Synček 3r začal chodiť do škôlky,no samé problémy máme.Plakal že ráno tam nechcel ostať.Chapem, doteraz bol len doma a škôlka je veľká zmena.Chodi len doobeda,asi bude tak celý september.Nechce v škôlke jesť, len polievku z obedu zje.Trva mu zapadnúť do kolektívu,skôr sa hráva v škôlke sám než s ostatnými deťmi.Je tvrdohlavý a niekedy nemá náladu a v škôlke nespolupracuje.Tak že musia mu učiteľke pomôcť obliecť sa obuť keď idú von.Bolo už aj také že na záchode čakal pokiaľ učiteľka mu nestiahne tepláky až potom cikal.Chyba je v nás rodičoch,že odmala sme si nezhodli na výchove.Ja sa snažím malého učiť sa aby bol samostatny.No manžel je naňho až moc mäkký a všetko robí namiesto neho.Darmo mu hovorím že to nerobí dobrotu,nepočúva ma.Vyzera to u nás že keď som s malým ja,tak snaží sa sám.No keď je doma manžel,konec,ani prstom si nepohne a čaká aby manžel všetko spravil zaňho.Vie že muž to spraví.Otazka je ako podporiť synčeka aby bol samostatnejsi a aby si zvykol v škôlke?
No jednoducho skúša či mu učiteľky pomôžu ako ocinko. Plus nové prostredie. Ja by som ho veľa chválila doma keď spraví sám, aký je veľký šikovný chlapček. Nech ukáže aj ockovi ako sa vie najesť ako veľký chlap. A vyškoliť muža nech z neho nerobí bábätko.
@januska12323 Chválim ho doma keď niečo spraví sám.Na manžela neviem ako,on stále tvrdí že synček je ešte malý a ešte má čas na samostatnosť.K učiteľkám len aby boli trpezlivé, alebo mám im povedať ako to u nás vyzerá doma?
Podla mna je to len reakcia na tie zmeny. Ked budu zimne topanky, ucitelky budu 90% 3 rocnych deti pomahat do topanok... nerobila by som z toho dramu, pokial doma ti tie veci dokaze spravit aj sam, samostatny je dost 🙂 ja aj 4rocnu niekedy obujem, ked sa ponahlame, no a co... nemam pocit, ze by bola nesamostatna.
Áno učiteľky pomáhajú ale nemajú tam len toto dieťa. Najesť sa lyžicou, stiahnuť gate sú základné veci. Robila som chvíľu v škôlke s týmito najmenšími, tiež som s nimi chcela byť kamoška a hneď robiť za nich. Ale to sa nedá, naučila som sa nech skúša sám a keď nepôjde pomôžem dokrmit zazipsovat atď, zatiaľ som robila niečo iné. A ver tomu, že väčšina detí zistila, s kým môžu cvičiť. Spravili ako vedeli.
@basska_b
@januska12323 To nechápem keď to doma vie pri mne spraviť,v škôlke prečo nie.Kazdy deň mi učiteľka niečo hovorí.Ze málo jedol,či doma je normálne,dnes príklad čakal na tom záchode aby mu stiahli dole tepláky.Potom učiteľky si môžu myslieť že doma všetko robíme zaňho.Ja nerobím,musí sám.Ja som si myslela že keď dáku činnosť vie doma,tak to bude vedieť aj v škôlke sám robiť.A on je v triede spolu s 4 a 5 ročnými deťmi.Neni sú v triede len 3rocny.Neviem prečo ich dali takto pomiesat.
Asi to bude len jeho vzdor, že tam nechce byť. Ak sú tam aj staršie deti tak asi naňho tiež pozerajú učiteľky ako na staršieho. Namiesto toho by mohli povedať starším nech mu skúsia pomôcť.
Treba prevychovat muza a nie dieta😆tym, ze robi veci zanho robi mu medvediu sluzbu.Do syna len hustit, ze je sikovny, super zvlada a pod...aky je sikovny, ze si sam da dole nohavice.
Take male deti sa vacsinou hraju same este nepotrebuju k hre kamosov.Az tak o rok...Ucitelke by som nehovorila, ze muz robi vsetko zanho budu mat tromf v rukach a budu Ti to stale hovorit.
@januska12323
@luccija Ja sa len obávam ako bude ďalej v škôlke.Aby si naňho nesadli učiteľky a nevylúčili ho.Zatial ani nechcú dovoliť aby chodil na celý deň.
Veď tam chodí ešte len pár dni, neviem ako ste vy fungovali napr. V novom zamestnaní na 7. Deň, čo ste už všetko robili ako sa má. Musí to byt preňho veľká zmena, keď bol cely čas s vami a teraz ste ho v podstate “opustili”, podľa mna to chce čas, a hlavne mu stále nerozprávať dookola, čo všetko robí v škôlke zle. A veľa trpezlivosti.
@janka_266 Viem že treba na to čas aby si zvykol v škôlke.Len či to isté myslia aj učiteľky,že treba mu čas.Aby ho nevylúčili čo ja viem po mesiaci
Vylúčiť ho môžu ale na to je ešte čas. Ak spolupracuje len isté veci nechá na učiteľku tak to prejde. Iné by bolo ak by tam reval, nič nejedol a tak.
Ešte dodám že doma so mnou keď je synček,naberem mu obed dám lyžicu a pekné papa všetko sám.Aj jogurt si vie sám zjesť s lyžičkou.Ked ide cikať donese nočník za mnou že chce cikať a pomaly si stiahne tepláky,posadí sa všetko sám.Preto som bola prekvapená keď učiteľka povedala že v škôlke jesť vôbec nechce a aj obliekať ho občas treba.Ked je manžel doma tak robí malému všetko.