Dobry vecer, chcem sa opytat, moja dcerka ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a intoleranciu laktozy,teda nemoze nic co sa vyraba z mlieka...aaa teraz nastupuje do skolky...poprosim skusenosti..skolka jej musi zaobstarat adekvatnu stravu alebo budem musiet nosit vlastnu stravu z domu? dakujem
@lubik87 mne alergologicka dala len spravu kde oznamila ze moje dieta ma alergiu na bkm a intoleranciu laktozy.ale povedala mi ze taku spravu mi dat nemoze ze doporucuje nosit vlastnu stravu lebo to sa vraj nesmie...kdezto v skolke trvaju na vlastnej strave...kazali mi pytat spravu od obvodacky, ktora sice zostala prekvapena ale dala mi ju bez problemov...
nosim dcere komplet stravu. Skolka zabezpecila separe chladnicku na jej jedlo + ma aj samostatne taniere a riady na ohrievanie
@iveta143 akurat riesim toto iste, idem sa informovat do skolky aky bude dalsi postup. Dufam ze budu ustretovi, nakolko v dnesnej dobe je alergicky deti pomaly viac ako zdravych. Napiste ako ste dopadli. V akom meste byvate?
@simoncelli V Prešove...som zvedava ako to nakoniec dopadne...alergologicka mi odporucila kazde rano davat Aerius kvoli zmierneniu priznakov, lebo aj chlebik obsahuje kvasok a ten je z mlieka...ja kupujem domov chlieb co sa do neho nedava ziadna mliecna zlozka, ale v skolke ktovie...
Môžeš odporučiť tvojej škôlke našu stránku www.imwell.sk
(https://www.facebook.com/imwell.sk/). Robíme kurzy pre stravovacie zariadenia ohľadom potravinových obmedzení, mimo iného aj pre školy a škôlky nakoľko je neustály nárast detí s potravinovými alergiami a intoleranciami.
😉
@iveta143 záleží aj od tipu školky..ja mám od dr len doporucenie aby malý nejedol mliecne výrobky okrem jogurtov pre silné zahlienenie a v škôlke to netolerujú ..tolerujú len od alergologa a ešte bonus..až by som teda mala potvrdenie tak ho zo škôlky vyradia lebo nebudú schopný mu zaručiť odlišnú stravu..takže tak..hovby tolerujú keď aj tak vyradia...