Ako na dieťa, ktoré stále plače pri odchode do škôlky?

nikusssik
29. mar 2016

Maminky prosim vas,poradte nieco,aby moje dieta konecne slo do skolky bez hrozneho placu. Teraz mala 3 roky,chodi od januara ale stale najma po chorobe alebo sviatkoch je to rano katastrofa. Pracujeme obidvaja ale uz som zufala. Taky plac, maminka chcem byt s tebou a hrozny krik. Inak tam uz sa da,sice nieje stastna ale zvlada. Ked si pospi na obed tak potom je to uz uplne super ale to doobedie je smutna a spomenie si na mna a place. Kolko toto moze trvat?

natalym
29. mar 2016

Kúpiť malú mäkkú bábiku v obchode, čo aspoň trochu vyzerá ako Ty, príp. jej ušiť nejaké pod. šaty a aha, mama ide s Tebou......... U nás to bola topka, pomohlo. 😀

mijo53
29. mar 2016

sú deti, ktoré radi chodia a sú také, ktoré si zvykajú ťažšie. Vnučka začala chodiť od septembra ako 3 ročná,, tiež nechcela chodiť asi 4 mesiace, a teraz keď náhodou je chorá, tak povie, že chce ísť do škôlky . Už vôbec nepláče.

bambulka712
29. mar 2016

@nikusssik myslím že to je u každého dieťaťa individuálne. Môj malý začal chodiť do škôlky na 2,5 a v podstate od septembra do januára-februára sme mali také stavy. Hlavne po chorobe alebo prázdninách to bolo ťažké. On bol v škôlke zlatý, urobil čo bolo treba, ani neplakal, no ranné rozlúčky boli uplakané, dokonca raz vyšla učiteľka do šatne že ho vezme dnu a tam prezlečie.. musela ho odo mňa odtrhnúť. No vždy sa v triede upokojil (tak do 5 minút) a poobede nechcel domov 🙂 Neskôr prišlo obdobie keď mal problém zaspávať v škôlke. Vtedy stačilo že si ku nemu sadla učiteľka alebo som mu dala do skrinky malého medvedíka aby zaspávali spolu a asi po týždni ho prešlo. A jeho odpoveď na to prečo plače, veď v škôlke je dobre bola jednoduchá" "Mama tatik nemám" 🙂 🙂 Teraz je to veľký chlapec ktorý nemá problém ráno prvý prísť do škôlky 🙂 Na Tvojom mieste by som to skúsila buď s bábikou (ako radia vyššie) alebo ak máš možnosť niekedy pomáha keď dieťa ráno odvedie otec do škôlky. A hlavne prajem pevné nervy, viem ako zle to na Teba vplýva.

qwertxy
29. mar 2016

Skúsili ste, aby dieťa odprevadil otec? U nás (v práci) v škole u prváčikov, kde boli veľké plače, to pomohlo.

janinah
29. mar 2016

To poznám,jednoducho musí z toho vyrásť...moja dcéra revala odkedy ráno otvorila oči nonstop kým som ju neodovzdala učiteľke,celý panelák vedel,že Lenka ide do školky.....dnes plačem ja,keď mi do sveta odchádza a je to často a ďaleko ☹

siska53
29. mar 2016

@nikusssik u maleho 3m.,on mal vrlmi hlasne prejavy vzdy aj v skolke takmer cely den aj pocas cesty do skolky.
Mala chodi uz takmer rok,z toho chodila na zaciatku do sukromnej,az od septembra do statnej. Este si uplne nezvykla. Ona ma.miernejsie prejavy - navonok -nenarieka tak hlasno,skor len opakuje -cem.teba,cem teba dokolecka. A v sukromnej sa pomocovala tak raz za den a v statnej zas nejedla a nepila. Ale pomalinky sa to zlepsuje.
Nasla si aj kamaratky,ktore ona nikdy nemala,lebo spolocnost nevyhladavala -len ako pozorovatel maximalne.
Dost pomohli aj aktivity typu divadielka,karneval.

Niekedy pomaha,ak dieta odvadza otec. A hlavne cas su deti,ktore sa dlhsie s nastupom.do kolektivu bez rosicov zmieruju.
Pre moje by bol idealny nastup tak medzi 4-5r.,maly si rychlejsie zvykol,ked siel ako 4,5r,Nez ona ktora sla uderom 3,roku.

timea7
29. mar 2016

@nikusssik je to ešte stále v norme, nebuď z toho vyvedená z miery a najmä to nedávaj najavo, lebo deti majú veľmi citlivé senzory. Ak je to čo i len trošku možné, nemohol by ju vodiť manžel, babka, suseda? To sa väčšinou veľmi osvedčilo.

ivett1
30. mar 2016

naši obaja mrnčali, ale postupne si zvykli - u dcérky zabralo nosenie najobľúbenejšej hračky a to, že si ju učiteľka vždy prišla vyzdvihnúť osobne (vyšla von z triedy a prihovorila sa jej) ... a u syna zaberalo "uplácanie" 🙂- kreslili sme si do tabuľky smajlíkov a keď ich bolo 5 (týždeň bez plaču), tak si mohol vybrať malé prekvapko za odmenu 🙂