Ahojte, september sa blíži a nás čaká nástup do škôlky, mám z toho trochu obavy, nakoľko z každej strany len počúvam ako bude dieťa stále choré a podobne. Mali ste to skutočne tak, že dieťa bola viac doma choré ako v škôlke? Náš syn za tri roky v podstate poriadne chorý ani nebol, max nejaké prechladnutie, čo raz dva prešlo, antibiotiká ešte nikdy nebral. Len z tej škôlky mám strach, jednak ako si zvykne tam byť a či nebude bývať často chorý. Čaká má nástup do pôvodnej práce, kde si moc nemôžem dovoliť ostávať často doma.. muž podobne. Ako ste zvládali/zvládali škôlku vy? Prípadne dávate deťom aj nejaké vitamíny na posilnenie imunity? Vďaka za vaše odpovede.
Áno, bolo to dosť zúfalé cca prvé dva školské roky. Ďalšie tri školské roky už boli v pohode.
Áno bolo to presne tak, ako ma všetci strašili... chvalabohu len za to, že som sama sebe šéfkou, muž si vie prácu prispôsobiť a máme starých rodičov... držím palce, aby to tak u Vás nebolo... ja sa už teraz desím septembra a tých chorôb, čo zase donesie dcéra zo škôlky presne kvôli rodičom, ktorí si nemôžu dovoliť byť s dieťaťom každý mesiac 2x na OČR a so starými rodičmi...
My sme tak mali isla do škôlky 2.5r v tom case korona takze viac doma ako v škôlke druhy rok neboli zatvorené škôlky ale tento rok nam vôbec neprial 3dni v skolke mesiac doma az raz vydrzala 9dni potom az juni vydrzala 4tyzdne bola 2 dni minulý týždeň dva dni tento týždeň a dnes ma zas upchaty nos a boli hlava(my väčšinou sme mali len sopliky a upchaty nos ale.aj tak som nedala.do.skolky kedze bez spreja nevedela fungovať) tiez antibiotika mala len raz lekarka nikdy nechce dst pokiaľ crp neukáže aj teraz v juni mala.prvykrat 5 dni teploty hrozny kasel a nic nedala....takze ano treba s tym počítať.....ale zas poznam deti ktore pekne vydrzali malp chore.boli .....a to do.mojej davam všelijaké kvalitne vitamíny a nic nam nezabera imunitu ma. Super z krvi skratka mame vydrzat do 6r bolo povedané
Áno, stále doma chorá 🤒🤧😷
Nie. Môj syn nastúpil ako dvojročný. Už má za sebou celý školský rok a od septembra ide do väčšej triedicky. Za celý školský rok vymeskal dokopy (nie naraz) mesiac. Z toho jeden týždeň bol zápal ucha po silnom ofuknuti, dva týždne rekonvalescencia po vyberaní mandle (od toho zápalu ucha sa mu nezmensila) a ten zvyšný týždeň boli 2 dni kovid (pred prázdninami) a 3x mi ho poslali trochu nachcipniteho detským vírusom vo štvrtok domov a piatok bol doma, v pondelok do škôlky. Ale teda žiadna tragédia, tie dva razy čo bol doma týždeň a dva týždne, to prišla jedna babi ku nám. Tie piatky ho vzala druhá babi, lebo ona už v piatky nepracuje. A tie dva dni čo bol kovid sme boli na HO a prestriedali sme sa pri ňom. On je celkovo bezproblémový
Presne ako u Teba, kym bolo dieta 3 roky doma, tak nebolo chore skoro vobec, ked tak mini soplik. Ako zacal chodit do skolky, tak je casto chory. Viac ako 4 tyzdne v kuse v skolke nedal.
ano, obaja boli takmer vkuse chori - vydrzali tam tyzden, ak bolo lepsie, tak max dva. Kym tam nenastupili, tak len obcas nejake banalne prechladnutie.
Nie neboli. Ani raz. A to mame 5 kuskov. Najmladsia 3rocna je od septembra v skolke a nebola vobec chora. a to sme mali aj coronu ale vlastne sme ju ani nemali. nic nam nebolo. len sme boli vsetci pozoitivni. Len doma sme sediet museli a decka sa isli pozabijat. To co tu koluje uz roky, ze decka nastupom do skolky su viac doma ako v skolke, je vysoko individualne. Imunitu treba budovat od narodenia a nie 3 roky drzat deti v bavlnke a potom bac. Vela deti pokope na malom priestore a zväcsa cely den, jasne, ze sa tam vsetko roznasa. A jedno chyti vsetko a dalsie nic.
Chorý 2x do mesiaca, pred nástupom do škôlky vôbec nebýval chorý 🤷♀️ aj kamarátky čo majú deti, tak ten prvý rok stále choré. Neviem čo robia normálne pracujúci rodičia a kde tie deti choré dávajú keď sa nedá byť 2x do mesiaca na OCR alebo dovolenke. Alebo ich aj choré dávajú do škôlky a tak ochorejú aj ďalšie deti
Ano bol kazde dva tyzdne kasel vzdy nakazil mladsieho ten mal ovela horsi priebeh
nie, dcéra bola prvýkrát po pol roku a pootm tak cca 1-2x do roka.
Za 3 roky bola dcerka 2 krat chora...
