dobry den. na zaklade urazu ktore si dieta sposobilo mal obmedzeny na dlhych cas skoro 2 mesiace pohyb , skakanie , pri bolestiach zabudol pri Telke kde len sedel a nehybal sa ocividne mu to zaberalo tak som bola rada ze neplace ale sedi vzpriamene v klude a pokojne.
samozrejme v tomto pripade som televozor povolila aj ze bezal cely den a dieta sa obcas postavilo islo sa s niecim prehrat ak vladalo a malo chut ( netlacim do hraciek ci kreslenia ak vidim ze to nechce , nema rad ) olus ak chcem nieco porovit si do prace , dam mu nech si aspon hodinku porobim
…….
ako zdravie teraz , co rano otvori očka , MAMI PROSIM CHCEM TELEVIZOR a ked poviem ze nie ide PLAC OLAC A PECO VED ON POSLUCHA ……
prosim Vas , normalne sa vam pytam , ako ho odnaucim od televizora ?!
dakujě
@mama4444 tv dat do pivnice a vybavene
@mama4444 ovládač odložiť a vôbec nepustiť TV. Tvrdo, lebo toto je už závislosť a on je ešte malinký. Bude plakať, vydrž... Vždy mať pripravené spoločné činnosti, zapojiť. Viac medzi deti, ak sa dá. Je zima, ihriská teraz bohužiaľ nie. Ale možno skúsiť zavolať nejakého kamaráta pohrať sa? Dlhšie v škôlke? Spoločná prechádzka s kamarátom? Aj keď nepôjde jeho mama, a ty urobíš babysiterku... Ale chce to odriekanie aj od ostatnej rodiny, nesledovať TV.
Povedať, že sa pokazil a môže ísť len hodinu denne ak pôjde dlhšie pokazí sa úplne a nepôjde. Mali sme to podobne, ja som bola tehotná a na syna sama, nevládala som ani existovať nie sa dookola hrať s ním tak veľa pozeral a potom to vyžadoval stále. Toto na tú detskú hlavu zabralo. Nechcel aby sa pokazil.
@mama4444 Uz ma 4 roky, mojmu sa uz dalo v tomto veku vysvetlit, ze preco predtym mohol a teraz nie. Ja by som povedala, ze ked sa dlho a vela pozera televizor, tak sa moze zacat kazit hlavicka. A ze teda mal to povolene len na kratky cas, kym bol chory a teraz uz nie je a treba sa postarat aj o hlavu. Tv pojde stale, ale len 1-2 hodiny denne. Samozrejme, ze ani s tymto nebude extra spokojny, ale aspon bude vediet dovod. Moj vtedy protestuje menej.
4 roky je uz dost stary a rozumny nato aby si mu to takto riadne a bez klamania vysvetlila: proste prepac zlatko mal si dovolene vela tv lebo si bol chorucky. uz niesi tak pome to nahradit nieci co bude zabavnejsie
Je to blby navyk. Nepusti, nech kludne place aj zúri aj mu povedz, ze chápeš jeho hneve. A povedz aj, ze to bolo len koli úrazu a vidíš, že si nemala som tým až taky dobrý nápad.
Vysvetli mu, že teraz sa pozerať jednoducho nebude a hotovo. Ma hračky, (skolku?), vonok, môže ti pomáhať, ty sa s nim hrať. Proste nezaprie!
Ja som takto isla proti svojim zásadám v tehotenstve. Bola som proti pozeraniu a hlavne vo velkom. Telku nemame, zaoneme si cielene filmy na PC aký chceme.
Maly mal 3 roky, bola som tehotna a mával budíček ráno o 4tej 🫣 Spali sme vsetcia spolu v spalni, tak som mu zaplatiť mobil a rozprávky. Jasne ze som zaspala a kukal na to aj 2 hodiny. Bývala som hrozne unavena ku koncu a predtým som vzdy ku nemu vstala a citali sme si, kreslili. Ale potom to ut nešlo.
Ešte som ho chvíľu nechala po pirode ale potom to ujala lebo chytal hrozne nervy, len otvoril oči a prvé slovo namiesto jeho- maminkavja iz som dobre zobudím aj ty? A úsmev od ucha k uchu 🙂 - namiesto toho len ahlasil zapni rozprávku!
Tak to teda nie kamarátke!
Urobila som blbosť, vysvetlila prečo nie. Jasne ze nechcel chápať a meniť zauzivanu rutinu! On ma raz jeden zapamatany vzorec a bože chran ho zmeniť!
To bolo plaču a kriku! Po 3,4 dňoch bol pokoj. Vyšiel do obývačky a hral sa potichučky sam. Ja som kojila q lezala pri bábätku, inak by sa tiež zobudilo. Už som nespala ale aspom lezala q on sa pekne hrával, spieval si 🙂
My sme to tiež mali podobné, keď syn prišiel z nemocnice, kde pozeral nonstop. Pomôže len vysvetľovať, že prečo nemôže a stáť si za svojim. Nie že on začne plakať a ty mu TV pustíš. Skúste dohodu, že pozrie si 3 rozprávky napríklad a potom to vypneš.
Vytiahni zo zásuvky, že nevieš čo sa stalo, ale nejde. Že skúsite neskôr. Poobede pusti na dve hodiny a potom zas nepôjde. Každým dňom to bude lepšie.
TV treba "pokaziť" a odpratať do pivnice. Nie je, nemá na čom pozerať.
1. Vysvetliť prečo môže televíziu v tejto chvíli už len obmedzene a prečo pozeranie tv nie je zdravé.
2. Vyplniť deň zaujímavým programom.
3. Stanoviť jasné pravidlá na to, kedy a koľko môže TV sledovať a každé ďalšie takéto sledovanie podmieniť tým, že po uplynutí vyhradeného časového limitu, pekne odíde od televízora bez hnevu a kriku.
Nebudem TV sledovať ani ja.
Kľudne aj na ihrisko(aj v snehu sa dá ísť na ihrisko, som sa až zasmiala keď tu padlo, že na ihrisko.nie, veď je zima...mame predsa zimné oblečenie) ist von na prechádzku, niečo vytvárať, hrať sa s nim...venovať . A nezapnut ani keď bude plač
Ako si zvykol, tak si aj obvykne. .
@mama4444 tak, že ho nezapneš 🙂
Zapoj ho do činnosti doma, venuj mu trochu viac času než predtym (nie všetok tvoj čas!), choďte von...a čas u TV presne urči - trebars doobeda hodinku, poobede 90 min. A postupne skracuj. A bud dosledna.