Dobrý deň, moje dcéry (dvojičky) od septembra začali chodiť do škôlky na tzv. Adaptačný proces, pokiaľ chodili do 10 ( 3 týždne) bolo super ( okrem počiatočného plaču), od minulého týždňa chodí do 12.00. První dcéra bola dva dni nesvoja, ale druhá plače, odmieta obedovať. Dnes od desiatej plakali obe.... Máte s týmto skúsenosti???
@jitkau pondelky sú vždy ťažké....
@jitkau je to normálne, moj prostredný syn tiež nechcel jesť v školke prvý rok vobec nič, preto chodil len na pol dna, nechceli mi ho zobrať na celý den, potom sa to upravilo
@janickacrazy ona desiatu zje, ale obed už nie a vytrvalo mrnčí
@jitkau moj síce neplakal, ale zato nezjedol nič, ani desiatu ani obed, chce to čas, ju to prejde
Najhoršie čo môže byť je proces najprv do 10tej, potom do obeda a neskôr aj na spánok - príliš veľa zmien pre dieťa, ktoré musí prekonať. Sotva si zvykne do 10tej, už je dlhšie a znova si zvykať na niečo iné.
Je úplne normálne, že plače a ťažšie to prekonáva, ostáva len vydržať, trpezlivo vysvetľovať.
@jitkau ahoj...tak ja ťa úplne chápem...tiež mám dvojičky. Teraz su už síce 5 ročne predškolacky...no začiatky boli ťažké.
Tak isto sme začali adaptacnym,no do 12:00..a tak som to nechala celý rok
Proste som ich na obed brávala domov.
Nespali tam iba obedovali aj to veľmi biedne.
Rána boli najhoršie a teda aj pondelky alebo po dlhšej chorobe a podobne.
Veľmi dôležité je aby si ty bola pozitívne naladená a nastavená. Deti to veľmi vycítia.
Mne dokonca raz volali aby som prišla skôr, že už skúšali všetko no že jedna leží na zemi a plače a plače.
No bolo to ťažké...no predstav si ...zvykli si. Trvalo to asi mesiac...potom sa už do škôlky tešili.
Aj tvoje si zvyknú...hlavne trpezlivosť a veľa lásky.. držím vám palce
Ono to tak proste byva. Deti si velmi rychlo zvyknu na nejaky ten stereotyp a potom kazda aj ked mala zmena ich vie proste rozhodit. No zaklad je podla mna to vydrzat a bude lepsie ver mi
@jitkau U nás je "adaptacny pobyt" že ho dáš rovno na celý deň 🤣 už máme 2 soplikovske choroby za sebou 3 a 4 dni. Ráno hovorí, že nechce ísť do škôlky. Ale dáme učiteľke a ideme, a kým odvedieme staršiu nakukneme do triedy už sa krásne hra, čerstvo 3 má. A čo sa týka jedla... Ťažká kapitola, staršia za rok nezačala poriadne jesť. Čo sa naučila jesť je kôrka, lebo nátierky jej nechutia 🤷🤣 obed moc nie. Jediné čo zje je makovka na olovrant 🤣
Naša škôlka preferuje hneď celé dni alebo do 2 týždňov ak odporučila učiteľka na obed domov. Neplačú im veľmi deti čo vnímam. Možno tvoje majú miš-maš v tom, že tam chodia len na 2 hodiny a takto ti dávajú najavo, že 2 hodiny to tam ani nemusia byt. Je to hnusné napísané, ale musia sú zvyknúť. Buď povolis a zrušíš škôlku alebo vytrváš aj s revom a vysvetlíš, že proste tam budú chodiť a už len výhody hovoriť. To sú len dohady, neviem ako to vnímajú.
@jitkau moja tiež ma adaptáciu ale zatiaľ bola len 4x do 10.00
Potom choroba. Teraz plače a nechce ísť, tiez ma to zaujíma