ahojte...máte niekto skúsenosť s angličtinou v škôlke? od ktorého veku ste zapísali svoje dieťa na angličtinu, ak ste mali takúto možnosť?
Môj syn bude mať v októbri tri roky a neviem, či ho mám už tak skoro prihlásiť na angličtinu. Mali by ju mat asi raz( alebo dvakrát?) v týždni po 30minút. Ale skôr uvažujem, že ho prihlásim, nech to aspoň vyskúša a uvidíme ako mu to pôjde. 🙂
Zalezi aj na tom, ako je dieta recovo zdatne. Ked nema problemy s recou, tak podla mna nie je problem to vyskusat. 😉
kondaska,
myslim ze je to uplne v pohode. moja mala ma teraz cez 2 krasne hovori po slovensky, samozrejme mimo niektorych pismenok - r, sykavky a tak, ale to trenujem s nou ja....
hladam pre nu skolku cisto anglicku - boli sme uz par navstivit - deti aj ucitelky hovorili po anglicky, moja mala pozna par pesniciek, ale nerozumie im - bola s nimi asi 2 hodiny, ja v inej miestnosti... ale uplne v pohode sa dohovorili, nemala absolutne problemy, neviem ako si rozumeli ale deti si hold rozumeju 🙂
ucitelky nam povedali ze taketo deti nabiehaju na rec uz po 2-3 mesiacov, po roku uz v pohode komunikuju...
samozrejme ze slovencina a spravna vyslovnost potom zostava na rodicov, ktori musia dostatocne komunikovat a ucit...
aj moja malá mala ešte len v júny 2roky,ale pekne rozpráva,rýchlo sa učí básničky a pesničky,a budú mať angli. 2x do týždna po 30min....tak som to skúsila prihlásila ju...ved ublížiť jej to nemôže,ked sa len jedno slovíčko naučí za 1týžden,aj to bude úspech 😀 😀
uz sa mi zda ze je tu taka tema-no moji obaja starsi na nu v skolke chodili a marek bude tiez-no u nas je od predskolskej triedy skusali aj skor no bolo to neefektivne-no keby ju mali aj takto male deti urcite by som dala,aj ked asi marek by uz ten zaklad vedel lebo milan s nim hovori anglicky kazdu chvilu 😀
no mi chodime do novej skloky a tam je anglictina povinna takze asi tak a amme 4 roky
aj my chodime na anglictinu a mame 4 roky 😉
ďakujem za rady.
tak vyskúšali sme to s angličtinou na prvej hodine, angličtinárka sa vyjadrila, že nevyrušoval ostatné deti, ale že ešte máme čas, že je ešte skoro. A pani učiteľka sa vyjadrila, že pri výučbe posedí 5 minút a potom vstane. Takže sme to odložili o rok. A doma sme mu púšťali anglické pesničky a začal krásne opakovať po anglicky a aj sa naučil niektoré zvieratká, napr. povie, že opica je monkey a slon je elephant, čiže si už uvedomuje aj čo - ktoré slovo znamená. No nevadí, oni sú v škôlke jednotriedka - zmiešaná, takže kým majú iné deti angličtinu, tak to aspoň počúva a niečo sa naňho nalepí. 🙂
ahojte 🙂
moja dcerka chodi na anglictinu odkedy nastupila do skolky a ide jej to niekedy je anií nerozumieme teraz na deti vela nalepi treba zacat cim skor 🙂
Moj syn chodil v skolke na anglictinu a nenalepilo sa na neho nic. 😒 Az v skole nastali pokroky. Asi velmi zalezi na ucitelovi.
Dcérka ako 2,5 začala chodiť do škôlky, je veľmi spoločenská / na škôlku si zvykla hneď, neplakala ani raz 🙂 / a uvravená, tak som si povedala, že ju dám na angličtinu. Majú ju tam 1x týždenne po 45 min. Dala som ju na skúšku s tým, že lektorka uvidí ako to zvláda a potom sa rozhodnem.
Nikto nič nehovorí, len pýtajú 8 € mesačne za kurz. Naozaj by som rada videla ako to na tej hodine vyzerá a čo tam robí ten môj malý živel 😀
Už pár krát som sa jej pýtala, aké slovo sa naučila po anglicky, pozrie na mňa a zahlási vždy to isté:
múúúúú egaut 😀 😀 😀 Aj ked anglicky hovorím, toto slovo nepoznám...
