Ahojte, syn ma 3 roky a 1 mesiac, chodi iba na kruzok 1x do tyzdna na hodinu. Do skolky u nas beru iba deti v predskolskom veku. Takze je so mnou doma..... A aj bude..... Chodime n aihriska ale, je s detmi.
Su hodiny, ked pekne spolupracuje, a su, ked vystraja. Posledne 2 hodiny som tam musela byt s nim, lebo na zaciatku strasne plakal (nebol asi mesiac, lebo boli orazdniny, aj bol chory), ale neustale som ho musela upozornovat. Proste dievcatko sa hra s obrazkami, on pride, a odhodi jej. Alebo chlapcek sa hral s pieskom, prisiel, a zacal piesok odhadzovat. A aj ked som ho upozornila, este sa usmieva tak zvlastne, ako keby naschval to robil.
Tieto kruzky ho bavie podla ucitelky, hodinu ani nevie, ze je tam. Striha, maluje, zapaja sa.
Doma pri tom sa takto NESPRAVA. Aj ked bordel urobi, uprace po sebe, velakrat sa pyta, ci toto a tamto moze, dakuje, prosi.
Preco to robi?
lebo je male dieta, ktore skusa dopady svojho spravania a reakcie okolia, uci sa tym spravaniu...obdobie vzdoru, kde ma malo podnetov, kedze nechodi do skolky
Treba byť naňho prísna a keď negfunguje tak šup na zadok. 🤷🏻♀️
Podľa mňa si opísala bežné správanie dieťa v jeho veku. Nemôžeš čakať od 3 ročného, že bude hodinu robiť to čo si pre nich na krúžku pripravila animátorka ci kto. Alebo že ťa bude na slovo poslúchať. Skúša co si môže dovoliť, objavuje nové veci, chce robiť podľa seba, treba mu nastaviť hranice. Tiež by bolo vhodné niečo viac ako 1 krúžok keď nechodí do škôlky.
A neverím tomu, že zvyšok detí na krúžku seka dobrotu, poslucha a robí len to co ma 😃
Ja si stále pripomínam, že pre každé správanie ma dieťa dôvod. A aj keď s nejakým správaním nesúhlasím, veľmi sa snažím pochopiť, prečo niečo urobí, chce, čo je za tým.
Nudí sa.. chce sa tiez hrať s tým obrázkom, pieskom… alebo práve naopak, aby sa tie deti hrali s ním a nie s tými hračkami…? Pozorujem, pýtam sa. Pokial zistim dôvod, rozmýšľam, ako by si mohol naplniť svoju potrebu lepším spôsobom.
Tak veľmi pravdepodobne, keďže boli prázdniny a bol aj chorý, si zvykol, že je s tebou. A nechce teraz byť bez teba. To je úplne normálne. Aj v škôlke deti po chorobách si zas musia zvyknúť, že sú bez rodiča. Daj tomu čas. Venuj mu pozornosť, dopraj vám spoločný intenzívny čas a ono to prejde.
Nie, nechcem vela, ale proste zo 7 deti vystraja iba moj. Je tam 5 dievcat a 2 chlapci. Ten druhy chlapcek bol tiez taky na zaciatku, ale uz nie..