Ahojte mamicky,
maly (2,5) nastupuje v sept do skolky a trpi afektivnym placom. Planujem to samozrejme ucitelkam oznamit, len prosim vas z vasich skusenosti, ako to akceptuju/zvladaju/riesia-neriesia?
Maly to nema casto, ale teraz ako bude urcite plakat kym si zvykne sa obavam aby nemal tieto stavy castejsie a pre neho v cudzom prostredi.. Predsa len nechcem ho tam nechat odpadavat lebo “predsa on si zvykne”…
Dakujem
A nedá sa ten nástup odložiť? Skúsila by som sa o tom porozprávať s učiteľkami a vypočuť si ich názor prip. riešenie. No popravde si to neviem predstaviť. Ta učiteľka ma na starosti xy iných deti a ako by to vnímali tie, keď sa to stane? Jasne, že musíte nejako i vy fungovať, ale neskôr bude syn možno viac citovo zrelsi, bude lepšia adaptácia..
A ty sa nebojís ze pri odpadnuti spadne niekam zo schodov, alebo si rozbije hlavu, ... alebo akokoľvek si škaredo ublíži? Koho budeš potom vinit? Seba že si ho do tej škôlky dala, alebo učiteľky ze ho nechytili keď padal?
@simona20201309 suhlasim, presne to mi napadlo aj kebyze ide o moje dieta. Ked si rozbije v zachvate hlavu o beton, kto bude na vine? Jedna vec je pri zdravom dietati, kde sa da regulovat spravanie prikazmi, zakazmi a ine je, ked ma dieta záchvaty. Pride mi to velky hazard so zdravym. Odlozila by som nastup, prijate dieta je. Neuvazujes nad tym?
Dovysvetlim skôr ako si to tu niekto zle vysvetli - neprebrala* - neprevzala
sama poznáš svoje dieťa a ako sa v danom čase správa...učiteľka tam býva časť dňa s deťmi sama a má ich tam cca 20, takže nebude mať čas nejako riešiť plač alebo hnev tvojho dieťaťa...zo začiatku ale plakávajú všetky deti....veď ho daj do škôlky ale neočakávaj že ak začne plakať alebo zlostiť, tak učiteľka sa bude venovať len jemu, lebo tam má ďaľších 19detí a určite sa ich rozplače viac....osobne si myslím že ak ti dieťa počas plaču odpadáva, nemá čo robiť v škôlke...ak im tam dieťa v zlosti odpadne, je veľká pravdepodobnosť že ho vylúčia.....povinná je len predškolská trieda, v tomto prípade to budú brať že dieťa nie je zrelé na škôlku....
Bola si s ním u neurologa?pediater napísal na prihlášku, že má afektívne správanie?ak nie a ty to povieš učiteľke bude to chcieť písomne.Neprijemne...ale neplas sa dopredu deti to väčšinou spravia v domácom prostredí tam, kde majú istotu pri mame.Len ho podporuj, ja som to veľmi zle znášala ako učiteľka vždy som mala najmenších a to stačí, že začne plakať jedno a plaču všetci neznášala som september.Nedalo sa utisovat všetkých a bola som z toho v strese.
Uvidíš...
@mogaa nikto z rodičov nevie ako sa bude jeho dieťa správať v cudzom prostredí boli deti čo mi mama povedala,že bude plakat, až sa pozvracia a neplakali iba sa pýtal kedy príde mama a zaujímali ho hračky.
Plánuješ to učiteľskam oznámiť? Toto malo byť uvedené už v prihláške. A tiež na potvrdení od pediatra, ktoré si prikladala k prihláške. Ako učiteľka by som teda bola nadšená kebyže mi 4.9. odovzdás medzi dverami nové dieťa so slovami, že trpí afektívnym plačom, o ktorom som doteraz ani netušila, že existuje. Keď sa to stane a učiteľka bude práve na wc utierať niekomu zadok a všimne si ho tak za 5min, čo potom... Ja by som ho do škôlky za takýchto okolností ešte nedávala, aj tak ide skôr. Poberas na neho ešte pol roka rodicak, prácu by som odložila.
A tak odlozit nastup o polr,ked uz bude mat 3?
Googlila som. Vraj sa to vyskytuje u deti do 3r. Nedávala by som dieta do škôlky, kým to úplne nevymizne. Mne by raz dieta zamdlelo v triede a viac by som ho neprebrala. Prepáč, ale aký má názor obvodný lekár?