Aký darček na začiatok roka?

zso
30. aug 2018

Ahojte hlavne ucitelky na MK! Aky darcek by vas potesil na zaciatok roka?Je dobré nosit kvety ved potom asi neviete ich kam dat ked je ich tak vela nie?Chcem nieco co by naozaj potesilo nase pani ucitelky.

vamajka
30. aug 2018

@zso A nam co kto da v 1. den v praci? Posledny skolsky den pochopim, ze sa patri doniest kvet. Ale v 1. den naco? Ved tiez nekradneme.

beky1813
30. aug 2018

Ja mam sice skolkarku a nosim malu kavu a caj na ukludnenie

sweetdreams
30. aug 2018

@zso nejaku lepsiu bonbonieru 🙂 pripadne s kavou alebo cajikom.

zuzpar
30. aug 2018

Tomu ani ja nerozumiem naco je to dobre na zaciatok noveho roka? 🙂 Vysvetlite mi to niektora? 🙂

marlenka222
30. aug 2018

@zso
@zso som ucitelka a pytam sa- za co darcek na zac.roka, ked pre Vase ratolesti este pomaly okrem priprav nebolo pohnute prstom? Vazene maminy, kazde rodicko by ste mali nosit nakup z LEKARNE- od bolesti hlavy, od nervov,na spanie,na ukludnenie, na ocistu, na dobru noc,dobry den, pre pokoj a silu organizmu,pre vitalnost! nie skladat sa,kazda zvlast!A na konci roka bager - to mozte aj hromadne sa zlozit,staci 1ks, zakopem sa aj sama.

stankadu
30. aug 2018

Nič. Ako ked ide prváčik 1x do školy tak kytičku pre novú p. učitelku. Ale inak načo, prečo?

sweetdreams
30. aug 2018

@stankadu
@zuzpar a preco nie? ucitelka bude s vasimi detmi najlizsich 10 mesiacov pomaly viac nez vy, nauci ich kopu novych veci a bude musiet riesit kadejake situacie. platy maju aj tak mizerne, co je zle na tom, urobit jej radost malou drobnostou? ved kto nechce, nemusi kupovat nic.

stankadu
30. aug 2018

@sweetdreams je to ich práca. Volá sa to podplácanie. A potom sa niektorí čudujú, že učitelky len pýtajú na to a na to, ved rodičia sú ochotní. Česť výnimkám.

kokorunecka
30. aug 2018

Ja sa vždy poteším kvetinke.. Ale nepovažujem to za nutnosť.. Sama som mama a viem aké je náročné vyjsť z platu.

sweetdreams
30. aug 2018

@stankadu a na co ucitelky pytaju?

oli18
30. aug 2018

@stankadu už od MŠ učia matky svoje deti, že treba niekomu niečo dávať. Toto sa nikdy v žiadnej sfére nevykynoží . Toľko sa o tom hovorí, ale to je zbytočné. Slovák to podplácanie má v génoch.

bucko555
30. aug 2018

@oli18 dobre si povedala ucime deti podplacat(ja nie ale je ich tu takych dost) a potom sa cudujeme kam to vsetko speje ked este za nic a uz im nieco davame strasne nieco.

marlenka222
30. aug 2018

@zso a zabudla som- domov si radsej namiesto drobnosti mne kupte riadnu varechu a najviac mi pomozete tym, ze obcas tomu vasmu nou vytrepe sprostosti z hlavy a informacie vtlacite do mozgu. Jedna mudra p.ucitelka tvrdila ze rozum sa nabija od zadku
Potom prestaneme mat ucitelky p......, sproste,hlupane, a tak podobne titulovane detmi, ktore na zac.roka donesu darcek. Su aj vynimky ;)

novana
30. aug 2018

@oli18 , tak, tak. Žiadne podplácanie! Deti väčšinou nosia kvety a učitelia si potom za tieto úplatky váľajú šunky v Karibiku.

