Ako ste zvládli prvý deň v škôlke?

4. sep 2023

Ahojte, bolo tu veľa diskusií plných strachu, obáv, otázok.. ohľadom dnešného dňa, teda prvého dňa v škôlke. Takže ako ste to vy, resp. vaše deti zvládli? My na moje prekvapenie, ráno prvýkrát v škôlke - bez plaču, ale uvidíme čo nám povedia poobede + ďalšie dni 🫣😃

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
4. sep 2023

Môj chodil do jaslí, čiže až taká "zmena" to nebola, v zmysle ze ide preč odo mňa. Len akurát to, ze už šiel na iné miesto (ráno automaticky sa vybral smerom k jasliam😆) a iné deti, učiteľky tam sú. Tak hádam si zvykne aj na nich v pohode

h2
4. sep 2023

Dievčatá, nechcem vám kaziť radosť, len také varovanie: to, že prvý deň dopadol OK, ešte neznamená, že to bude stále tak. Vraj najkritickejší býva pondelok po prvom víkende. Lebo vtedy tým deťom dôjde, že to nie je nejaká jednorazová krátkodobá návšteva, ale že to takto bude stále.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucijalucy
4. sep 2023

Ja vlastne ani neviem, či mám čo povedať 😄 Čakala som rev, ale prezul sa, ledva som mu štíhla dať pusu na líce a utiekol do triedy. No uvidíme či a koľko mu ten elán vydrží 😄
Nestresovala som, nemala som prečo. Všetci sme si tým prešli a sme tu 😉

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
4. sep 2023

@tosomja Tak držím palce, nech to tentokrát nenastane.

luccija
4. sep 2023

@tosomja veď sa aj nudiť budeš s jedným doma🤪

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
4. sep 2023

@tosomja verím ..mne sa vždy páčilo, keď prišli súrodenci pre niekoho do škôlky a hneď sa vystiskali, držali za ruku.4 hodiny vám všetkým prospejú to je ideál pre týchto malych

h2
4. sep 2023

@tosomja 😟

elis248
4. sep 2023

Ráno to prebehlo rýchlo, boštek a šup si ho zobrala pani učiteľka a hneď ho vyspovedala. Zatiaľ som sa s mladším 1r10m vytratila. No mladšiemu to akosi doplo na chodbe v škôlke, že sme mu tam nechali bračeka, tak sa ho dožadoval, ale nič hrozné. Uvidím aké budú prvé dojmy, keď pre neho prídeme. A tiež aj nasledujúce dni, keď zistí, že sa tam chodí pravidelne.

galganka
4. sep 2023

Ráno sme šli s úsmevom. Až kým sme neostali v chodbičke za rodičmi, ktorí sa lúčili asi 20 minút, až kým sa ich dieťa nerozrevalo, potom sa zase vrátili, ešte trikrát nechali riaditeľku pozdraviť, zase pestovali revúce dieťa... a ja som už iba videla, ako našej klesá úsmev. Tak uvidíme, čo povie poobede.

autor
5. sep 2023

@maminazosatnika ahoj, tak ako ste dnes dopadli?

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mima172
5. sep 2023

Ja som čakala obrovskú katastrofu, plač, krik a teda zatiaľ musím napísať, že som sa veľmi mýlila. Včera úplne v pohode, tak som sa bála dnešného dňa, keďže uz vedela, že ju tam nechávam a ja idem preč. Maskovala som nervozitu a malá? Dala mi pusinku, zakývala, otočila sa, pozdravila učiteľky a šla sa hrať.
Pre vysvetlenie - moja malá sa vždy stránila detí, nemá rada hluk, bojí sa cudzích ľudí, čiže preto som čakala hotovú apokalypsu. Čo z toho vyplýva? Aj z takéhoto, na mamu naviazaného dieťaťa a troška bojka, sa môže vykľuť mega prekvapenie 😄

autor
5. sep 2023

@maminazosatnika a neponúkli ti možnosť ostať tam s ním? S tebou by to možno zvládal lepšie

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
qwert87
5. sep 2023

Včera išla natešena a aj dnes. Len mi zakýavala a hneď ku hráčkam. Doma mi rozprávala čo všetko tam robila, čo papala. A ze dievčatko plakalo a aj chlapček. A potom ešte ďalší. Veľmi dúfam že jej to vydrží.a nezačne plakať neskôr. V novembri bude mat 3 roky. Ani starší synovia neplakali.

