Chcela by som dať 2,5-ročné dieťa do škôlky

23. okt 2023

Ahojte ,moj syn ma 2 roky a mesiac ,zvazovala som skolku,malemu velmi chybaju deticky,rad by sa hral a bol v apolocnosti deti,je jedinacik a ani neplanujeme dalsie dieta ,kedze som mala tazke obdobie pred porodom aj po ,mavam casto uzkost aj ja ze som nonstop sama ,kedze je muz v zahranici,( nie nemozme ist k nemu ) ani by nam to nevyhovovalo ,rada by som si teda precitala vase skusenosti ako ste deticky pripravovali na skolku,ako to zvladli alebo co by mal maly vediet ked nastúpi…Ďakujem 🙂

amelia89
23. okt 2023

No tak zalezi ci do statnej skolky/jasli alebo sukromnej. V statnej skolke musi byt odplienkovany, vediet si vyzliect/obliect aspon zaklad ako nohavice/slipy. Rozumiet a par veci idealne aj povedat. Mal by vediet jest lyzicou. To je asi taky zaklad no.

katkaseiner
23. okt 2023

Dcera isla do skolky ako 2rocna, vsetko z vyssie spomenutého zvladala az na to odplienkovanie. Len ohladne iluzii ti poviem, zrejme bude viac doma ako v škôlke - napriek tomu by som dieta do skolky dala zas tak skoro

nikola81
23. okt 2023

Moj isiel ked mal 2r3m. Zobrali ho do statnej, ale tam boli problemy s pani ucitelkou tak som nasla sukromnu. Tam pomoholi s odplienkovanim a v jedeni sa rozbehol popri ostatnych detickach. Bol chory asi tak ako kazde dieta ale ziadne extremy to neboli. Velke plus maly kolektiv (10-12 deti).

zorkahorka
23. okt 2023

Jedna vec je, ze ho to taha za detmi, druha, ze bude musieť s nimi ostat bez teba pol dna. A to sa mu pacit nemusi.
Ak by som nebola nutena ist do prace, dieta by som do 3 rokov nechala doma.

slavomira236
23. okt 2023

Taka 2 a jeden mesiac chces ho dat ako 2,5 rocneho to je marec? Tak to do sukromnej asi. Do statnych je zapis v maji az.

nikha2809
23. okt 2023

@amelia89 nie v každej.Deti chodia, teda už len syn, do štátnej škôlky a majú špeciálnu triedu pre deti od 2 rokov, môžu mať aj plienku, aj cumel na spanie, aj majú nočník v triede.Nemame v meste jasle, tak to vyriešili takto.

ninusa221
23. okt 2023

Robila som v jasliach kde deti mali rok rok a pol 2. Ja som mala pocit že tie menšie sú viac v pohode ako tie 3-4 ročné..

ivangeline
23. okt 2023

Hlavne,aby bolo miesto...ak v statnej.

amelia89
23. okt 2023

@nikha2809 vsak jasne,ja pisem vseobecne 🙂
Aj tak normalna statna skolka prijma deti len v septembri (ale ja zijem vo velkom meste,na dedinach su mozno ine kapacity atd)

mane01
23. okt 2023

Moje dieta slo tiez do skolky ako 2,5 rocne. Sama chcela, bola uz polroka bez plienky, rozpravala v rozvitych vetach. A chora nebyvala ani pred skolkou ani pocas chodenia do skolky… zalezi od imunity…