Ahojte maminy, ako zvládate plač detí pred škôlkou? Prve dva dni plakal ale teraz skor hádže pekáčiky že mama, mama. Tak mi je ťažko z toho. Viem, že to chce čas len ale tak som chcela len pokecat ako to vy zvládate s vašimi drobcami ktorý začali v skolke.
Dnes som si už konečne nemusela utierať slzu popod okuliare 😀🫣 Tak verím ze postupne to bude len lepšie aj keď sa bojím co bude zase po víkende i keď sa na ten víkend tak teším lebo mi veľmi chýba môj drobček 🥹
Komentáre tipu že to preháňam mi tu nemusíte písať, som citlivejšej povahy takže všetko viac prežívam. Ďakujem 😊
Ahoj. Moj uz je konecne druhak tak s odstupom casu ti poviem ako to bolo u nas...
Moj plakal kazde rano ked vedel ze ide. Doma, ked jedol, sa prezliekal a aj pred triedou. Pomahalo mu ked si sam vyberal oblecenie, akej farby chce slipky, ponozky a tricko. Ake chce pyzamo a hracku do ruksaku. A ako tak sa "vzmužil" ked s nim isiel tatino a nemal na vyber. Ja ked som ho viedla, tak plakal vzdy. Odsledovala som si ale, ze ked som s nim isla do skolky pešo, tak sme sa rozpravavali o tom, ze vzdy niekto pre neho pride, ze aj mne je smutno, ale viem ze sa poobede vidime atd. Co tam robia a ze je to jeho davka zodpovednosti, tak ako aj ja aj tatino ma.. vtedy mu bolo o trochu lepsie. Uplne to prestalo po 8-9 mesiacoch, teda az na konci skolskeho roka 🥲🤭 teraz uz bez problémov nastastie.
pre dobro dieťaťa zbytočne nepredlžovať agóniu, prezuť vybozkávať a šup do triedy, lubim ťa puska, keď sa vyspinkáš prídem. Zvykne si a pochopí, že teda je to naozaj.
Normalne. Podporujem ho, uistujem dookola, snazim sa mu rozptylit myslienky, ale akonahle zapocuje plac ostatnych deti, tak spusti aj on. To je taka retazova reakcia. A doma ho najviac trapi, ci si prisli maminy pre deticky. Chce to cas. Starsi mi zas reve, ze som prisla ponho skoro, ze nechce ist domov 😀