Ahojte zaujíma ma aký máte režim so skolkarmi?Od októbra aj mňa to čaká.Pojdem do roboty,dieťa na celý deň do škôlky.Rano o 6tej budíček,zaniesť do škôlky,utekať do roboty na 7dmu.O 15tej utekať z roboty do škôlky pre dieťa.Dojdeme domov cca bude 16hod.Varit upratovať.Manzel hovorí že nemusím variť že môžme byť celý týždeň na suchej strave chleba rožok salám.Neviem si to predstaviť nemať varené teple jedlo celý týždeň.Aj keď kamarátka tak funguje s rodinou.V robote nemáme obedy.Deti v škôlke a škole majú.Upratovanie asi nechám na sobotu.Nakupy neviem asi po robote.Ked budem variť rýchle jedlá rátam tak do 17 hod.Potom ešte ísť von s deťmi na hodinku každý deň.O 18 večera sprcha a spať.Cca takto si to predstavujem.Vy to máte ako?Varíte cez týždeň?Chodíte a deťmi von poobede/navečer každý deň?Určite budem utahana z roboty,mám fizycky ťažkú prácu,potom doma ešte porobiť.
varit na 2 dni a nechodit von kazdy den, dost chodia v skolke von a kde mas muza, ved nech aj on navari, uprace
Ahoj ja som sa vzdy nahanala po skolke s dcerou estevon, ako o dusu, aby som nic nezmeskala.
Az raz mi mala povedala, maminka mne je aj tak najlepsie doma.
Vtedy som si uvedomila, ze ona ma stimulov, hluku, nahanania a deti od 8:00 do 16:00 az az.
A manžel bude robiť čo? Do obchodu nech ide ten, ktorý nejde po dieťa. Variť večer keď dieťa zaspí, aj na dva dni.
My prídeme zo škôlky a hneď ideme von a sme tam tak do 17-18 podľa počasia, potom dnu, večera, rutiny pred spaním a 19:30 do postele. Upratujem priebežne alebo cez víkend.
Ráno budíček vychystať a do škôlky, poobede cca 15.30 vyzdvihnúť v škôlke, pokiaľ nebolo úplne zlé počasie šli sme sa domov prezliecť a von aspoň na hodinu - pre mňa to bol neskutočný oddych.
Doma potom sa dcéra chvíľu pohrala kým som pripravila večeru, najedla sa, potom sme robili niečo spoločne. Sprcha, rozprávka a spať. Cca o 20tej.
Večere som varila rýchle max. 30 minút prípravy alebo chlieb s niečím.
Nepíšeš čo robí manžel, môžete si práce podeliť ....napr. on navarí - ty pôjdeš s dieťaťom von alebo naopak.
Jediné o čo by som dieťa neukrátila je denný pobyt vonku.
Malý nákup som robila cestou zo škôlky, veľký cez víkend. Upratovanie rovnako.
Manžel robí od 6 do 17hod,robí v jednej firme majstra.Tak on mi moc toho nepomôže.Pokial dôjde domov je cca 18 hodín a to už pomaly chystáme sa na spánok.
Nech manzel nakupi cestou z prace, a ked pride domov nech navari. Ty sa venuj dcere a drobnemu upratovaniu, pracke
My bravame maleho zo skolky okolo 15.30. Bud s nim idem von ja (alebo niekam na navstevu) a muz ide do obchodu + ma cas pre seba, alebo ho muz zoberie von a ja varim/upracem/mam cas pre seba. Okolo pol 7 sme vsetci doma a do tej 8, ked sa chodi kupat sa hrame, veceriame... urcite nevarim kazdy vecer. Teple jedlo varim na 2 dni a len raz do tyzdna (a vikendy), pripadne malemu nieco zvlast teple na veceru (puding, kase s ovocim,..)
