Ahojte, od septembra mame nastupit do sukromnej skolky, zo zaciatku na pol dna. Rada by som sa opytala, ked pridem po dceru, ci pani učitelky informuju, co dieta robilo v skolke, ako sa spravalo, ci papalo, spalo, ci napreduje, atd. Chcem sa spytat, ci o tom informuju každý den, alebo povedzme na konci tydzna.
Dakujem vopred za vsetky prispevky
Ked sa opytas tak ti povedia.
my sme mali adaptaciu 2 mesiace - kazdy den som bola s dcerou v skolke 9-1130. nasli sme skolku, kde sa adapatacny proces riesi individualne podla potreby a moja dcera potrebovala takyto. Potom uz bola v skolke sama 9-1130 a s uckami som si potykala a bavime sa o vsetkom a otvorene, ked je potreba si telefonujeme a tak mam sancu vediet o tom co sa v skolke deje na dennej baze
V súkromnej škôlke ti podajú len pozitívne informácie.....
@keilak čo sa týka stravy máme v skrinke nalepený papier s kolonkami, či jedol, nejedol ...
raz do mesiaca nám chodí emailom report, čo sa naučil a podobne + fotky
pýtam sa aj učiteľov každý deň, ale len tak či je všetko v poriadku, zo začiatku ked sme sa adaptovali, sami rozprávali, ako sa synovi vodilo cez deň 🙂
syn nechodil do sukromnej, ale statnej MS, vacsinou ucitelka nereferovala nic, vacsinou referovala nieco len rodicom ohlade deti, ktore mali s niecim problem
bud, ze takmer vobec nic nechcu jest, lebo su privelmi placlive, tazko si zvykaju, ci sa pocikavaju alebo pokakavaju
potom v predskolskej triede uz referovali, kto by mal k logopedovi, kto potrebuje doma viac napr. kreslit, aby spravne drzal ceruzku, kto ma slabu slovnu zasobu, ci zle drzanie tela
referujú len pri problémoch alebo ak sa pýtaš,nebudú 20x každému rodičovi vravieť bežné veci- jedol,pil,spal,neplakal...
To velmi zavisi od skolky, ale ak sa porozpravas s ucitelkou a dohodnete sa, co budes chciet vediet, nevidim problem. Mne zo zaciatku same referovali, aky bol den a ake robi pokroky. Teraz (po 5. mesiacoch) sa uz musim pytat, ale tak zase maly mi uz aj sam vie povedat vela veci ;)
my chodime do statnej a ucitelky nam hovorili, na zaciatku skoro kazdy den, teraz nam povedia ked sa nieco deje mimoriadne, ked sa spytas, odpovedia ti, skutocne to zavisi od skolky a od uciteliek, my sme mali aj hodnotenie deticiek, po pol roku nas ucitelka informovala ako je to s dietatom, co treba zmenit, a tak, dokonca sme mali v skolke aj anketu, kde sa nas pytali ako sme s cim spokojni a co by sme zmenili
Ako sa s nimi dohodnes. Ja som sa pytala kazdy den,ako mala zvladala pobyt.