Maminy poraďte, aké jedlá chutia Vašim ratolestiam v škôlkach a školských jedálňach? Alebo aké jedlá by ste odporúčali variť pre Vaše detičky? Ďakujem za inšpirácie
(zn. Budúca zamestnankyňa školskej jedálne 😜)
V škôlke sa varí podľa školských noriem. Ako budúca vedúca to nevieš?
Presne tak, vari sa podla noriem 🙂
ano v škôlke sa varí podľa noriem, ale jedálny lístok zostavuje vedúca jedálne 😉
najlepšie uvidíš čo im chuti a čo nie podla toho čo viac budu objednávat ked su 2 druhy jedála čo viac nosia nezjedené
určite by som vylučila špagety s kečupom - to mi je len už obed - langoš 1 kus, šiška až 2 kusy , mliekovu polievku , špenatovy privarok ,
Robim v jedalni a tak trosku viem o com pisem. Ale mozno u vas je to ine 🙂
ono ale zavisi aj od toho kolko sa "usetri" a a ko za kolko dokazu zohnat jedlo..... napr. u nas sefka jedalne v skolke bola dietologicka sestra vystudovana.
jedalnicek bol super, vyvazeny, pestry, striedali sa zemiaky, ryza, bulgur, kuskus, mucne jedla, maso, ryba, privarky..... nemavali nikdy spagety s kecupom, ani langos,
buchty ano, ...... nemohla som povedat ani pol slova...... teraz v skole je to jeden grc, otras, varia inde a detom do skoly nosia autom..... jedalen pre dospelych
@lubka474 nerobím, iba mám školu spoločné stravovanie. Viem že niekedy boli v normách šišky (neviem či teraz sú) ale viem si predstaviť, že ak by rodičia nesúhlasili, tak by ich vedúca do jedálneho lístku nemusela dať. Napríklad teraz sa môže dať rama, čo niekedy sa nemohlo dať a viem, že veľa rodičov s tým nesuhlasi, radšej by boli za klasické maslo, čo je tiež v normách.
Nasi maju na ZS vyber salatovy bar alebo klasicke jedlo. Moj syn maval salat aj 3x do tyzdna. Sucastou salatoveho baru bolo okrem zeleniny kuracie mäso, cestoviny , rozne dresingy, pecivo.
@lubka474 ano, spagety s kecupom deti lubia, ale to je jedlo, ktore urobi rychlo mama ,ked pride o 6 domov z prace a nakupu, popr. ihriska a nema cas vyvarat. Od skolskej jedalne by som cakala vyzivnejsi obed....urcite ani ten kecup nie je nejaky kvalitny....aj ked chapem,ze to je lacne
aj tie parene buchty...cize iba ohrejete? chapem,ze vo velkych skolach to asi nestihaju,ale napr. v skolke by mohli stihnut...
to nie je osobne voci Tebe.....to len sa tak vseobecne rozhorcujem
veduce jedalne sa casto ohanaju normami - hlavne ked sa im nechce nic menit.Ale keby chceli, tak vedia vymysliet jedla chutne, dobre, poctive aj dodrzat normy.
Ja len aby sa nezabudalo, kto to papá. Jedia to deti, a to som videla v škôlke počas obedu, ako drvivú väčšinu chytala panika, keď videli olivy, mrkvu, alebo kapiu. Napríklad čo môžem povedať ako rodič, či buduci pedagóg je, že sa mi nepáči, keď každý týždeň majú hríby malé 3 ročne deti, je to pre nich úplne nevhodná potravina.Takisto mi tvrdili, že halušky mama doma vôbec nevarí, tvárili sa že ich vidia prvýkrát. Kuchárky na olovrant uvarili jablká s pudingom, ale aj s jadernikmi a semienkami... No to sa nedalo jesť.. A potom frflali aké su deti rozmaznané..
Prepac, ale ty si myslis, ze v skolskej jedalni sa vari podla zelania?