malena - my mame v skolke otvorene hodiny ze mozme prist kedy kolvek na hodinu pozriet co s nimi robia a mala mi tiez zo zaciatku nechcela nic povedat az ku kocnu roku sa rozkecala 🙂 a ucitelka hovorila ze nieje je dvolezite aby nam hovorili slova lebo to tak s nimi nerobi ona sa cely cas s nimi rozprava po anglicky a ked im povie prines mi nieco tak hned vedia co alebo zatvor dvere ale mi zakyvaj daj mi hracku a pod. vsetkemu rozumela tak som bola velmi spokojma aj ked zo zaciatku nehovorila
Ďakujem kety80, si ma inšpirovala tými otvorenými hodinami, u nás zdá sa zúri riadny konzervatizmus, nikto mi nič také nenavrhol. Opýtam sa na nejkú otvorenú hodinku 😉
ahojte, moja dcérka je prípravkárka a až teraz v prípravke majú 1x do týždňa angličtinu, pričom ich to učí učiteľka zo základnej školy a vyučovanie prebieha formou hry - rozprávajú básničky - slovensko-anglicky alebo spievajú pesničky a dcérka už podchytila dosť anglických slov, a nakoľko viem aj ja po anglicky tak ju viem aj opraviť, keď niečo povie zle
u nas v skolke je tiez anglictina formou hry a maju ju 3x do tyzdna po 30 min. malej sa to strasne paci a kupila som aj cd canaky a podhradska anglictina a mala vie pekne s nimi spievat a naucila sa pri tom viac tak teraz idem kupit aj druhy diel ja moc po anglicky neviem ale teraz sa na mna vela nalepilo tak sa ucim s kikou 😀
Ahojte moja Eliska mala v juny 3 roky a od oktpbra chodi do skolky .Hned som ju prihlasila na anglictinu a dost som sa bala ale som velmi prekvapena a spokojna.Vela sa nauci je bystra a velmi jej to ide a bavi ju to.Platim stvrtrocne8,5e a myslim si ze nie je to vela
ahoj, my mame tiez anglictinu v skolke , mala ma 3,5 a pozna uz basnicky , pesnicky v anglictine aj ked nie cele ale za tych par mesiacov (od sept.)super. 😉 .....inak anglinu mame v skolke dva krat do tyzdna 45 min s lektorkou zadarmo.... 😉
Ahoj pre také malé detičky možu byť fajn tieto pesničky : www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglicka-abece... Je tam pesnička o abecede ale aj iné. Deti sa radi učia nové veci a myslím , že hravou formou ich to bude baviť.
Ahoj, môj syn bude mať 4 roky a už 1 1/2 chodí do škôlky anglicko-španielska, lektorov máme zahraničných, ktorí nevedia po slovensky (teda už chytili nejaké základy od deti) a slovenská učiteľka chodí na 2-3 hodiny denne. takže celé dni trávia deti s lektormi, a neviem si to vynachváliť, pekne rozpráva v oboch jazykoch a prepína medzi jazykmi a doma rozprávame normálne po slovensky, a aby toho nebolo málo pribudli nám v škôlke 2 číňania, 2 íri a 3 španielky detičky, ktoré ani neceknú po slovensky 🙂)
Aj moj prvorodeny chodil na anglictinu v skolke.aj druhorodeny chodi sice minuly rok chodil tiez ale bolo to vcase spania a kedze nevstaval na anglictinu nechodil tak mi ucitelky povedali ze aby som ho odhlasila tak som to urobila.teraz ju maju po skolke tak je vyspaty a co som sa pytala sa zapajal.myslim si ze im to v skole pojde potom lahsie ked dostanu v skolke aspon coto a aj rec sa zlepsi teda aspon u nas to bolo pri prvorodenom.
V bývalej škôlke sme mali možnosť chodiť na angličtinu. Malá tam bola raz, tedy mala 4 roky. Potom povedala, že nechce, tak sme prestali chodiť. Teraz nastupuje do predškolskej triedy (kvôli sťahovaniu až teraz - menili sme skôlku) a rozhodla som sa, že ju na angličtinu nedám, bude mať na ňu dosť času v škole. Teraz nech si pekne cibrí materinský jazyk. Pochytila síce zopár slovíčok z angličtiny a taliančiny (rozprávky, manželova a moja pracovná konverzácia), ale inak to veľmi neriešime.
To je super vec podľa mňa ! škoda, že to náš školský systém nepochopil a neučíme sa v škole tak hravo ako v škôlke napríklad. Potom zo školy vychádzajú ľudia s minimálnou kreativitou a hravosťou... Ináč odporúčam pre deti angličtinu bez biflovania, je to super vec, ja mám tiež od nich jeden program a veľmi sa mi páči 🙂 www.anglictina-bez-biflovania.sk/video-anglicti...
Minuly rok som menila mladsej dcerke skolku a hned tam mala anglictinu. Teraz je predskolacka, angl. maju priebezne kazdy den, len 2x do tyzdna priamo s angl.lektorkou. Ja sa s nou anglictinu neucim, skor sa venujem jej naberaniu slovenciny. 🙂, ale pekne chyta slovicka plus pesnicky a basnicky. Beriem to ako taku pripravu do skoly.
Starsia dcera mala anglictinu hned od troch rokov, krasne ju zvladala, lenze ona uz vedela kompletne rozpravat, plus aj r.