Ako pomôcť s kakaním štvorročnému dieťaťu?

zuzula2815
25. júl 2017

Ahojte prosím o pomoc ak sa niekto stretol s podobnou situáciou, mám 4 ročného syna, ktorý má problém s kakaním, teda posledne 3 mesiace chodí kakávať 10-15 x denne ale vždy len mini kúsok, vždy stisne riťku a dookola to isté, žiadne dohováranie, sľubovačky, vyhrážačky absolútne nič nezaberá, nemôžem nikde chodiť, pretože všade sme len na záchode sedí tam minimálne 10 minút a 15 x denne, už som zúfalá, mali ste niekto podobný problém, žiadne tvrdé hovienko nemá ani iný problém, len psychický blok, ktorého sa nevieme ani za ten svet zbaviť :(. Snažíme sa mu dookola vysvetľovať a povie áno, a vždy zalepené hovienko a plač celý deň.

zanazz
25. júl 2017

Ahoj, neviem či pomožem, ale aj moja dcerka mala niečo podobné, akurát som si istá, že u malého to vysvetlovaním nikam nedostanete. Skúste viac tekutín, slivkovú šťávičku a tak. Viem lahké je to povedať ale hlavně klud, my dospelí sme nervozní a deti to cítia...., držím palečky

zuzula2815
autor
25. júl 2017

ďakujem kiež by už dačo zabralo, už som skúšala ovocie, sušené, čerstvé, cereálie kvôli vláknine absolútne nič už hádam ani neexistuje možnosť čo som nevyskúšala :(

zanazz
25. júl 2017

@zuzula2815, tak už len trpezlivosť😉

lucinika
25. júl 2017

Ak vravis,ze to trva 3 mesiace co bolo toho pricinou? My sme mali neprijemnu skusenost kedy krpca zapieklo (vysoke horucky,nechcel pit) a hovienko mu tahali von cez konecnik kedze ani klistir nepomohol 😕 boli sme hospitalizovani a ked sme prisli domov ani za svet nechcel kakat,uz som plakala,bola som zufala,pri kakani sa hrozne bal a zvieral konecnik,preto chodil dole nahy ked sme boli na dvore aby hovienko vypadlo ked som sa mu snazila trosku roztiahnut ritku,pri kakani sme boli spolu,slubila som mu ze to nebude boliet a ze nedovolim aby mal take problemy,papal dlho biogaiu. Postupom casu to ustupilo ale bolo to hrozne obdobie 😟

zuzubb007
25. júl 2017

veru hrozné obdobie to je, tiež sa mu raz nedalo vykakať tak sme mu trochu pomohli, potom kakal asi dva dni v pohode a zrazu mu vkuse 15x treba a stisne riťku a je to tam kúštiček nedokáže sa dokonca celý deň sústrediť ani na hru ani na kamarátov proste vidím to na ňom, že je zablokovaný, keby sa vykakal raz a poriadne mal by pokoj už toho vysvetľovania bolo nehorázne veľa, už jedinú možnosť dávam psychologa :(

bleee
25. júl 2017

fuuuu, tak to už je podľa mňa problém pre psychológa ☹ skús napísať napr. na www.detskypsycholog.sk a poradiť sa. Príp. rovno zájdi za psychológom so synom osobne. Prajem veľa sily aby ste to zvládli ☹

zuzikmeduzik
25. júl 2017

Môj syn mal podobný problém keď mal 4 roky, zadržiaval celé dni stolicu a presne ako píšeš, nehral sa, ničomu sa nevenoval, len sedel na gauči a zadržiaval. Stačila jedna návšteva psychológa z mojej strany a jedna zo strany muža a akoby čarovným prútikom problém skončil. Držím palce, skúste to aj Vy. My sme boli v CPPaP na Drieňovej v BA.

daakotaa
25. júl 2017

@zuzikmeduzik Prosim ta a co Vam poradil?

nankab
26. júl 2017

prosím napíšte mi do IP, tam poradím viac na psychiku a blok🙂

lulik01
26. júl 2017

Ahojte, my sme asi rok bojovali so zapchou. Dcérka zadrziavala stolicu len preto, aby ju to pri kakani nebolelo. Tým sa to celé zhoršovalo, až kým nám rodinná známa neporadila prášok forlax, ktorý zmäkčuje stolicu. Jej to poradil lekár v Prahe, jej tvrdili u nás že syn má epilepsiou a v Čechách že to jej len tak upchatý a fakt sa problémy vyriešili. Najprv sme dávali 2x denne tento prášok a potom som sa dcérky spýtala či ju to ešte boli pri kakani. Uvedomila si že nie a uvolnil sa jej psychicky blok. Ešte sa nám stane že niekedy sa začne báť a vtedy príde za mnou aby som jej dala sumienku.

zuzikmeduzik
26. júl 2017

to je tá sranda, že nič konkrétne...len sa na všetko vypytovala psychologička 🙂 ale zabralo 🙂