Ahojte mamičky, zakladám túto tému z dôvodov budúceho štúdia na fakulte predškolskej pedagogiky, Veľmi by ma zaujímalo čo by ste očakávali a čo vyžadujete od kvalitnej škôlky. Zaujíma ma všetko cez jedlo, program, výučbu, zariadenie, výlety.
kamilia robila som pred materskou v súkromnej škôlke 😉 práca s deťmi ma sprevádzala od strednej, cez výšku..Ak ťa zaujimaju nejake konkretne podrobnosti napíš mi IP..
@pimpulienka myslim,ze zakladatelku zaujima co ocakavas od skolky ty ako mamicka ...
Nejde mi nereagovat - fakulta predškolskej pedagogiky na Slovensku neexistuje - takže kamilia pravdepodobne neviete kam sa hlasite, alebo sa nehlásite nikde na vysokú školu a máte iba ambíciu si založiť súkromnú materskú školu. Preto si myslím, že treba tu prezentovať pravdu, bez zastierania. A tiež sa prikláňam k tomu, že treba dodržiavať pravopis.....
@usonicky moznoze sa zle vyjadrila alebo nieco zle pochopila. fakt je, ze sa da studovat predskolska pedagogika, ale o takej fakulte som ani ja nechyrovala 🙂 🙂
@mandragora22 to je odbor
fakulta je pedagogická a študijný program - bakalársky- učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo pre školské kluby, magisterský študijný program sa nazýva predškolská pedagogika (momentálne tento magisterský program otvárajú iba niektoré pedagogické fakulty). A myslim si, osobne, že to nebolo nepochopenie, lebo ten, kto má bakalársky stupeň za sebou sa už v problematike vyzná. Ja odpovedám teraz ako vedúca katedry, ktorá pripravuje budúcich učiteľov materských a základných škôl.
@poleva no ved hej, tak tak. viem, ze existuje moznost to studovat, ale urcite nie na takej fakulte 😉
urcite okrem ineho znalost spisovneho jazyka, niektore deticky uz v 5 rokoch vedia citat, keby si precitali skvôlka a vyžadujeťe a nedajboze by si to zapamatalo, lebo ved pani ucitelka to tak napisala, tak amentma🙂
a nie viacej ale viac informacii🙂
@kamilia aniž bych mluvila slovensky, ten název by praštil do očí i maďara, nezlob se, ale když už hledáš ty informace, najdi i nějaké jazykové. představa, že budeš předškolně vzdělávat děti je tristní.
stejné téma - pro vlastní potřebu🙂, jsem založila na cz, tak můžeš mrknout tam, třeba něco najdeš.
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/materska...
@kamilia Fakulta sa vola pedagogická (nie fakulta pedagogiky) a na Slovensku sa nachadza šesť pedagogických fakúlt pri jednotlivých univerzitách - Bratislava, Nitra, Trnava, Banská Bystrica, Prešov, Ružomberok. A este, je rozdiel medzi odborom a študijným programom. Takže, ak sa hlásite na niečo, tak je to študijný program. Želám veľa úspechov.
@mirka285 pochopila som 🙂 Len by som jej vedela viac napísať ako to tam chodí..
@kamilia ja predovsetkym ocakavam kvalifikovany a vzdelany personal. Bohuzial, dnes si zakladaju sukromne materske skoly aj ludia, ktorí vystudovali iba strednu pedagogicku skolu a nemaju ani páru o tom co je napr. vyvinova psychologia, co je schopne vobec dieta pochopit a tomu prisposobit vyucbu..Niekto sa pýši titulom Mgr., ale nie z pedagogickej fakulty a napriek tomu sa tvári, že je "majster" na predskolsku pedagogiku.
nemyslím, že kvalita škôlky závisí od vysokoškolsky vzdelaných učiteliek. Pre mňa je dôležitejší prístup k deťom. Darmo učiteľka pozná vývinovú psychológiu, keď je učiteľka s vysokou školou v škôlke len preto, že nemá inú, lepšie ohodnotenú prácu. A okrem toho aj dievčatá na strednej škole majú psychológiu. Aj ja mám vysokú školu a mám veľa kolegýň so strednou školou, ktoré si vysoko vážim pre ich prístup a profesionalitu.
