Dceru nebavia tvorivé aktivity, maximálne si niečo nakresli - rozumej nacarbe pripadne nejaké machule s vodovkami. Nebaví ju to. Nebaví ju ani strihanie, ani plastelina, jedine lepenie nalepiek. Ako to budú brať v škôlke? Rada sa hrá s hrackami, lego, babiky, kuchynka…
A ešte jedna vec, dcerka sa odmieta sama obliekať - vie to, ale vyžaduje to stále odo mňa. Pochopia to v skolke, pomôžu jej alebo ju za to môžu vylúčiť? Má 3,5 roka.
Pri tvorivých aktivitách stačí keď bude sedieť ale tipujem že keď uvidí dielka ostatných bude chcieť aj ona. Obliekanie tiež zvládne, pani učiteľky sa s ňou nebudú hrajkať ako ty. Tu máš veci a obliekaj sa, ja ti zapnem bundu, topánky alebo čo nezvládneš zvyšok sama.
Dcera sa bude spravat a fungovat uplne inac v skolke ako doma, takze sa nemas coho obavat.
V škôlke hlavne funguje davová psychóza, čiže keď bude dalších 20 deri lepiť a strihať bude aj ona
Keď budú deti kreslit bude aj ona.
Zas pri týchto maličkých deťoch sa toleruje že nie všetky radi kreslia a strihajú. Navyše deti sa veľmi menia, čo ju nebavi v 3 rokoch tak v 5tich bude možno milovať
Čo sa týka obliekania, no keď nebude po ruka mama tak to bude musieť začať skúšať sama. Na začiatku to bude trochu boj, ale potom to zvládne tak ako tisíce iných deti
V skolke sa bude obliekat sama, a mozno aj tvorive aktivity sa jej zapacia v spolocnosti inych deti. Vies, ako to byva … v skolke samostatne dieta, potom pride rodic a dieta nasadne do kocika a strci si dudel do pusy. Co keby si ju proste neobliekla? Povedz jej, Anicka, nuz neobliekla si sa, tak ides von v gatkach… na mojich takeho platilo..
Neboj saa,mam v skolke male deticky od 2,5r cca a je to ine v skolke a doma🙂bude robit to,co ine deti..a ked nie,tak nie..su to male deti cite to “nesilime”🙂a urcite ju kvoli tomu nevylucia neboj sa
S tym obliekanim sa neboj, ked tam nebudes oblecie sa a ucitelky tym najmenším samozrejme pomahaju. Vela robi sila kolektivu, ze to robia vsetci.
Co sa tyka tvorivych cinnosti, co ti poviem. Ja mam dvoch synov. Chcu stavat bunkre a drahy pre vlak, hrat sa na zlodejov. Skolky pritom stale nieco tvoria akoby boli stavane ako umelecke dielnicky 🙂. No ucitelkam je vsetko jasne, od malych necakaju nekonecnu pozornost a vedia, ze to kazdeho nebavi. Ci myslis, ze 22 deti tam bude super zapalenych pre kreativitu, len tboja jedina nie? Lebo aj ti chlapci netuzia po inom nez lepit koralky? Neboj nic. Toto bude najmenej.
S obliekanim pomozu, Nas drobec chodi zo skolky s teoriou, ze v skolke vie sam a doma mu treba pomahat😂
A tiez doma nekresli ani za svet, ale zo skolky hrdy nosi obrazky (carbanice), co nakreslil
V skolke funguje davova psychoza,striha jeden a pridaju sa aj ostatni.na to tam je ucitelka aby ich nalakala.ak vsak nieco nerada robi (kreslenie napr),aspon u nas to tak je ze dieta nenutia,nieco pocarbe,aby aspon potrenovali motoriku a moze sa ist hrat.
Tie deti sú v kolektíve úplne iné…moja zasa napríklad doma ústa nezavrie a miluje spievať stále a tancovať…v škôlke pri “hromadných” tanečkoch zásadne stojí naboku, usmieva sa a sleduje ostatných 😂, kým sa ona začne zapájať, ostatní aj skončia. Naopak, v škôlke ju baví to, čo doma vždy odmietala - také tie priraďovacie aktivity na suchý zips a podobne. Teraz má 3r3m, do súkromnej škôlky chodila od minulého septembra.