sweetdreams
30. aug 2018

@novana :D

zenaajmama
30. aug 2018

Je to podľa mňa jednoducho milá pozornosť.Ak ideme po dlhšom čase k niekomu na návštevu tak tiež zoberieme kvety, víno alebo deťom sladkosť.Tak prečo nezobrat učiteľke?
Toto nie je podplácanie.
Čo myslíte koľko asi taká učiteľka investuje z vlastného do našich detí? Na rôzne "drobnosti"..na prípravu pomôcok napr.? Dosť.

petrapod
30. aug 2018

Urobte tak ako to cítite. Ja som nadmieru spokojná s oboma pani učiteľkami v našej škôlke preto mi nepríde zatazko občas ich potešiť .

marlenka222
30. aug 2018

@zenaajmama vino nenozem, alkohol nepijem, kvety mi zdochnu, sladkosti nejem lebo by som po zac.a konci sk roka musela ist na zvysene hodnoty kadeakeho bordelu v krvi. Ja vazne potrebujem.jedine nieco na bolest hlavy a vyssie pisane a este k tomu telesne tresty :D inak oddych v Karibiku by bol tiez super (bez deti) nie ako skolsky vylet

zenaajmama
30. aug 2018

@marlenka222 tak ak ti chýbajú telesné tresty tak si skús búchať hlavu o stenu 😉

marlenka222
30. aug 2018

@zenaajmama a potom tu tabletku na hlavu.

zenaajmama
30. aug 2018

@marlenka222 asi v tomto poradí.

irusa
30. aug 2018

No to bude veselo

stankadu
30. aug 2018

@sweetdreams u nás p. učiteľka pýtala peniaze na výlet. Na tomto by nebolo nič zle, keby sme sa na rodičovskom nepýtali čo všetko z toho budú platiť. Nakoniec vysvitlo, že platíme cestovné lístky pre 2 učiteľky.

hettinka
30. aug 2018

Na začiatok roka som nedostala ako ucka nikdy nič. Svojim deťom som dávala kvietok len do 1. triedy ZŠ.

deedol
30. aug 2018

Ja som tiez ucila (na SŠ) a nic som necakala a ani nedostala. Ale caj na upokojenie ako napad pobavil 🙂

beky1813
30. aug 2018

@marlenka222 ty si ucitelka? No zbohom

hettinka
30. aug 2018

@stankadu no a? Idu s celou triedou na “výlet”, ktorý je vlastne nie výlet, ale sú cely deň v nervoch, aby sa nič nestalo, nikto sa nestratil, nikto si neublížil, (od isteho veku) nikto sa neopil a majú si cestu platiť samé? Áno, škola by to mala zaplatiť ako pracovnú cestu, dat diéty a všetko..., no v praxi to škola nemá, takze ak sa rodičia nezlozia, žiadny výlet nebude. Učiteľom to nikto nezaplatí. Mimochodom, rodičia by mali byt vďační, že sa odvážia dve učiteľky ist s celou triedou na výlet. Zaplatiť cestovné je fakt najmenej, čo môžu urobiť.

zenaajmama
30. aug 2018

@stankadu a kto by to mal podľa teba platiť?Nie, škola na to nemá.Ak združenie rodičov si to nemôže dovoliť, tak pochopiteľne to platia rodičia.Alebo je tu ešte taká možnosť, že žiaden výlet nebude.

hettinka
30. aug 2018

@zso mna osobne by potešil balík kancelárskeho papiera. By som aspoň jeden rok nemusela hneď v septembri sponzorovať žiakov a kúpiť zo svojho.

novana
30. aug 2018

@zuzpar, na Tvoju otázku si dovolím odcitovať príspevok mamičky z inej diskusie na MK: "Radosť bude mať dcérka, keď kvietok ponesie a aj pani učiteľka, keď ho dostane." A ja hovorím, že o tom to je. A následne samozrejme ten Karibik. 😀
Dievčatá, na SK je proste taká tradícia, veď kto chce kvet dať a finančná situácia mu to dovolí, tak dá. Komu sa tento zvyk nepáči alebo naň nemá, tak nedá.