Aký máte názor na dospelého muža po 30tke ktorý sa vyhráža 3ročným deťom v škôlke ešte predtým ako k niečomu dôjde že čokoľvek spravia jeho dieťaťu to spraví on im (napr.buchnutie alebo neviem čo si ešte predstavoval )
Ahoj, tak na prvý pohľad je jasné, že to nie je normálne, no tu by som rada vedela celý kontext príbehu...
Popisujes jednostrannu verziu. Nevieme o co ide a aky je pohlad druhej strany. Ak by nejaký spratek malý robil zle môjmu dieťaťu a nepomohol by ani dohovor s učiteľkou, ani s jeho rodičom, tak áno, spratkovi by som niečo povedala.
Veru veru môže to vyzerať kruto, ale nevieme co tomu predchádzalo...ja mam na male riešiť niečo uz presne takým štýlom ako dotyčný pan po 30tke... lebo pekne slovo nepomaha
A predtým bolo čo? Ublížil niekto jeho dieťaťu? Bez vetra sa ani lístok nepohne.
Že konečne niekto, kto si nenechá šikanovať dieťa 👍
Tak neviem či je zrovna ok keď to povie niekto kto príde prvý deň s dieťaťom do škôlky,ako chápem že niektorý ľudia sú paranoidný ale až takto ???
To dieťa videli prvý krát,on sa vyhrážal aj učiteľke že ať sa o to postará inak si odskáče aj ona že nedala pozor
@denisa0504 Hej a preventívne spôsobiť traumu všetkým naokolo 👍
Autorka, moznosti na taku reakciu je viacero, iste, nie je to vhodne, ale v kazdom pripade nepozname to, co tomuto predchadzalo. Mozhlo ist o beznu sarvatku v skolke, a pan zareagoval prehnane. Moze ist o to, ze jeho dieta je neustale napadane a proste uz toho bolo az prilis. V kazdom pripade toto ma riesit s ucitelkou alebo s rodicmi, nie takymto sposobom.
@viestta Ďakujem, súhlasím!!!Len ma to šokovalo ,ale je pravda že sa bál lebo to možno v jasličkách alebo niekde inde zažívali
Ak sa v tejto konkrétnej škôlke nič nestalo tak je to smutné. Ten muž už je tak frustrovaný že nepochopí že nie je to všade normálne a tolerované. A vôbec sa to nemusí všade diať. Chápem ho ale tak nato je tam tá riaditeľka a učiteľky. Mali sa opýtať čo sa deje prečo sa to deje a ubezpečiť rodiča že tu sa také veci nedejú. Netreba hneď odsúdiť každý rodič by za svoje dieťa aj zabíjal. Chráni ho.
Raz by mi položil na dieťa ruku bez rozdielu na to čo mu moja mala malý urobil sú to maličké deti na to sú zákony zástupcovia. Tak ja by som bola fakt asi stíhaná ten by aj zabudol že chce robiť z deťmi. To je chorý psychický a nie mal by byť učiteľom v škôlke. Obe ruky mu zlomiť a papuľu tak rozbiť aby sa viac s ňou nenažral. Otázka času kedy k tomu dôjde že niekoho udrie alebo kopne alebo štipne alebo kusné.
@alickapusinka ty si odkial vycitala, ze je to pedagog v skolke?
To dieta bolo prvy den v skolke ci len otecko? Ak tam doteraz chodila matka a bol problem co sa neriesil (alebo mali problem v minulom roku) mozno preto otecko povedal na rovinu.
Absolutne nepozname pozadie, len jednostrannu verziu.
Ak to naozaj bolo bez nejakej predchadzajucej historie tak to nie je normalne, hoci sa mi tomu nechce verit.
@viestta a kto to je nejaký rodič ktorý sa vyhráža cudzím deťom. Tu jej píšu aby upozornila riaditeľku škôlky. Tak kto je to chodí pred škôlku dajaký psychopat či kto. Normálne sa len tak niekto vyhráža cudzím malým deťom. Kto to je vlastné ak jej píšu aby to hlásila riaditeľke Svätý Peter. Nerýp. Zbytočné.
Možno to nie je hneď nejaký psychopat ale len otecko ktorý sa hra na dôležitého, možno nejaký podnikateľ ktorý si mysli že ho v meste každý pozná a chce mat strašný rešpekt 😃😃 poznáte určite každá tie premotivovane typy myslia si že len pre nich je dieťa poklad a najradšej by asi boli keby tam bolo len ich dieťa a učiteľka 😃 ak je to tento prípad asi by som mu niečo sama povedala, že mily otecko rovnako tu mám dieťa aj ja a tak ako si vy niečo neželáte ja si neželám aby sa niekto takto správal na mieste kde je moje dieťa inak to môžeme tiež riešiť inak 😊
Ja by som tomu až taku váhu neprikladala, pes ktory steka väčšinou nehryzie, tu skôr chce niekto len na seba veľmi upozorniť aký to je boss
@colsami Práveže dieťa
😃 to píšeš o mojom mužovi? Ten by pre svoju dcéru aj zabil....
