Ako to je s povinnou predškolskou dochádzkou?

biancapa
12. mar 2012

Ahojte dievcata, neviete ako je to teraz s povinnou predskolskou dochadzkou? je povinnna?

abbey1
12. mar 2012

Nie je.

nela82
12. mar 2012

Pokial viem,tak je povinna-ci sa to zase pomenilo??? 😕

habibi78
12. mar 2012

povinny je posledny rok v skolke 😉

titkovamiriam
12. mar 2012

nieje povinna

stanislavao
12. mar 2012

posledny = predskolsky rok je povinny, preto je aj skolne hradene statom a nemusite ho platit. hovorime samozrejme o statnych skolkach. sukromne sem nepatria.

harper
12. mar 2012

ja som teraz na materskej a mala ide v septembri do skoly a pani riaditelka mi ju uvolnila cca na tri mesiace (kvoli tomu aby mi babatko nenakazila chorobami, ktore pravidelne nosi zo skolky), ale ze by mala chodit do skolky, ked ide do skoly, tak teraz zase chodi do skolky 🙂

janka_pn
12. mar 2012

neviem presne, ale myslim, ze nie je povinna. povinne su len skolky dieta do predskolskeho rocnika prednostne prijat, ak je dieta do neho prihlasene.

kokorunecka
12. mar 2012

Zo štátneho vzdelávacieho programu ISCED 0-predprimárne vzdelávanie jasne vyplýva, že posledný ročník v MŠ-predškolský je povinný.

vlasa
12. mar 2012

nieje povinna,specialne som sa na to v skolke pytala 😉

bambulka814
12. mar 2012

ak aj nie je povinna, urcite je potrebna, dieta sa v skolke uci grafomotorike, uchopu ceruzky, tahaniu ciar atd, priprava na pisanie...kamoska je ucitelka, vravi, ze najhorsie pripravene deti su tie, kt pridu do skolky az v 5.rokoch, zaostavaju, doma sa tolko nenaucia...a ak by sa preskocilo aj toto, tak neviem.

barbora21
12. mar 2012

NIE JE POVINNA - kuk skolsky zakon cislo 245/ 2008 paragraf 28 - nikde nie je napisane, ze je povinna. Len to, ze deti v predskolskom veku maju byt uprednostnene pri prijati a ze by nemali platit - Príspevok v materskej škole sa neuhrádza za dieťa,
a) ktoré má jeden rok pred plnením povinnej školskej dochádzky.

zuzana581
12. mar 2012

Nie je povinná. Ja som to zisťovala priamo na ministerstve školstva. Posledný rok je hradený štátom a dieťa predškolského veku musí byť prednostne prijaté do materskej školy, ale povinné to NIE JE.