Ako vysvetliť dieťaťu, že sa nemá hanbiť za desiatu?

13. nov 2021

Ahojte,potrebujem sa uistit v tom,ze nie som idiot.
Syn skolkar bol s muzom na vylete aj s muzovymi kamosmi a ich detmi. Nachystala som im salamove rozky a caj do termosky. No a tak si znich robili srandu, ze idu jak za sociku. Chlapec uz tyzden rozok nechce jest ani doma. Povedal, ze sa hanbi.
Ked som sa spytala co jedli ostatni, tak sladkosti, chipsy, kupovane bagety a energetaky. Vek deti bol rozny.

Ako mam vysvetlit dietatu, ze sa nema hanbit za desiatu??? To sa aj v skole posmievaju vzajomne? 😭

janai1
13. nov 2021

Bila by som rodičov ktorý svojím deťom dávajú energeťáky...

slniecko66
13. nov 2021

@janai1 Nemyslim si, ze malemu dietatu dali pit energetak.

srferreira
13. nov 2021

Vsak samozrejme aj ja by som chystala ‘klasiku’. Co by som dala teraz za rozok s maslom a sunkou 😂 zijem v UK tu rozky nie su 😂

janai1
13. nov 2021

@slniecko66 hej? A potom kto boli tí ostatní co ich pili?

slniecko66
13. nov 2021

@janai1 muz a muzovi kamosi? 🤷‍♀️

elenka74
13. nov 2021

Ja si myslím, že tvoj manžel mať zasiahnuť a povedať, že na tom nie je nič zlé. Že každý zje a pije to, čo mu chutí .

heleninamama
13. nov 2021

Na cudzie deti sa vykašli, nech jedia a pijú hoci asfalt. Svoje nauč, že jeme to, čo nám chutí a ako sme doma zvyknutí. A nedáme si do toho hovoriť. My milujeme český hamburger - krajce chleba s rezňom - deti ho nosia vždy v pondelok na desiatu a tiež na nich v škole vraj divne pozerajú - deti aj učiteľky - ale im to nevadí, chutí im to viac než to, čo jedávajú spolužiaci. 😂

petka1402
13. nov 2021

Noo porozmýšľala by som, či sa ďalej budem stretávať s takými ľuďmi...
Inak ja by som im to kľudne dala a ešte do dozicky aj uhorku nakrájala, lebo to lubia
Netráp sa

dadulamamula
13. nov 2021

A čo na to tvoj manžel? Tiež to nevie vysvetliť svojmu synovi? Takému dieťaťu treba vysvetliť ze všetko sú to nezdravé potraviny a nápoje, ktoré netreba jest piť a už vôbec nie malé dieťa, bagety v obchode sú balené bohvie ako dlho a co všetko tie majonézy obsahujú a ako mzoe ochorieť na salmonelu a skončiť v nemocnici. Nemá sa začo hanbiť, ja by som sa o tom ani nebavila, ak je škôlka typujem že max 5,6 rokov. Pokym rozek nezje nedostane nič iné a naučil by sa, ale v prvom rade je komunikácia. A tvoj manžel by sa mal zamyslieť akych ma kamošov ci vôbec stretnutie s nimi im prospelo..A asi by som uz nedovolila aby ho bral so sebou pokým si neurobí poriadok.. A hlavne muž by mal byť oporou pre svoju rodinu a tiež povedať slovo otca.

autor
13. nov 2021

@dadulamamula no ved prave to su muzovi kamarati z hokeja a tak. No a on mina to, ze riesim blbosti. Ze nic sa nestalo🙄. Deti tam boli aj 13 rocne. Myslim,ze poslednykrat s nimi siel maly na turu. No a muz nebyva rano doma, tak ranajky neriesi. 😡 Vysvetlujem, ale mi maly neveri.

autor
13. nov 2021

@dadulamamula a vraj to bolo iba zo srandy a nemam si z toho nic robit.

