Ako zvládate plač detičiek pred škôlkou?

7. sep 2023

Ahojte maminy, ako zvládate plač detí pred škôlkou? Prve dva dni plakal ale teraz skor hádže pekáčiky že mama, mama. Tak mi je ťažko z toho. Viem, že to chce čas len ale tak som chcela len pokecat ako to vy zvládate s vašimi drobcami ktorý začali v skolke.
Dnes som si už konečne nemusela utierať slzu popod okuliare 😀🫣 Tak verím ze postupne to bude len lepšie aj keď sa bojím co bude zase po víkende i keď sa na ten víkend tak teším lebo mi veľmi chýba môj drobček 🥹
Komentáre tipu že to preháňam mi tu nemusíte písať, som citlivejšej povahy takže všetko viac prežívam. Ďakujem 😊

trinityf
7. sep 2023

Normalne. Podporujem ho, uistujem dookola, snazim sa mu rozptylit myslienky, ale akonahle zapocuje plac ostatnych deti, tak spusti aj on. To je taka retazova reakcia. A doma ho najviac trapi, ci si prisli maminy pre deticky. Chce to cas. Starsi mi zas reve, ze som prisla ponho skoro, ze nechce ist domov 😀

adeladulova
7. sep 2023

Ahoj. Moj uz je konecne druhak tak s odstupom casu ti poviem ako to bolo u nas...
Moj plakal kazde rano ked vedel ze ide. Doma, ked jedol, sa prezliekal a aj pred triedou. Pomahalo mu ked si sam vyberal oblecenie, akej farby chce slipky, ponozky a tricko. Ake chce pyzamo a hracku do ruksaku. A ako tak sa "vzmužil" ked s nim isiel tatino a nemal na vyber. Ja ked som ho viedla, tak plakal vzdy. Odsledovala som si ale, ze ked som s nim isla do skolky pešo, tak sme sa rozpravavali o tom, ze vzdy niekto pre neho pride, ze aj mne je smutno, ale viem ze sa poobede vidime atd. Co tam robia a ze je to jeho davka zodpovednosti, tak ako aj ja aj tatino ma.. vtedy mu bolo o trochu lepsie. Uplne to prestalo po 8-9 mesiacoch, teda az na konci skolskeho roka 🥲🤭 teraz uz bez problémov nastastie.

rozovykon
7. sep 2023

pre dobro dieťaťa zbytočne nepredlžovať agóniu, prezuť vybozkávať a šup do triedy, lubim ťa puska, keď sa vyspinkáš prídem. Zvykne si a pochopí, že teda je to naozaj.