglukan, takže predpokladam, ze aj ten pomohol

autor
24. júl 2021

@taga u každého je to asi individuálne. Čiže bude to buď-alebo...

andreatytler
24. júl 2021

U nas to zatial nie je zle. 18 mesacny Syn isiel do jasli, takmer pred 2 mesiacmi a chory bol prvy krat minuly tyzden (bola to jeho prva choroba vobec). Trosicku soplov a jeden den horucka. Ani som mu nic nedavala a preslo to do jedneho dna. Podla mna zalezi od imunity dietata.

kika831
24. júl 2021

U nas hroza- obe deti vkuse chore. Tyzden skolka, 2 tyzdne doma. 😢

mabenn
24. júl 2021

Ono, do nejakej miery treba byť asi nastavený, že si dieťa ide budovať imunitu a že je to normálne, pokiaľ tými soplíkmi prejde. Už ako to vypáli, záleží od dieťaťa a viac faktorov. Syn z takmer 5mesiacov doteraz v škôlke, bol mesiac doma chorý. A to je na pol dňa.

jana_eyre_2
24. júl 2021

Je to ako VZDY od dieťaťa k dieťaťu.. môj prvý ako prvý skolkar v rodine od 4r bol veľmi často chorý, všetky ostatne deti choré od neho - najmä najmladší.. ten ostával potom chory aj keď už starší sa troška ustálili.. všetci traja sú však alergici, ti sú na choroby o dosť náchylnejší - teraz už všetci berú lieky.. ale napr. Tento sk.rok boli chorí len pár krát - ale to bude asi aj tým že viac bolo doma ako v inštitúciách.. ale u teba tontak vôbec nemusí byť.. a ak aj áno, imunita sa buduje, bude lepšie neboj..

1katus1
25. júl 2021

@klarissa25 ja som musela doniesť pot radenie od lekára že ide o alergiu lebo dcéra má alergiu na peľ

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
25. júl 2021

U nas to tak nebolo....takze nie je to pravidlo

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanaete
25. júl 2021

@1katus1 Nie v kazdej skolke to maju takto prisne nastavene. U nas aj teraz chodia so soplom a kaslom. S takymi miernymi.

zuzanaete
25. júl 2021

Zalezi od dietata a imunity. Ja som s nasimi neriesila chorobnost v skolke. Dokonca si pamatam, ze aj ked bola takmer cela skolka chora, tak starsi chodil. Jeden den som prisla pre neho a ucitelka mi hovorila, ze nech sa pripravim na chorobu, lebo doobeda volala rodicom, aby prisli pre dieta s horuckou a druhe bolo vracajuce dieta. A nasmu nic nebolo, aj ked bol pri tych detoch.

3petka
25. júl 2021

U nás to bolo tak tyzden v škôlke, dva doma. Ale to len kvôli tomu že bol alergik a nevedeli sme to. Ako náhle sme to zistili, mal v škôlke maximálne soplik na 2 dni doma inak nevymeškáva vôbec.

klarissa25
25. júl 2021

@1katus1 u nás zatiaľ nie je treba...resp stačilo im povedať.. ale keby je problém tiež mame potvrdenie...keďže má alergiu na roztoče, trávy mačky....

slniecko66
25. júl 2021

Ahoj. Napíš mi prosím správu 🙂

kopytko03
25. júl 2021

Moje dcéry obidve prvý rok - rok a pol v škôlke v kuse choré aj napriek zdravej strave, pohybu a dostatku ovocia a zeleniny. Naša škôlka bola na "sopliky" prísna už aj pred covidom, takže šéf mi vždy na konci roka urobil report že z 53 týždňov som 20 strávila na dovolenke a OCR 😀 ako chlap ma za to chcel aj vyhodiť, ale našťastie jeho nadriadena sa ma zastala a som jej za to vďačná, lebo potom to naozaj prešlo a začala som robiť normalne. Ešte trochu sa chorobnosť zhorsila keď nastúpili do školy do nového kolektívu, ale už to nebolo tak tragické.

1katus1
25. júl 2021

@zuzanaete tak vždy záleží od vedenia treba len zistiť s danej škôlke

hettinka
25. júl 2021

U staršej to tak bolo. 2 roky bola stále chorá. Na OCR som nechodila, vypomáhali babky. Mladší nebýval chorý skoro vôbec.

diewcatqoo
25. júl 2021

So synom som chodievala na alergoimunologiu este ked nemal ani rok. Ma alergie a intolerancie. Z krvi vzdy vychadzala velmi znizena imunita. Pri kazdej kontrole ma lekarka pripravovala na to, ze ked pojde maly do skolky, bude to tazke.
Pred navratom do prace som upozornovala, ze syn ma problemy a pravdepodobne budem musiet casto bravat ocr. Do skolky som ho davala fakt s malou dusickou. A neviem, aky zazrak sa stal, ale prvykrat som bola nutena vziat si ocr len kvoli pandemii. Inak, klop-klop, vobec nebyval chory. Dokonca nechytil ani kiahne. Jasne, par soplikov a kaslikov bolo, ale vobec to nebolo take zle, ako som cakala.
Syn pravidelne pije rybi olej, inak zeleninu a ovocie moc nemusi. Je velmi zimomrivy, takze naobliekany stale ako snehuliak - cize ani neotuzujeme 🙂

mogaa
25. júl 2021

Je to veľmi individuálne....teraz je situácia ešte koronou sťažená, takže škôlky neakceptujú ani bežné nachladnutie a ak dieťa má soplík, nevezmú ho a musíš s ním ostať doma.....všetko záleží od konkrétnej škôlky a učiteliek a aj od toho aké deti tam budú chodiť....na jednej strane je výhoda ak ti vezmú dieťa s priesvitným soplíkom(bez teploty a bez kašla), na druhej strane rovnako sa to môže u dieťaťa zhoršiť a nakazí tam kopec detí , samozrejme to platí aj opačne...gro zamestnávateľov ti časté OČR samozrejme akceptovať nebude, takže nastupuje babka či opatrovateľka, prípadne si to rieši každý ako vie...

tehula2016
25. júl 2021

Moje deti boli vkuse chore..2 tyzdne doma a pridem do skolky a matky bez mihnutia oka obuvaju v satni svoje kaslajuce soplave deti..rano daju decku paralen a ked im cez den vystupi teplota,radsej maju vypnuty mobil..uz mam skolakov ale strasne nervy som nato mala..