Ako si zvykli vaše deti na zmenu materskej školy?

6. jún 2024

Musíme z určitých rodinných dôvodov meniť synovi škôlku. Do terajšej hodí pol roka, síce sa tam moc neteší ale má veľmi rád pani učiteľky. Adaptácia bola na začiatku dlhá a ťažká. Preto mam obavy co bude keď od septembra nastúpi inde. Či to zase nebude prežívať všetko od znova, plus v cudzej škôlke s novými ľuďmi. Kto ste menili MŠ, ako si zvykli vaše deti?

dskjhfdlkdjhl
6. jún 2024

Moja dcera chodila do skolky styri roky a postupne sme vymenili 3 skolky. Problem nemala ani raz. Ale niekto dalsi Ti moze napisat, ze problem mali a Tvoje dieta si bude zvykat po svojom-proste kazde dieta je ine, co funguje pri jednom, nefunguje pri druhom a to mozu mat tie deti aj rovnaky geneticky zaklad.

stvura
6. jún 2024

ja som starsiemu synovi menila skolku v meste za dedinsku ako sme sa prestahovali...v meste mal velmi dlho problemy s kolektivom, prisposobit sa novym zmenam (mal ledva tri ked siel do skolky)...ako sme sa v marci prestahovali som ho dala do novej skolky, musim povedat ze lepsie sa mu ani nemohlo stat. z chlapceka co len spekuloval ako do skolky neist + jeho neustale prechladnutia sa stal zrazu chlapcek co poznal celu skolku, ked som prisla o stvrtej mu bolo ist skoro domov a rano chcel zacinat uz s upratovackou 🙂. Velka spokojnost z mojej strany - uplne iny pristup (ziadne vsimne, povinne prispevky, sledovanie sa kto co donesie, pretekanie v darcekoch, oslavach, ohovaracky). V poslednom rocniku mu bolo luto ze odchadza. Ale urcite je to individualne, zavisi na co natrafis a ako si to dieta na novom mieste oblubi.