ahojte, chcem sa opýtať, do koľkých rokov ste dávali svojmu dieťaťu mlieko vo flaške po obede, keď išlo spať? môj 4,5ročný syn, keď sa naobeduje, ide spať, ale bez fľaše mlieka nezaspí (tak isto aj večer)... dokedy ste dávali fľašu mlieka vašim deťom? ako ho to odnaučiť? pritom v škôlke bez fľaše mlieka zaspí...
@martinaka3.5 môj mal 3 roky a zo dna na den na flasu na obednajsí spánok zabudol, večer postupne prechádzame na mlieko do pohárika. aj ked moja doktorka tvrdí ze flasu kludne do 6 rokov, ale myslím ze je to len o zvyku. je na tebe či mu ju vezmes na silu, alebo počkás ked ju nebude chciet sám
@martinaka3.5 ahoj,ked chce flasu,tak mu ju daj...odnauci sa sam...pride to zo dna na den...malicky ma dva rocky a tiez ma flasu mliecka k obednemu spanku....aj na noc...a sem tam mi este aj v noci pyta mliecko....a neplanujem mu ho brat...az ked nebude chciet....
ja si myslim ze je super ked si da mliecko aj ked do flasky aspon ma tekutiny- a mlieko je zdrave 🙂
@martinaka3.5 ahoj.moj starsi mal este v piatich rokoch bol pohodlny vies lezal na gauci pozeral rozpravky a pil z flasky,samozrejme vedel pit normalne a v skolke v pohode len doma pohodlicko.a odnaucil sa zo dna na den teraz bude mat desat rokov.
@martinaka3.5 - no mne to prijde dlho, po 2 - 2,5 roku flaska fakt ze nie, ale vylucne pohar, co mu das pit je na tebe, my sme s mliekom - zdrave nie je - skoncili v 2,5 roku u oboch... je to len zlozvyk, sama vidis, ze v skolke tu flasku nepotrebuje. A ako odnaucit? Ponuknut flasu vody. Doslova.
@martinaka3.5 , neviem presne čas, keď prišla menšia, mala staršia 4apol a vtedy začla pomerne intenzívne fľaškovať (aj prejav žiarlivosti), dovtedy som nemala ale problém jej tiež dať do fľaše, keď pýtala...no a postupne sme to odbúrali cca. do pol roka od príchodu malej tak, že sme kúpili cumeľ a dohodli sme sa, že to je už posledný, lebo takým veľkým dievčatám už cumle nepredávajú, počas používania sme si to niekoľkokrát zopakovali, aby vedela, že nový už nekúpime no a keď sa zničil, tak dofľaškovala , bez nejakých problémov. Ona teda nepila mlieko denne
@martinaka3.5 ahoj maly ma 2 roky a 8 mes, a tiez pije este z flasky ked ide na obed spat. Pije samozrejme aj z pohara vodu, caj aj kravske mlieko ale to mu moc nechuti, takze ja mu davam stale UM. Pije na obed, vecer a sem tam aj v noci. Vypije si ho v posteli a zaspi .Ked ho zacne odmietat tak ho uz pit nebude a hotovo. Pokial si pyta, dam mu s radostou aj ked s flasky. 😉
náš mal v septembri 5 rokov a prestal piť z fľašky pred týždňom. tiež sme to riešili tým, že sme kúpili posledný cumel no už pred pol rokom 🙂 (tentokrát si ho veeeľmi šetril,lebo vedel že je posledný 🙂)...no a jednoducho som mu vysvetlila, že cumlík je už opotrebovaný a on je dostatočne veľký na to aby pil mliečko z fľašky. Čakala som protest, no nebol žiadny. Prijal to pokojne a už si fľašku nepýta, ALE mlieko z pohára nechce ☹
@martinaka3.5 nedávali sme 😀 malú som do cca 18m kojila a odvtedy pije len kozie, prípadne ryžové,sójové, pohánkové mlieko aj to len troška k jedlu... 🙂 pitie pred spaním je jeden z rituálov, ktorý keď sa prešvihne správny čas, tak je problém dieťatko odnaučiť...a je jedno, či je to kojenie alebo pitie iného mlieka z fľaše...je to len na tebe a malom, ako to poriešite...alebo to necháš, kým sám neprestane /môže to trvať ale pekne dlho / alebo to zarazíš postupne sama...najprv napr obed a potom večer...ak ti nebude chcieť bez fľaše na obed zaspať, nič sa nedeje ani môj syn od cca 2,5r doma nespal ale v škôlke spáva doteraz a to už ide do školy 😉 ak nebude spať cez obed, večer bude taký unavený, že zaspí určite 😎 prípadne mu ponúkni to mlieko z pohára - nebudeš riskovať zlý vývoj zúbkov 🙂
@drobcekrs presne pre toto mu fľašu nechcem zobrať, lebo mlieko z pohára nepije...
do 13 mesiacov,sama prestala chciet,ale v noci do 16 mesiacov,tiež sama odmietla,zo dna na den...ja by som ho neodučala,ked mu prestane chutit,tak nebude pit,ved mlieko mu neuškodi 😉