Chcem, aby dcérka išla do slovenskej škôlky

dettilv
20. aug 2024

Ahojte. Dcéra pôjde od februára do škôlky, to bude mať 3 roky. Ale to je Maďarska. Dá sa že by som ju prehlásila do slovenskej od budúceho septembra. Lebo rok a pol by bola v najmenšej triede. A predsa chcem aby išla do slovenskej.

lenuska9999
20. aug 2024

@dettilv mohla si to riešiť už teraz, skus obvolat ešte škôlky a možno majú niekde miesto a vezmú už od januára napr

senan
20. aug 2024

@dettilv Pokial rozumie slovensky a aj doma rozpravate po slovensky preco nie. I ked neviem ci uz nebude teraz neskoro. nebyvaju zapisi v maji?

scila
20. aug 2024

@dettilv tak záleží ako sú na tom u vás škôlky s kapacitami. U nás berú podľa toho kde má dieťa a rodičia trvalý pobyt. V dedine máme len maďarskú školku. Deti teda patrili tam a najstaršieho mi keď mal 3 roky ani nevzali, keďže nemali miesto. Ak by inde mali miesto tak by som ho mohla dať, ale to nehrozilo. Tu v okolí často brali do slovenských škôlok len predškolákov, keďže pre mladších nebolo miesto.

cimage
20. aug 2024

V pohode dieta to zvladne, aj moj muz tak bol, ze najskor v madarskej, lebo v slovenskej nebolo miesto a potom presiel ked sa dalo.