Ahojte! Aj vy ste dnes poslali svoje milované prvý krát do škôlky? Teraz nervozne odrátavate kedy po neho pôjdete? Podelte sa s tým aké bolo to vaše PRVÉ ráno, kým príde prvé poobedie 🙂
My sme radostou išli. Pred školkou si to rozmyslela, že nikam nejde. Tak desat minut sa chodilo okolo školky, nakoniec sa rozhodla že kukneme dnu. Bolo tam v šatni vela detí, ukázala som jej skinku. Tá sa páčila, lebo je so slimáčikom. Prezuli sme sa, šli pozriet za detmi do triedy. A začala sa hrat. tak sme s mužom odišli. V šatni sme sa ešte zdržali vyplnit nejaké formuláre. Ked to počut učitelku: "Pozor, už nám utekajúú!!!" A to naša dcéra zdrhá kade-lahšie 🙂 Preletela okolo šatne a rovno vonku. Návrat spät a kým sa nezapojila do hry bola som pri nej, potom sa nenápadne vytratila a treza premýšlam čo robí chudatko ked zistila že som jej ušla 😖
my sme šli teda skoro ráno ako prvý sme tam boli.bola tam riaditeľka a učiteľka prišla neskôr.prezliekla sa a riaditeľka ju vzala za ruku a dovidenia ani pusu som jej nestihla dať.bola by som zvedavá ako to tam prežíva.
ja NIKDY od nikial nenapadne nezdrham, ani ked mi zdrhnu oni a zahlbia sa do hry. pozdravime sa, pusa a nahlas zopakujem kedy po nich pridem... na obed, alebo po spanku.
niekolko krat kazdy plakal, ale su si obaja vedomi ze slovo dodrzim, takze sa potom ukludnili a zabehli.
ani ked ich nechavam niekomu strazit. ci idem zubarovi, alebo len vyniest smeti
Ahojte môj malý bojovník to zvládal statočne. Mne až zovrelo srdce keď som počula ostatné deti ako tam plačú hneď som mala slzy na krajíčku. Učiteľka len vzala malého a vzala mi veci z ruky a hneď zavrela dvere aby ma malý nevidel Som zvedavá čo mi povie poobede môj bojovník keď preňho pôjdem.
Rano v pohode pusinka tatino,sestricka a maminka.odisli sme neplakal no ale potom nam pani ucitelka hovory ze plakal,to sa dalo cakat prvy krat v skolke a ked nastal cas spinkania tak maly nie a nie spat,chodil z postielky do postielky a budil ine deticky tak som zvedava ci sa to zmeni alebo bude z neho postrah triedy!
My sme sli rano v pohode, plac nastal pri prezuvani a uvedomeni si,ze tam s nou nezostanem. Plac bol s malymi prestavkami cely den, nic nejedla, ani spat nechcela,kedze doma si este velmi dobre pri zaspavani rozumie s cumlom,ktory tam nemala. Ked som po nu prisla,tak znova som ju videla plakat, tak som zvedava,co bude zajtra,uz teraz ma brucho boli...
moja uz rok sice chodila do skolky ale dnes isla do novej a ona ako super dievca bez placu , spokojna a kred som prisla pre nu ani domov nechcela ist 🙂 🙂 🙂
No nato, ze, bol pol dna malý toho celkom v skolke stihol ,,,pobil sa ,,,kusol ho jeden spoluziak ...lietal hore dole ako nepricetny maximalny pozor na neho treba davat pozor mi vravela ucitelka ,,,a ako bonus najedol sa piesku v pieskovisku ,,no prvy den uspesne ma za sebou srac 😀 som zvedava co prinesie zajtrajsok 😀
Tak my sme to zvládli super...malý sa v klude prezul,vzal pyzamko,povedala som mu že tato po neho pride poobede a siel sa hrať....vobec za cely den nezaplakal a uz sa nevie dockat zajtrajska....🙂 Vraj je tam super lebo mu nikto nenadava ked rozhádze hračky :D
Tiez sme to super zvladli.Mala sa do skolky tesi.Zatial je tam len do obeda.Od novembra nastupim do prace potom tam bude cely den.Strasne sa tesi na to kedy tam uz bude konecne aj spinkat.