Neprehanas trochu? Nie je to tak ze niekto ubližuje jeho dietatu a on sa ho skratla snazil brániť?
Véd bud konkrétnejšie o čo ide a co sa stalo?
Keby našu dcéru niekto v škôlke bil, hryzol, sotil zo schodov.... viem si predstaviť podobný scenár keby tam nabehol môj muž.....
Lebo asi len tak ten otecko neprišiel a nezačal strašiť deti v šatni....
Mimochodom....tie deti v šatni tam asi mali tiež rodičov nie?
@simona20201309 Ako mohol niekto s tých detí ublížiť jeho keď tam to dieťa pred tým ani nechodilo ?Bolo tam prvý deň,ja to chápem ale potom sa zase pôjde sťažovať že sa s jeho dieťaťom nikto nechce hrať 🤦bodaj by sa chceli , keď sa im vyhrážal ,treba si zase uvedomiť kedy je situácia vážna a aj to že potom budú mať iné deti traumu keď na nich niekto takto bezdôvodne vybafne
@alickapusinka Súhlasím!!!Ale bol to otec nového žiaka
Pokiaľ dobre citam, povedal im ze ak budu jeho dieťa bit bude konať, prečo by sa nemali s tým dieťaťom hrať, co sa tam všetky deti bezdovodne bijú ci ako mam tomu chápať, ak nie nemaju sa čoho báť ani tie deti...poviem ti, riešime niečo podobné a par x by ti prišlo decko s tým ze ho niekto bezdovodne buchnatuje a bojí sa a nepomáha ani riešenie tak ti garantujem žeby si konala rovnako ako ten pan po 30tke
@fiirsttiime Povedal že ak bude počuť od jeho dieťaťa že mu niekto niečo urobil tak mu to fyzicky vráti (otec nie to dieťa)a teraz si predstav že ho dieťa oklame a otec fyzicky napadne nejaké dieťa 🤦
@fiirsttiime Vyhrážanie sa je trestný čin tak ako napadnutie dieťaťa dospelým človekom
Treba si zobrať aj to že sa fakt môže stať aj hocikomu inému že si nejaké dieťa vymyslí na to jeho že mu niečo urobilo aj keď to nebola pravda a takýto premotivovaný rodič ho dobije
Podľa mňa trošku prehanas a robíš z toho hneď útok na cudzie dieťa. Aj keby jeho dieťa niekto Nicholas neverím tomu, že tam ten chlap nalietne začne biť cudzie dieťa hlava nehlava. To, že niekto niečo povie ešte neznamená, že to aj urobí. Keď presne vieš ako to bolo a čo povedal tak si bola pri tom? Čo si mu na takéto správanie povedala? Alebo máš dieťa, ktoré občas do niekoho strčí, buchne, vytrhne hračku? Ak áno treba dieťaťu opakovať, že sa to nerobí a je to škaredé. Že raz môže prísť niekto silnejší a mu to vráti či sa mu to bude páčiť
Áno bola som tam , nič som na to nepovedala pretože som sa na nič nezmohla lebo sa mi nechcelo veriť čo som práve počula,nie moje dieťa nič také nerobí chvalabohu ale si predstavte že vy by ste boli dieťa, akoby ste sa báli
Vieš čo si myslím, že pokiaľ to ten človek nepovie dieťaťu priamo ale niečo splechne do vetra tak to dieťa to ani nerieši. A ak áno tak to treba dieťaťu vysvetliť, že ocko má strach aby jeho dieťaťu niekto neublizil, ale ty si dobrý chlapček a nikomu zle nerobíš tak sa ničoho báť nemusis
Dieta sa nema ako ubranit dospelemu cloveku - verbalnemu a nebodaj fyzickemu nasiliu - i ked by moje dieta robilo niekomu zle, dospely clovek ma postupovat smer ucitel, riaditel, rodic, zriadovatel, inspekcia,… ak by sa priblizil k niektoremu dietatu, rodicia ho mozu zazalovat a nevyhrabe sa z toho. Nie je to tak jednoduche, ako si to tu niektore predstavuju😉 a v tomto pripade by som raiditelku okamzite ziadala o riesenie, lebo naozaj toto nie je normalne. Panka treba uzemnit hned, aby videl, ze sa z neho a jeho dietata vsetci nepo..ru🙈
Informovala by som učiteľky aj riaditeľku škôlky. A na rovinu poviem, že riešila by som aj oznámenie na polícii. Človek, ktorý sa škôlkárom "preventívne" vyhráža fyzickým násilím sa potrebuje liečiť a potrebuje byť určite niekde oficiálne záznam o takomto vyhrážaní.