Môj nastúpil minulý rok ako 3rocny a stále bol po nástupe do škôlky chorý. Najviac vydržal asi 2 týždne v škôlke. Všeličo mal, zápal priedusiek, hnisavu anginu, zápal pľúc, mononukleozu, anginu, všetko bolo na liečenie doma cca 3 týždne. Do 3 rokov nemal žiadnu vážnu chorobu, bol zdravé dieťa. Vždy som ho dala zdravého do škôlky, bez soplikov a kašľa a po týždni chorý zas zostal doma, bol to hrozný kolotoč. Desim sa aj ja septembra. A to som neskutočne peniaze vyhodila za rôzne vitamíny a nepomohlo ani prd.
Bohuzial ano, suvisle v skolke vydrzal na zaciatku tak tyzden, max 2, teraz uz bude mat 5 rokov, ten cas sa predlzil cca na 3 tyzdne, ale chory je kazdy mesiac. A to ho v kuse dopujem kolostrom a vitaminmi a potvrdenu poruchu imunity nema.
Komentáre nečítam alebo bola to hrôza,ktorá ešte neskončila. Moja dcéra nastúpila niečo po 2,5 roku a teraz má 5,5 a ešte to neprešlo. Už sme v štádiu,že idú riešiť mandle. Keby mám robotu kde sa nedá hýbať časom tak ma už daaaaaaavno vyhodia 😅 a ten prvý rok ako bonus som vždy bola ja NATOm ešte horšie ako dcérka
Áno, najhoršie, že to potom doniesla domov a nakazila tak aj bábätka, až sme na 9 dni skončili v nemocnici s nimi. Problém je, ze do škôlky dávajú rodicia nedoliečené deti, choré, nikoho nezaujíma, ze doma ma človek ešte malé bábätka, ktoré tu chorobu znášajú podstatne horšie potom ako už 3-rocne dieťa.
Ano dva roky chodil a tak 3 dni v skolke a tyzden a pol doma.. takze vacsiu cast roka doma. Podla dr vraj ok..davala som cebion a neskor aj imunoglukan, vravela lekarnicka ze ten je najlepsi. Ale podla mna nic..najdlhsie bol v skolke 11 dni po sebe... O chvilu nastupuje druha. Bude to to iste. Co narobime len vydrzat. Stredat si ocr s muzom, dovolenku s muzom, paragrafy a babky, tetky kto moze
Áno ,boli choré stále...ale rodičia tam nosili viditeľné choré deti...
By ma zaujímalo že deti ktoré neboli choré,či im dávate na imutu....alebo...
Inak kým moje nechodili do škôlky choré neboli vôbec.
ono deti sú rôzne, sú aj deti ktoré bývajú stále choré ale aj deti ktoré nie....a vôbec to nesúvisí s tým, či bývali choré pred škôlkou...jednoducho každé dieťa si z domácnosti nosí svoje bacily aj vírusy, takže záleží ako sa s tým imunita vyrovná....naša napr. začala chodiť do súkromnej škôlky, čiže menej detí v triede a prvý mesiac stále chorá okrem 5dní za celý mesiac čo bola v škôlke, detto druhý mesiac tak....pred škôlkou chorá ani nebývala.....potom ostala 2mesiace doma a po návrate už chorá bola len príležitosne....ako to bude u tvojho dieťaťa, to vopred nikto nevie, ale pre istotu si zožeň niekoho na stráženie počas choroby....či babku, či opatrovateľku....
Prvý syn áno, trvalo to cca pol roka. Dcéra takmer vôbec. Zrejme lepšia imunita od staršieho brata. Alebo náhoda....
Ked syn nastúpil tak bol asi 3 tyzdne dokopy v škôlke co bol stále chorý.. po novom roku odchodil takmer celý
Nie
Oni ani nie, ale ja po ich nastupe do skolky som bola chora kazdu chvilu.
Nas je casto zo skolky chory. Proste ked na neho kycha, kasle 10 nachorelych spolužiakov cele dni, jasne ze dlhsie nez tyzden-dva vkuse nevydrzi.
A tie sirupy z justu sme tiez kupovali, skoda penazi. Raz ked na neho chrchle x chorych deti cely den, nepomoze ti zial ani svatena voda, nieto nejake vitaminy :(
Áno , stále . A keď hovorím stále , tak stále . Chodila na pol dňa , a nikdy nevydržala ani 5 dni v kuse . Nás rekord je choroba po 3,5 h. V škôlke .
dcérka nastúpila do škôlky v marci minulý rok...ale to bolo kvôli covidu také kadejaké....no od septembra, keď riadne nastúpila, tak asi 5 krát bola chorá...aj to väčšinou len soplík alebo kašel...žiaden zápal ucha či priedušiek....a do 3 rokov mala 2krát laryngitídu a párkrát soplík...a keď počúvam iné maminky, tak sme na tom asi ešte veľmi dobre....byť doma každé dva týždne našťastie nepoznáme klop klop klop...
ja si inak myslím, že práve to, že dieťa do 3 rokov nebýva choré, je skôr na škodu....lebo príde do škôlky a chytí každý jeden vírus...verím tomu, že mladší súrodenci, ktorí si s tým starším súrodencom (škôlkarom) ešte doma prejdú rôznymi vírusmi a potom nastúpia do škôlky, už nie sú takí chorľaví...ale to je len môj laický názor 😎
Nie,neboli. Max 2x do roka.