Ahojte,synček 3,5r je alergik.Chodi do škôlky,zatial tak že dva týždne v škôlke dva týždne doma chorý.Dr alergolog hovorí že keďže je alergik horšie zvláda jeho organizmus keď sa stretne v škôlke s vírusmi a bacilmi od iných detí.A vodnaty soplik môže mať stále počas celého roka.Bere lieky na alergiu aj na imunitu.Otazka je môžem ho dávať normálne do škôlky alebo ho mám nechať zakaždým doma so soplikmi?Chcem sa zamestnať a nemôžem ostať doma každý mesiac dva týždne,to by mi nikde neakceptovali.Mam povedať učiteľkám že je alergik a že stále bude mať vodnaty slabý sopel,že či môže tak chodiť do škôlky?Dovolia mu to?Alebo treba aj papier od alergologa do škôlky že je alergik?
Nám alergogicka dala papier o so plôch aj kašli a chodil do škôlky. Nie za každých okolností, ale to vidíš ci to je choroba alebo je to "len" z alergie.
My sme mali papier od alergologicky, ORL a po každej chorobe (keďže mala sople nonstop 8m) aj od pediatricky.
@lubka261 Jemu to bolo len teraz cez leto diagnostikovane.Popravde ani neviem aký je rozdiel medzi alergickymi soplikmi a medzi keď je ozaj chorý.Doteraz má stále také vodnate slabé sople.
Nevyznam sa v tom hoci som v skolke pracovala a mala aj alergikov skor mali kasel...ale nie je to tak, ze ak berie lieky nemal by mat take prejavy sopel?...
Moja dcera ma alergiu na palinu tie 2 m berie liek a nema nadchu.
Ak je presvitny soplik dokaze si vyfukat nostek nie jak moja utierat do trička 🙈🙈 tak kludne môže...my sme 3 rok v skolke a zatial 3 dni v škôlke a 2 týždne doma ;)...lenze my mame aj upchaty nos a v skolke maju zakazane dat.sprej do nosa....ale trnto tento rok som si povedala ze nebude tam.meskat mne sama ucitelka povedala ze mam ju so soplikom do škôlky priesvitný nie je vadny len farebné.....ale zalezi ako sa.citi dieta moja niekedy len pri nadche.prva dva dni ledva funguje ;) tento rok je druhýkrát chora pred dvoma týždňami covid nechala.som týžden doma na doliecenie vydrzala v škôlke 3dni a je doma s nejakým virusom kedze je zahlienena a zlte.sopliky...plus som schytala aj ja .....len sa smejem ze covid som nedostala.od nej ale tentk virus hej 🙈
@zuzkaa1991 Môj keď ma slabý priesvitný soplik on funguje na sto percent ako keby nič nemal.
Ak je to slabsi resp netecie vkuse kludne moze ist....aj moja funguje ok len skratka cez obed sa jej upcha nos len...uvidime ako.tento rok.zvladneme preto.som sa nemohla zamestnať nemam.kde nechat ju...takze.mi našťastie predĺžili rodicak
Treba doniesť papier z alergológie.