Chcem sa poradiť. Môj syn / v máji bude mať 5 r./ chodí už 2 rok do škôlky. Už asi 2 týždne začal vymýšlať, stále sa vypytuje či budú vstávať v školke, či ich pani učitelka zobudí a či pre nich prídem do školky. Ked sa ma to opýta doma asi po 55x už som aj ja nervozna a kričím po ňom.Začal plakávať, ráno vracia, čo je nervozny. V školke je potom počas dňa o.k. učiteliek som sa pýtala, hovorila že dobre ale aj tam sa toto vypytuje. Ale tam neplače. Pýtala som sa či sa niečo nestalo, či sa s niekým nebije, všetko že je normál tak ako aj minule.
ahoj...my máme presne to isté s dcérkou (bude mať 5 rokov v júni, chodí 2. rok do MŠ)...tiež sa ma stále vypytuje, či pre ňu prídeme, či ich pani učiteľka zobudí poobede a či vôbec musí chodiť do škôlky...vôbec som to nechápala, lebo do MŠ chodila vždy spokojná, tešila sa...tiež som sa pýtala, či sa niečo nedeje, ale učiteľky mi povedali, že je stále rovnaká, veselá a ukecaná, kamarátska, recituje, spieva...Tak sme tiež začali skôr vstávať...pozrieme si rannú rozprávku, po ceste do škôlky sa porozprávame (aj si zaspievame) a pri odchode si ešte zakývame cez okno...zatiaľ to zaberá, aj keď po víkende stále vyjednáva, či naozaj musí ísť ráno do MŠ... 🙂
@mimi30 baby, pridávam sa do klubu..... 😉 náš malý bude tiež mať 5 rokov v lete, chodí do školky od troch....a máme doma to isté čo vy...asi posledný mesiac sa len vypytuje, či pre neho neprídem o 12-tej, alebo či tam musí ísť, či nemože radšej ostať doma...má rád deti a deti majú radi jeho, v školke problémy nie sú a ked som sa pýtala, či ho niekto bije alebo mu robí zle, tak nič...to je asi teraz nejaký "vírus antiškolkársky" u budúcich 5 ročných detí..... 😀možno tým, ako im hovoríme, že pojdu o rok do školy...tak si nás chcu ešte užiť 😵 😵
@mimi30 , my máme to isté. v školke sa nič nedeje, je spokojný, konflikty nemá. Je šikovný, múdry. Lekárka nám odporučila skorej vstať, aby bol odpočinutý. Poradila nám rovnako homeopatika, tie sme nevybrali- názov si už nepamätám, ale určite poradia v lekárni.
Nosí dokonca do školky len košele, lebo ho napínalo už pri obliekaní trička. Chodíme do školky pešo, cestou sa rozprávame a prejde ho to.