Ako zmierniť stres dieťaťa prvý rok v škôlke?

Včera o 07:28

Keď dieťa stále plače ak ide ráno do skolky..ako mu pomôcť co najlepšie zvyknúť si?

vahcaac
Včera o 08:26

Čo najmenej o škôlke rozprávať a vysvetlovat mu prečo je škôlka super. Ráno keď place iba povedať, aj mne budes chýbať, ale musíme ísť do práce a ty do škôlky pohrať sa s inými deťmi, prídeme po teba. Viac nerozprávať o tom.

mamamasama
Včera o 08:38

Nespôsobovať mu stres postupnou adaptáciou? Zvážiť odklad? Poprosiť starých rodičov? Pracovať z domu a najať si opatrovateľku?

autor
Včera o 08:59

@mamamasama ako myslíš adaptáciu?starí rodicai nemôžu.. a ani práca z domu nie

vahcaac
Včera o 09:00

@mamamasama Ranný plač neni dôvod na odklad. Dôvod na odklad je keď dieťa počas dňa v škôlke nefunguje. To znamená nezapája sa, neje, nespí, plače. Netreba byť taký precitlivený na tie deti a pri nekomfortných situáciách ich hneď chrániť v domnení, že robíme to najlepšie pre ne. Autorka, absolútne toto nezvazuj, pokiaľ dieťa v škôlke dokáže fungovať.

simca06022011
Včera o 09:06

Za mna? postavit sa k tomu ako dospely clovek. Proste do skolky sa chodi, racionalne to zobrat, nenervovat sa okolo toho. Ano "Peťko" nechce sa ti do skolky, chapem, ale je tam zabava, musime tam chodit, mama tiez musi ist do prace, aj ked sa jej nechce. Po skolke po teba pridem a cez vikend sme predsa doma. Po skolke zistovat co robili, vyrabali, ako sa hrali, trosku zvelicovat, ake to muselo byt super atd. Vybavene. viac by som sa nad tym nepozastavovala a nerieisla, urcity diskomfort je podla mna prirodzeny pre kazdeho a nie pred vsetkym od mala utekat. Ja ked vidim, niekedy rodicov ako sa dobreze nerozplacu aj za tie deti, tak mam dost.. no nie, proste ak nieco ma byt takto, tak to tak ma byt. Ak raz dieta nieco nemoze, tak nemoze a nie psie oci a podporovat v dietati fnukanie a lutovanie sa a somranie na system.

oblecenie99
Včera o 09:16

Keby som riešila každý jeden ranný plač, dlho nechodí do škôlky. Kým bol v škôlke OK, spolupracoval, spal, jedol, zabával sa, iba ráno plakal, najmä pri lúčení, nebol dôvod.

anketkarka
Včera o 09:18

A dôvod plaču je aký? Ako funguje v škôlke cez deň? Prečo si myslíš, že má stres? Ako funguje dieťa po škôlke?

janka_266
Včera o 10:02

My sme si cestou do škôlky opakovali, že sa pohra, napapa, vyspinka a prídem poňho. Že vždy prídem poňho, že sa tam budú hrať, a mama musí ísť do prace.c ale vždy poňho prídem

janickacrazy
Včera o 10:34

Môžeš mu dať nejakého plyšáka, ktorý tam bude s ním, u nás to veľmi pomohlo a malý ho tam nosil celý rok. Tak som povedala, vidíš, aj havko ide do škôlky, tak mal pocit, že nie je nato sám.

oblecenie99
Včera o 10:41

Ináč ťažko poradiť, čo zafunguje, môj syn keď sa už zavzdušnil, tak ma v podstate nevnímal, mohla sm mu rozprávať a povzbudzovať... ale základ je naozaj opakovať: prídem po teba. Prídem.

Ešte si spomínam, že som mu raz ukázala, že aha, mamka tu bude neďaleko, vidíš tú budovu? (škôlku mal pri súde, a akurát som tam v ten deň mala pojednávanie) a to ho dosť zaujalo aj ukľudnilo, že som fyzicky blízko, tak potom som "pojednávala" pár dní na tom isto mieste :D A ešte klasika: obľúbený plyšák. Poradili to v škôlke a nerobili okolo caviky, nosili aj iné decká. Väčšinou nechal v skrinke a to mu stačilo. Ale viem si predstaviť, že niekde je to zakázané, a viem aj pochopiť dôvody.

jaond19
Včera o 10:48

Moj syn reval kazde rano skoro 2 roky. Prvy polrok som ho bravala o 12tej domov (isla som na podporu). Dalsie 2 robil vsetko preto aby sme tam nemuseli ist (vymyslal bolesti brucha, vyjednaval, zdrzoval obliekanie atd). Pricom ani ucitelky nechapali co rano robí, lebo pocas dna sa super zapajal do hier,aktivít, jedol, neprotestoval a nerobil naschvaly.... len tie ranne prichody horor (a bolo jedno kto ho do skolky doviedol). Keby to mam riesit babkami tak nechodia ani ony do roboty, ani ja. Na opatrovatelky by mi nestacil ani moj plat. Teraz je tretiak na ZŠ a obcas mi povie ako by sa rad vratil do skolky, mam chut ho nakopat do zadku. Ale aspon viem ze nema ziadnu traumu.