Tak naša hviezda bola nadšená, celé leto sme si rozprávali ako to tam bude a strašne sa tešila, síce sú teraz len do 10tej ale tak čo už keď majú taký program pre nové detičky. Dnes sa nevedela dočkať tak som zvedavá aké bude mať zas z toho krpaňa pocity 🙂
Tak my máme tiež prvý deň úspešne zvládnutý. Poobede mi učiteľka hovorila, že je absolútne bez problémov, všetko spapal, aj spinkal - vraj sa tvári akoby tam už aspoň rok chodil 😀 Moje zlato 🙂 Dnes ráno ešte ani raňajky nedojedol a už sa obliekal. Dúfam, že mu to vydrží. 😉
moja dcerka (4 roky), trochu sa bála ale po ceste problémi nerobila až ked sme boli pri dverách tak sa rozplakala. pani ucitelka ju utesila že sa bude len hrat, a ja som jej povedala ze pre nu prídem skoro. Ked prišla do triedy zistila že tam chodí aj jej jedna kamarátka z ihriska a nasla si aj ine kamaratky a dneska sa do škôlky velmi tešila. 😀 😀 😅 😅
budila som ho o 7.00,normalne spava do 9-9.30,prva veta bola so slzami v ockach:budes sa tam na mna kukat? o 7.30 nas prisli vyzdvihnut sused a susedka,jeho spoluziaci a isli sme...v satni bolo jedno dievcatko,ta minuly rok uz chodila,a uplne bez problemov,teraz robila cirkus,strasne plakala,mama ju tam pomaly po zemi tahala,aby ju dostala do triedy...ja som drobcovi povedala,ze nech sa ide pokukat co tam maju a ze idem domov upratat,a potom po neho pridem...skolka je na nasej ulici o 5 domov dalej 🙂
maly teda isiel do triedy,hned sa vrhol na auticka,ani sme sa nerozlucili...a maly sused,po zatvoreni dveri,sa nacapil na dvere a plakal,ze chce ist za maminkou...a takyto bol cely cas...takze mi aj maleho rozlutostil a plakali spolu...o 11.30 som si uz isla po neho,nenechavam ho na obedy,stala som pri dverach,pocula som suseda ako krici,ze chce ist uz prec,a maly s nim plakal...tak som zazvonila,ucitelka dosla,ze mi ho zachvilku donesie,ked sa ukludni...tak som uz len potom pocula,ako mu hovori,ze si idu umyvat rucicky...pytala sa ho,kde ma uteracik,tak s placom jej hovoril,ze ma v skrinke s lietadielkom,a ze tam ma aj ruksak s autickom...potom ho uz poslala za mnou,on uplakany,hodil sa mi do narucia,a: maminka tak si mi chybala,velmi,velmi 🙂 a plackal,ze on nechce ist do skolky,ze radsej bude cely den so mnou doma... ucitelka hovorila,ze plackal dost,ale po chvili sa ukludnil a zapajal sa...doma rozpraval,co robil,ze nechcel papat rozok lebo tam bolo maslo,a ze na obed mali polievku,ale ze povedal,ze on lubi iba s macikmi...smykal sa na ihrisku,hral sa s autickami,sam sa bol vycikat,kupoval si malinovku 🙂 napodobnoval ako plakal sused,a ze on iba trosku... zhodnotil to tak,ze zajtra nejde,a ked,musim ist s nim...tak som povedala,ze sa budem chvilu kukat ako sa hra,a pojdem domov upratat...tak sa s tym nejako uspokojil... ale hodnotim to teda celkom ok,nato,ze bol prvy krat tak DLHO bezomna
ja mam tento tyzden plny placu...ale placem skor ja ako moje deti.prvy syn zacal skolu a druhy syn zacal skolku...rano chaos,nestihame....neviem koho obliect ako prveho a k tomu este najmensia sa robi,ze ona je najdolezitejsia na svete,ale na moje pocudovanie prvy den v skolke syn zvladol s kludnostou a rodenou veselou povahou praveho zahoraka 😀 a velmi nam pomohol fakt,ze jeho brat tam chodil a teda skolka mu bola znama zo vsetkych stran 🙂
