Adaptačný proces v špeciálnej škôlke

dominika2000
11. jún 2017

Ahoj má niekto skúsenosti s niečím takým, ak je dieťa prijaté do špeciálnej škôlky na 2hod na adaptacny proces ,ak je napísané v školskom roku . Mám to chápať že celý rok bude chodiť na 2 hod?

janickacrazy
11. jún 2017

@dominika2000 Zvyčajne býva adaptačný proces tak mesiac-dva, maximálne tri mesiace, pokým si dieťa zvykne. Ale radšej sa opýtaj priamo v školke, ako to mysleli, no ja som nepočula, žeby niekto chodil na celý rok len na 2 hodiny. U nás tak chodil jeden chlapček asi 3 mesiace, lebo stále plakal za mamou. Potom neviem ako pokračovali, lebo sme sa sťahovali.

deti95060810
11. jún 2017

V špec. MŠ je to možné. je to špeciálna.. Moja dcéra tak chodila 2 krát do týždňa na 2 hod. celý rok.

janette321
11. jún 2017

Aj my chodime dvakrat tyzdenne na dve hodiny do specialnej skolky ...

esther03
12. jún 2017

@dominika2000 my sme do specky chodili na 4 hodiny cely rok. Vsetky deti v triede tak chodili.

deti95060810
12. jún 2017

závisí to od : 1. vzdialenosti ktorú chodíte - my 35 km tam 35 naspäť, a
2. zdravotného stavu dieťaťa...

saurian
12. jún 2017

adaptacny zvykne byt aj v speckach max 3 mesiace. nas ked zacal chodit, tak boli pravidla take ze prvy tyzden 2 hodiny (to si rozdelili deti na dve skupiny - 1 od 8-10hod, druha od 10-12 hod), a potom podla toho ako to to-ktore dieta zvladlo. nas bol prvýkrát do 13,30 niekedy v novembri (nas to zvladal tazsie), niektore deti uz druhy tyzden chodili na cas/dochadzku na ktoru boli prijate (u nas bola vtedy sms do 15,00 hod pre rodicov ktori obaja pracuju; do 13,30 pre rodicov, kde jeden z rodicov - zvycajne matka - nepracovala). niekedy sa stalo, ze dieta pobyt v skolke nezvladalo, tak chodilo napr do 12,00..... ono je to v kazdej skolke inak - podla kapacity skolky, podla personálneho obsadenia (teda hlavne dostatocneho poctu pedagogov) a zdrav.stavu dietatka (bohuzial zvycajne plati, ze cim zlozitejsie dieta, tym kratsia dochadzka)...

dracikdrahosko
10. apr 2019

Dievčatá, môžem sa opýtať, aký druh špeciálnej škôlky máte na mysli? Prípadne aké diagnózy majú vaše detičky? Lebo my tiež chodíme len na dve hodiny do škôlky druhý mesiac, lebo malý je hyperaktívny...ďakujem