K obliekaniu - moja sa vie obliect komplet sama. Doma to vyžaduje do odo mňa 99% krát, ale keď má motiváciu, oblečie sa sama veľmi rýchlo. V škôlke sa s nimi nebabrú, musí sama, aj keď jej to trvá večnosť. Keď sa v niečom zasekne, pomáhajú. A zo začiatku určite pomáhajú viac.
Ja sa práve teším na to, že moji chlapci, ktorí nastupujú teraz do škôlky sa naučia sami obúvať a obliekať. Vyzliecť sa vedia aj vyzuť, ale obliekanie je pre nich ťažšie a hneď nervia. Toto robil aj môj starší a po týždni v škôlke to vedel už sam 🥹 veľmi sa teším na tú ich samostatnosť, ktorá so škôlkou príde.
Kolektivne sa potiahnu. To sa neboj aj s obliekanim to tak bude. Bude vidiet ostatnych,bude sa aj ona obliekat. V skolke deti velmi napreduju aj vdaka tomu,ze su v kolektive a vidia,ze ostatni to robia,tak bude aj ona. Takisto to bude aj s tvorivymi aktivitami.
Neboj sa, ešte budeš milo prekvapená 😉
Budeš prekvapená, že bude tvoriť.Ucitelky ju budú motivovať a všetky deti milujú pochvalu a súťaženie.S obliekaním bude boj, lebo obliecť toľko detí je ťažké my sme obliekali 3 a hlavne jeseň, zima zle topánky, viac vrstiev...čo najviac ju motivuj k samostatnosti.Vylucit ju za nesamostatnost v obliekaní nevylúčia, ale budú chcieť, aby skúšala určite pomôžu, ale nie mesiace.A tie šikovné deti pomáhali ostatným
Píšeš o mojom ? Umelec z neho nebude ale nálepky nalepí na 0,001 mm presne 😀...detto vyzleceny vyzuty hneď ale obliecť nehrozí...minule si spravil sukňu z kratasov keď sa napchal len do jednej gate 😅
Zo skolky chodilo ine dieta domov 😃 zrazu same sa vyzlieklo, same umylo ruky, vsetko chcelo robit same. Rano odchadzalo, ze potrebuje obut a pod.. tak rano pomozeme (radim pomoct a vyhnúť sa scénam, lebo tie fakt nikomu nepomozu) a poobede ide vsetko zrazu same. Niekedy to vydrzalo aj par dni, inokedy nie, podla toho, co dieta prezivalo. Ale teda, davova psychoza funguje. Nemaj strachy, bude dobre 🙂
@lenka2232 ahoj, ty si učiteľka v škôlke som pochopila.
Ak sa môžem opýtať. Syn má poruchu pozornosti, snažíme sa ho odplienkovat, ale nechce sa pýtať. Väčšinou vydrží, kým ho dám cikať, ale sám sa nevypyta. Na stránke škôlky sa píše, že nemôžu mať plienky, ale ako to je, keď mám papier od neurologicky, že sa ťažšie odplienkovava? Ide iba na pol dňa, veľmi nám to doktorka odporučila, budú to pani učiteľky akceptovať alebo ho vyhodia ako každé iné dieťatko s plienkou?
Ked ju nebavia tvorive aktivity, skusila by som vyšetrenie u očneho, či ma dobry zrak. Ostatne sa vôbec nestrachuj, deti sa v školke spravaju uplne inak ako doma, v učitelkach maju autoritu. Našu skoro 5 ročnu doma stale obliekame, obuvame 🙈, ale teda vie to všetko sama aj ponožky obuď, aj bundu zapnuť, len doma sa jej nechce 🙈.
@snehulak77 ahoj,ked mas papier od lekara,v tom pripade by to mali respektovat
Možno budeš prekvapená , že keď nebudeš pri nej bude úplne iná. Dcéra bola podobná nastúpila do škôlky a zrazu vedela sa sama aj obliecť aj obuť a dokonca zniesla aj cop. Nebude mať mamu pri sebe takže bude iná.