Agresívne správanie dieťaťa v škôlke

Včera o 08:25

Dobrý deň, má niekto skúsenosť, že jeho dieťa bolo agresívne v škôlke? Dnes mi jedna mamička povedala, že jej syn sa bojí môjho lebo ho udrel. Keď sa malého pýtam, že čo sa stalo stále hovorí, že ja som sa bránil. Jasné že som mu vysvetlila aby sa nebránil ďalším útokom, ale neviem kde je pravda. Učiteľka mi povedala, že opakuje správanie iných detí. Navštívili ste kvôli agresívnemu správaniu psychológa? Malý má 4 roky. Všimla som si už aj doma, že nemá problém strcit deti, alebo aj nás rodičov dokonca babku. Začalo to dávnejšie, ale stupňuje sa to. Doma ho nebijeme, keďže viem žeby to situáciu zhoršovalo. Pravdaže ho upozorňujem, vysvetľujem aj povie že pochopil, ale nefunguje to. Psychológ vie pracovať aj s malými deťmi? Chcem to riešiť aby sa to nezhorsovalo. Ďakujem za každú rozumnú radu

joesvk
Včera o 08:31

Je to len obdobie. Netráp sa nad tým,to prejde. A toto by jedna učiteľka mája poriešiť sama.
Tá druhá mamička ťa nepochopí, keďže ona ten problém riešiť nemusí. Ani si to nevie predstaviť, že teba to trápi viac ako ju. Ďalej vysvetľovať. Fakt to prejde.Tiež som to zažila do synom.

autor
Včera o 08:35

@joesvk a naozaj to prestal robiť? Dúfam že aj môj coskoro. nechcem aby bol agresor a deti ho nemali radi a báli sa ho. Každý mi hovorí, že to je len obdobie alebo že je to chlapec, ale aj tak sa mi to nepáči

mircalla
Včera o 08:36

Ano, odporucam psychologa. Nepocuvala by som mamicky, ktorych deti tiez tlcu ine deti
Tvrdis, ze aj doma s tym nema problem takze je to bezny standard u neho....urcite to v poriadku nie je.

autor
Včera o 08:44

@mircalla tak áno, ale chcem čítať skúsenosti mamičiek ktoré to majú/ mali podobne a vedia ako to chodí u psychológa s malým dieťaťom

pribinak
Včera o 08:45

Q dala si mu aj návod ako sa brániť ak ku niekto robí zle? Lebo toto je take nedoriešené ….on nesmie buchnúť, ok, ale ako sa má brániť?

A áno psychológ vie robiť aj s menšími deťmi. Hľadaj niečo ako terapia hrou

joesvk
Včera o 08:47

Áno. Trvalo to asi rok a pol. Ale my sme mali super škôlku. Učiteľky mi to nikdy nevyčítali.
Psychológ nám odporúčal dať mu hry,kde sa ukľudní-piesok,plastelínu a pod.
A pritom on vôbec nie je typický drsný chlapec. Skôr je citlivý. Pomaly bude puberťák,ani mi nechce veriť, že toto robil, keď bol malý.

simca06022011
Včera o 08:55

v prvom rade by som to riesila v skolke, co sa naozaj deje a ci je vobec ten psycholog nutny. Co to ma aj ucitelka "ukocirovat" a usmernit. Zase ak sa tam deti sacu a inak "prejavuju" medzi sebou, tak co z toho? naozaj tie deti po sebe opakuju. Doma by som radikalnejsie zakrocila, ak zacne na vas utocit. Nie tutuli mutuli milacik, to nemozes, ale aby si aj uvedomil, co si ku komu moze dovolit. Kopa deti tymto prejde, a v kolektivoch duplom a nepotrebuju psychologov., U nas v skolke tam skoncili chalani dvaja = a ti naozaj mlatili a nadavali vsetkemu co sa pohlo, ucitelku dokopali atd.. a nie take ze deti sa sotili, pripadne este v predskolskej prisli "srandicky" typu posunuta stolicka pod...
A ak po zmene aj vasho pristupu a ked skolka odporuci, by som isla teda k psychologovi po radu.

mogaa
Včera o 09:14

Je to temperament dieťaťa a ano je to aj obdobie....iné ako vysvetlovať, vysvetlovať, vysvetlovať , iné nevieš urobiť....aj naša bola taká, strkala, či poštípala iné dieťa, dávala do laty aj chlapcov.....prešlo to....občas to urobí každé priebojnejšie dieťa, pokiaľ to nie je na dennom poriadku a že vyslovene ublíži inému dieťaťu, tak to ani nerieš....samozrejme upozorniť, napomenúť, vysvetliť - to ano, ale psycholog je zbytočný....

mircalla
Včera o 09:24

@autor Vlastna skusenost. Dcera raz kopla spoluziacku, sla som na kobercek, psycholog, CPP - pomohlo. Doma pritom taketo prejavy nemala. Kecy typu vyrastie z toho a nic to neni, moze za to ucitelka, ze si to nevie riesit a pod neberiem..

biglovemom
Včera o 09:27

Tak Psychologom Nic nepokazis…. Urcite by som isla

kacena4
Včera o 09:27

neviem ci s tak malym dietatom bude psycholog pracovat, skor s vami rodičmi. ak mas pocit ze je agresivnejsi nastavte prisnejsie hranice a hlavne nasledok za ich porusenie, dohovarat je malo to dieta pusti 1 uchom dnu a 2 von. drzim palceky