Ahojte ,moj syn ma 2 roky a mesiac ,zvazovala som skolku,malemu velmi chybaju deticky,rad by sa hral a bol v apolocnosti deti,je jedinacik a ani neplanujeme dalsie dieta ,kedze som mala tazke obdobie pred porodom aj po ,mavam casto uzkost aj ja ze som nonstop sama ,kedze je muz v zahranici,( nie nemozme ist k nemu ) ani by nam to nevyhovovalo ,rada by som si teda precitala vase skusenosti ako ste deticky pripravovali na skolku,ako to zvladli alebo co by mal maly vediet ked nastúpi…Ďakujem 🙂
Dcera isla do skolky ako 2rocna, vsetko z vyssie spomenutého zvladala az na to odplienkovanie. Len ohladne iluzii ti poviem, zrejme bude viac doma ako v škôlke - napriek tomu by som dieta do skolky dala zas tak skoro
Moj isiel ked mal 2r3m. Zobrali ho do statnej, ale tam boli problemy s pani ucitelkou tak som nasla sukromnu. Tam pomoholi s odplienkovanim a v jedeni sa rozbehol popri ostatnych detickach. Bol chory asi tak ako kazde dieta ale ziadne extremy to neboli. Velke plus maly kolektiv (10-12 deti).
Jedna vec je, ze ho to taha za detmi, druha, ze bude musieť s nimi ostat bez teba pol dna. A to sa mu pacit nemusi.
Ak by som nebola nutena ist do prace, dieta by som do 3 rokov nechala doma.
Taka 2 a jeden mesiac chces ho dat ako 2,5 rocneho to je marec? Tak to do sukromnej asi. Do statnych je zapis v maji az.
Robila som v jasliach kde deti mali rok rok a pol 2. Ja som mala pocit že tie menšie sú viac v pohode ako tie 3-4 ročné..
Hlavne,aby bolo miesto...ak v statnej.
Moje dieta slo tiez do skolky ako 2,5 rocne. Sama chcela, bola uz polroka bez plienky, rozpravala v rozvitych vetach. A chora nebyvala ani pred skolkou ani pocas chodenia do skolky… zalezi od imunity…
No tak zalezi ci do statnej skolky/jasli alebo sukromnej. V statnej skolke musi byt odplienkovany, vediet si vyzliect/obliect aspon zaklad ako nohavice/slipy. Rozumiet a par veci idealne aj povedat. Mal by vediet jest lyzicou. To je asi taky zaklad no.