no aj my sme sli prvy krat...a bola len do pol desiatej..vsetky deti..a ok no dnes plakala os to dvesto..nechcela ist do izby no hlavne rano ma budi-mami mami do skolky,pome,hoje :DD
moja (3,5) dcera sa strasne tesila do skolky cely cas od zapisu. prvy den bol uplne na 1* bez slz, nevedela sa dockat kedy ju postim do triedy. hned ostala na cely den. bez placu. dnes to bolo take iste, nechcela ist ani domov. len ma jedna vec trapi, ze chodi do najmensej triedy kde su aj 2,5r deticky. ste niekto na tom podobne? moja vie krasne hovorit R, je velmi rozumna a bojim sa aby sa nevratila spat o uroven, lebo vcera uz prestala aj R hovorit aj dnes sa uz maznala....neviem no, som z toho dost nestastna ☹
Aj my to mame za sebou...ale mam take divne zmiesane pocity z jednej ucitelky...dnes mi vysvetlovala, aky velky a velikansky problem je, ze maly nerozprava a ze nevie este uplne super sam pit z pohara...horuco rozmyslam, ze skusim ukecat sefku, ci ho nedame predsalen k nam...ta ucka sa mi vobec nepaci...este som na nu nic dobre od inych rodicov nepocula...a sama z nej mam dojem, akoby to robila nasilu...neviem, som trochu zmatena
nám sa osvedčilo- pusa a rýchlo preč. Vždy keď som sa potom pýtala ako to zvládol. Vždy si len minutku poplakal potom si ani nespomenul. Učitelky nás aj upozornili, že ak máme nejaké otázky, treba ich riešiťa poobede, lebo ráno sa venujú deťom.
Pri prvom synovi som 2 týždne hliadkovala 😀 , kým zom zistila, že učitelky sú dôverihodné osoby a môžem im zverit môj poklad 😀
My sme nastúpili do škôlky ako 2,5 rôčkov. Prvé dva dni sme išli bez plaču až okolo 10h plakala veľmi. Ďalšie dni sme už plakalali tak že v živote som moje dieťa nevidela tak plakať ☹ hisák, ľahla si na zem no des ☹ rozplakala som sa a utekala preč. Postupne hisáky ustúpili ale žiaľ plač nie. Plače pred spaním večer, v noci sa budí s krikom že nejde do škôlky a ráno s tým vstáva. Plače aj v triede na chvíľku sa ukludní a potom zase. Papá málo. Ja nastupujem do práce tak do škôlky musela ísť. Ale veľmi sa trápim. Preplačem doma pol dňa. Snažím sa malej vysvetliť že v škôlke je dobre a mamka ide do práce ale ona to ešte nevie tak pochopiť. Je najmladšia v triede. Ako jej mám pomôcť prekonať toto obdobie? Viem že si musí zvyknúť len by som chcela aby sa tak netrápila aby kľudne spinkala . Mám pocit že je vystresovaná z toho celého a ja sňou ☹ ☹ ☹ Veľa zmeny naraz máme teraz. Staršia dcérka začala chodiť do školy je prváčka ale ona sa drží pekne páči sa jej klop klop klop a ja sa vraciam do práce ktorá je náročná a mám obavy z nej. Mladšia dcérka musela nastúpiť do škôlky preto že by mi ju v apríli keď bude mať 3 roky nezobrali pre plný stav v škôlke a ja po ukončení MD sa do práce musím vrátiť nemala by som ju kde nechať do Septembra budúceho roka. ☹
my sme neboli dnes sice prvykrat, lebo uz sme mali nacvik minuly tyzden, ale dnes sla prvykrat s tatinom, tak ten povedal, ze to bol jeho najhorsi den, ze mala slzicky a on hrca v krku. No som zvedava, co bude, ked po nu pridem 🙂 ale min. tyzden bola uplne v pohode.