@kamilia
a ja skúsim si nevšímať chyby a odpovedať na otázku:
Strava: najlepšie by bolo, ak by bolo vyhovené aj deťom s diétami zo zdravotných dôvodov
výučba: páči sa mi ako moja malá chodí každý deň zo škôlky s tým, že vždy robia niečo iné, raz si kreslia, inokedy sa učia básničky, pesničky, alebo tancujú, cvičia. Stále vie niečo nové.
zariadenie: samozrejme čistota, vyvetrané.
@sisaha a ty odkial vies, ze absolvent strednej pedagogickej skoly nema paru o vyvinovej psy? prvy rocnik sme mali vseobecku, dalsi rok Vyvinovu psychologiu a treti socialku. Takze reci o tom, ake su MGR. ucky super by som si nechala pre ine publikum.
Ja osobne ocakavam od sukromnej skolky - ale aj nesukromnej, jednoducho od ucitela - ludskost. Schopnost vidiet dieta ako maleho krehkeho formujuceho sa cloveka, nie ako dalsi tovar v rade. Postiskat ked place, pridat sa ked vystraja, nakrmit, ked nepapa, rozpravat mu o nejakej teme aj ked nie je momentalne naplanovana, ale dieta zaujme... Ale aj vediet prestriedat cinnosti deti tak, aby neboli jednostranne zatazene, vediet vymysliet hru, pocas ktorej sa deti ucia, vediet komunikovat s rodicom,... Sama mam sukromne Detske centrum a juuuj, je tak tazke niekedy vyhoviet rodicom - priklad z dnesneho dna, ked sa mamicka 1,5 rocneho chlapceka rozculovala, preco sme ho este nenaucili cikat do nocnika 😖 Nabuduce snad nebude chciet aby vedel aj pisat 😔
@geegee mozno ako taku paru ma, ale urcite v nej nesli do hlbky. A preco to usudzujem? poslem ti do IP jeden link, ktory som dostala ako spam a kde si dotycna robi vlastnu reklamu na svoje jasle. ked som si blizsie precitala ciele, ktorymi sa tam hrdi, tak nielen ze su uplne zle, ale dotycna ani nema šajnu o tom, co dieta v takom veku dokaze...A ze Mgr su super ucky? tuto poznamku nebudem komentovat. Urcite vsak maju lepsi prehlad. Okrem toho na strednej pedagogickej sa ucia z knih, ktore pamataju este socializmus...
@sisaha suhlasim s tebou - reklama je navonana zdochlina. Ale nemyslim si, ze sa ucitelia delia na dobrych a zlych, pricom ti prvi maju zasadne stredoskolske vzdelanie a ti druhi VS 😉
Moj syn /sidlo s IQ 148/ mal uzasnu ucitelku v skolke - pomohla mu adaptovat sa, ucila ho basnicky, davala mu ulohy navyse, chapala ho a nemala vysoku skolu. A teraz ma rovnako ucitelku so strednou skolou, je integrovany z dovodu nadpriemernej inteligencie a je nuteny "ist" s ostatnymi detmi ☹
@geegee urcite je to aj o tom, ci ta ucitelka chce na sebe pracovat a odovzdavat detom zo seba co najviac...a potom su take (aj VŠ), ktore jednoducho nechcu...Je to hlavne o ludoch. Netvrdim, ze su dobre a zle z dovodu vzdelania, ale tie co si prejdu VŠ maju trochu iny rozhlad ako tie, ktore skoncia skolu v 18-tich rokoch a celu svoju pubertu presedeli v lavici na SŠ a ich vlastne zaujmy boli niekde inde ako tam, kde sa budu chciet orientovat.
boze... poziadaj rychlo admina o opravu tych chyb v nazve temy... brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr vyžadujete a škôlky