Nás to síce ešte necaka, ale cez týždeň 5 dni nieje až take hrozne byt na “suchej” strave. Navyše vajickovu, zeleninovu alebo krémovú polievku máš za 30minut hotovú. Keď chceš niečo teple, tak polievku a k tomu nejakú pomazanku zbuchat, chleba vo vajicku, toasty, cestoviny s omáčkou, špagety. Je toho dosť na vyber. Veď cez vikend im mozes vytvárať dobroty 😊Daj potom vedieť, aký máte režim 😊 držím palce
My s manželom nemáme obedy ale deti majú v škôlke. Riešime to tak, že o 19:30 keď idu deti spať si navarime na ďalší deň prípadne na 2 dni a striedame sa pri Tom. Jeme to naobed a večer máme studenu večeru, je veľa rôznych nátierok, syrov , zeleniny atď. Von idem s detmi podľa chuti a času, dá sa aj cestou zo škôlky zastaviť na ihrisku. Upratovat cez týždeň moc netreba lebo však nie sme doma
My uz mame tretí rok taky rezim, rano ja odchádzam o 6,30 do prace, budim dieta a muža, ten mu da ranajky, hygiena atd, odnesie ho do skolky, ide do prace, ja idem z prace o 14 a vybavím ak treba maly nakup, inak idem domov a mam tak hodinu casu, zatiaľ upracem, dám prat, atd, každý druhy deň minimalne varim, kvôli sebe, lebo mam diety a nosím si jedlo do prace, mame tak vacsinou vzdy aj teplú veceru, ak varim, tak si zvyknem pokrajat suroviny napr niečo predpripraviť,okolo 15,30 idem po dieta do skolky a spolu ideme na kruzok alebo ihrisko, doma sme okolo 17 a ja ak treba dokončím varenie, potom vecera atd, muz prichádza domov okolo 19 vacsinou a on zas ma na starosti vybaviť so synom hygienu a uložiť ho, ja si vtedy bud robím niečo do prace, mam svoj program mimo domu, upratujem, ... víkendy sme často mimo domu, u rodičov, ...takze nejaké sobotné upratovanie nebýva pravidlom, upratujem priebezne, cez vikend vybavíme vzdy aj velky nakup. Ak by som nemusela tak nevarim tak často. Co je výhoda, pracu mam s dobrou pracovnou dobou,podla toho som si ju vyberala na tieto roky kym nie je syn samostatný
A ešte s tou stravou: v pondelok utorok sú ešte zvyšky z víkendu čiže len 3 dni máme tento problem
Vonku choďte rovno zo škôlky a nie domov, varit a zas von. Prídete domov okolo 17. a to príde za chvilu aj muž. Jeden deň okupe deti muž a ty uvaria, druhý deň kupes ty a vari on. Alebo keď príde o 18., daj mu deti a nech ide von s nimi on, ty si zatiaľ uvar/porob čo treba alebo oddýchni. Keď prídu, on si oddýchne a ty zatiaľ obriadis deti.
Prečo manžel robí od 6 do 17? Veď to je 11 hodín denne. Plus cestovanie takmer 2 hodiny denne? To je strašne veľa. Nemá za to náhodou niekedy voľno?
@h2 Má voľno víkendy.Aj keď niekedy chodí aj sobotu keď je veľa roboty.
Mať voľné víkendy je ale normálne aj pri 8 hodinovom pracovnom čase. Tvojho muža v práci vykorisťujú! Dúfam, že to má aspoň veľmi dobre zaplatené.
@h2 Áno má to zaplatené
KeĎ manžel nestíha pomáhať s deťmi, zapoj ho do domácnosti.
Cestou z práce nakúpi, môže upratať po večeri ...a pod.
Alebo príde o 18stej a ty môžeš ísť na nákupy a on sa postará o deti.
Iste nájdete svoj systém, ale zapojiť sa musíte obaja
@kate_cs nie vždy muž pomôže môj chodí domov o 18.30 takže som musela všetko zvládať sama aj obchod aj variť proste všetko
@andrejka1974 Asi aj ja budem musieť všetko sama.
Manžel keď dôjde domov je unavený,chce si oddýchnuť mať kľud.Casto chodí von vyvetrať si hlavu,na bicykel kvôli kondičke a chodí na hokej s kamarátmi.
Ty nie si unavena? Nechces mat klud? Kedy si chodis vyvetrat hlavu ty? V com si ty ina od neho, ze si nemozes aj ty oddychnut. Ste obaja pracujuci rodicia.
Keď ste obaja v práci a deti v MŠ, či ZŠ - nemáte teplý obed? my počas týždňa takmer nevaríme a ak, tak iba niečo rýchle, väčšinou s cestovinami a pod.
Mňa ale zaujalo iné - o 18ej sprcha a spať? nechcem ti brať ilúzie, ale obe moje deti počas MŠ nespali skôr ako o desiatej - vďaka poobednému spánku v MŠ. Mohla som s nimi ľahnúť o ôsmej, či o deviatej, či o desiatej, nikdy nezaspali skôr. Môj drobec má 4,5 a o šiestej neide spať ani cez víkend, keď je bez obedného spánku.
@amelie2017 Jasné že aj ja som unavená,no predsa žena viac vládze než muž.
@nikaeli Nemáme v práci obed,manžel dostáva cez edenred prispevok finančný navyše akože za obed.Ja dostávam stravné lístky.O 18 sprcha,večera a spánok.Mne dieťa chodí zatiaľ na pol dňa do škôlky,no aj predtým chodilo spať o 18,30 lebo nespí cez deň od jedného roka.Od októbra pôjde na celý deň do škôlky,pevne dúfam že tam bude ticho ležať počas spánku a nezaspí lebo nechce sa mi potom dlho do noci byť hore.Skolacka chodí spať o 19,30
nas to caka buduci rok a teda vobec sa na to netesim :( to budu obrovske zmeny, nakolko nie sme zvyknuti este poriadne na ziadny rezim, no kazdopadne to bude zaujimave.