maximilie
13. nov 2021

Možno to bolo fakt zo srandy, len syn si to inak vysvetlil. Aj mne sa veľa krát stalo, že pre niekoho sranda a mňa sa to hlboko dotklo a dlho som nad tým premýšľala a samozrejme, druhý krát som sa chcela podobnej situácii vyhnúť.
Syn sa s podobnými situáciami určite ešte stretne. Treba ho ucit, ako sa ma vedieť brániť a vyzut z takej nepríjemnej situácie. Ale to mal byť muž ten, ktorý mal zareagovať štýlom,,ach chlapi, ale by ste si dali, čo? Vidíte, akú mame skvelu mamku? Ona nám vždy prichysta také parádne dobroty"
Len naďalej trpezlivo synovi vysvetluj, že kúpiť si chipsy a bagetu z benzinky je velmi nezdravé a je to vrchol lenivosti. Rozumný človek to robí tak ako ty. A ze sa dosmeju, keď z tých bagiet raz niečo chytia, alebo im narastu brucha tak, ze už nebudú vládať na túru ísť. 😁

maximilie
13. nov 2021

Co je na tom socialisticke na termoske? Ja nosím so sebou termosku celú zimu....
Rožky a saláma sa predávala len za socializmu?😂

elanor
13. nov 2021

a mojmu muzovi kolegovci v kancli este zavideli, ked som mu svojho casu robievala do roboty desiate.

Take male dieta nechape, ze to povedali zo srandy, ono to chape doslovne. Coze tvoj muz by sa mal trosku zamysliet sam nad sebou, aky dava dietatu priklad.
Neostava nic ine, len opakovat ako papagaj, ze to nieje zle, ze je to uplne v poriadku.

dadulamamula
14. nov 2021

Tak robiť si treba pokým vás malý syn má z toho blok.. Tu by mu možno pomohlo aby mu to vysvetlil vás manžel je jeho otec bol s nim vie o co išlo počul to...

eeffka
14. nov 2021

Sorry ale moj muz by kamosov poslal do riti a nase deckoby malo rezen v chlebe 🤣🤣🤣 nas ocko sa boji ze pomreme hladom

heln
14. nov 2021

ahoj a nemozes ten rozok na nejaky cas vymenit za chlebik, sendvicovy chlieb, kaiserku so sunkou? a rozok skusit tak o tyzden? mozno za ten cas na to zabudne a potom mu to bude jedno. a nabuduce by som im na vylet pribalila este retro keksy z lidla. a k tej nevhodnej strave dodam len tolko, ze uz som aj videla v lete ako rodicia davali detom pit nealko radler, vsak pohoda.

mm87245
14. nov 2021

Jemini, toto tak neznášam .. Až mi smutno prišlo. Nenávidím keď sa z niekoho smejú a za desiatu. Zažila som to a je to hrozné . Chudáčik. Verím, že sa hanbí. Ja sa snažím svojich podporovať, nech si spolužiakov nevšímajú, niektorí sú pekné nevychovaní ancijaša tam.. 🤬

madeline1
14. nov 2021

Rozky sa daju porovnat s bagetou a nejake sladkosti, aby ponukol aj ostatnych snad mal...a cajik je fajn...

yoxinka
14. nov 2021

Rožok so salámou na túru je podľa mňa úplne v pohode. My si bežne robíme rožky salámové, šunkové, keď ideme na výlet, plus nejakú maškrtu k tomu, čaj do termosky v chladnejšom období najlepšia vec. Ja na tom nevidím vôbec nič zlé …

madeline1
14. nov 2021

Tvoj muz ma pravdu, nic sa nestalo. Maly to vzal citlivo, s malym sa treba porozpravat.

vitriolka
14. nov 2021

A ako by si riesila, keby mali jeho spoluziaci Iphony a tvoj syn nejaky lacny telefon? Keby nenosil znackove oblecenie ako oni, keby ste nechodili na drahe dovolenky… ? Deti su krute, ale je to chyba ich rodicov.

daniela1911
14. nov 2021

Podľa mna to zbytočne riešiš a nafukuješ. Tvoj muž má pravdu. Bola to sprostá sranda a syna sa to dotklo. Vieš koľkokrát ešte niečo takéto zažije ? Keď mu to cely týždeň každý deň vysvetľuješ, len mu to pripomínaš. A on potom reve. Nechaj ho tak.
Nedávaj mu ten rožok, daj mu chlieb, alebo úplne iné raňajky. Za pár dni na to zabudne. A keď nastúpi do školy, uvidí, že to majú na svačinu skoro všetci… rožok so šunkou/salámou. Pochopí to aj sám, že hanbiť sa nemusí.