autor
5. sep 2023

@maminazosatnika to je škoda, mohlo to pomôcť. Pri prvej dcére som tiež zažila niečo podobné, strašne ťažko si zvykala, ale neprestala tam chodiť. Ráno ešte celkom v pohode išla, až kým sme neprišli pred škôlku, tiež strašne plakala, nechcela tam vôbec jesť a najmä nechcela spať, takže musela iba ležať kým ostatné deti spali. No a keď prišla domov tak to bolo každý deň na nezaplatenie, oči celé vyplakané, unavená, hladná.. takže nervózna, plakala aj doma, až sa doslova škriabala po stenách. A netrvalo to týždeň ani mesiac, trvalo to takmer do mája, potom v máji a juni a to už pomaly začalo zlepšovať. Všetky učiteľky ma ale presviedčali, že ju nemám prestať dávať do škôlky, že je veľmi múdra a práve preto takto všetko odmieta, dúfa, že tým dosiahne svoje. Takže sme to nevzdali. Teraz už je tretiačka, stále veľmi múdra, ale už neplače 🤣🤣 teraz zažívame prvé dni v škôlke so synom, včera super, dnes už ráno plač, uvidíme poobede čo povedia pani učiteľky 😁

mima172
5. sep 2023

@maminazosatnika Áno, zajtra ho normálne doveď do škôlky. Dnes sa o nej veľa rozprávajte, my sme doma pozerávali časť Spievankova o škôlke a myslím, že to veľmi pomohlo. Stále mu opakuj, že škôlka je super. Ja som mojej malej často s takým teatrom vravela, že aj ja by som chcela ísť do škôlky ale ze nemôžem, lebo to je také špeciálne a výnimočné len pre detičky.
Verím ti, ze je to ťažké 😔 Hlavne sa snaž, aby malý z teba cítil dobrú náladu, pozitívne vnímanie škôlky 💪

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elis248
5. sep 2023

Včera v pohode, dnes si aj sám našiel svoju skrinku. Ale ako mal ísť do triedy, prišlo mu akosi ľúto a že aj mama musí ísť s ním. Tak pár slzičiek, ale dala som mu boštek a rýchlo si ho prebrala učiteľka. Tá mu už začala rozprávať a išiel do triedy. Ešte som možno 2x počula mama mama a bol kľud. Ešte to asi chvíľu potrvá, kým si zvykne. Ale jemu je skôr smutno aj za mladším bratom 1r10m. Odkedy sa narodil mladší boli stále spolu.

miska1145
26. sep 2023

My bez plaču mala tam sestričku chodia tam aj sesternice a bratranci takže pohoda celé usmiaté dala som im pusu a hneď utekali do triedy potom som si išla pre ňe a učiteľky že boli super tak som bola šťastná 🙂. U nás je to zatiaľ v pohode je 4.týždeň žiadne choroby a ani v riede žiadne choroby zatiaľ. Dievčatá mi cez víkend plačú že chcú ísť do škôlky tak som rada že sa im tam páči 🙂

autor
26. sep 2023

Ako vám to pokračuje s odstupom času? 🤗

miska1145
26. sep 2023

nepochopila som že ako s odstupom času?
vypadlo mi z hlavy že čo to je

mamusa123456789
26. sep 2023

Ja som sa síce prvý deň nevyjadrila, ale pridám sa k téme teraz, u nás rovnako ako prvý deň, rano doma povie, ze sa mu nechce, prídeme autom pred škôlku, malý si odopne pas a už hundre ze mu mam ísť otvoriť dvere, ze už chce ísť do škôlky, ja mu otvorím, on vybehne ako neriadena strela, ja ledva za ním stíham, najstaršia vezme najmenšiu za ruku a pomaly cupitaju za nami, sem-tam sa mi podarí aj auto zamknúť, v šatni si sadne ku svojej skrinke a ja ho musím prezut kým sa vyzlieka, aby bol skôr v triede, keď sa nejaké dieťa lúči pri dverách do triedy, tak mrnci, ze už tam chce ísť, poobede bol vždy rad, keď som prišla a hovoril, ze už chce ísť domov... Od včera ho nemôžem poobede dostať domov. Pravidelne presviedča učiteľku, ze on tam chce ísť aj cez víkend... Mimochodom v škôlke spapa asi 3-krat toľko co doma