Adaptácia v škôlke

zuzkaa1991
9. jan 2022

Ahojte mamičky
Mám dilemu dcérka chodí (nechodí) do škôlky od minulého roka od 2,5r. do škôlky ako poznáme viac doma ako v skolke. Tento sk. Rok ostala.od novembra doma 🙈 (3,5r) a zajtra mame opat nastúpiť do škôlky mam dilemu či nechat cely den(vzdy bola na cely den) lenze teraz sa velmi zmenila cca v decembri je viac citlivá tak vaham ak dam ju tento týždeň na poldna ci nebude este horsie nasledujuce dni nechce ist do škôlky aj ked stale pripomínam jej motivujem ju hovorim ako je super...vzdy vydrzala az 4dni v skolke preto som nechala doma cely december nech sa poriadne prelieci

luccija
9. jan 2022

@zuzkaa1991 pol deň určite po tak dlhej dobe

mogaa
9. jan 2022

@zuzkaa1991 ak si doma, tak po obede ju ber domov.....ono vec má 2strany- ak nechceš aby bola toľko chorá, nemala by tam spať.....ak ti ide o to že potom si zvykne len na pol dňa - tak ano máš pravdu, potom bude stále chcieť aby si pre ňu pred spánkom chodila.....

zuzkaa1991
autor
9. jan 2022

@mogaa som zatial doma ale hladam pracu kedze pandemicky skončil a kedze nema kto byt s nou preto som nemohla nastupit do prace nikdy nebolo narocne taky nastup ako je zajtra aj minulý rok po lockdowne ale asi dam ju par dni doobedu mozno tento týždeň a budúci tyzden uz na cely kedze taka citlivka nebola jak.je teraz 😔

nikpa
9. jan 2022

@zuzkaa1991 ja som to tak spravila a veru už by som to nerobila. Malý sa naučil, že škôlka je len kým sa naobeduje a spí sa už doma. Teraz nechce za nič zostať aj poobede, plače, budí druhé deti. U nás to bola chyba ale každé dieťa je iné, ťažko radiť. No keď už bola zvyknutá na celodenku, nemenila by som jej režim.

zuzkaa1991
autor
9. jan 2022

@nikpa akoze zas doma mi nespi len v skolke....preto rozmýšľam ze dva tri dni by isla cez obed.domov kedze v utorky zvykne byt dlho kym pridu svokrovci kedze mam skolu ja a nestiham chldit chodiť po nu

luccija
9. jan 2022

@mogaa ochorieť môže len, keď bude doobeda s deťmi čo s tým má spánok?🙂.
@zuzkaa1991 všetko záleží čo povie učiteľka po tak dlhej dobre bude možno plakať 2 týždne.Aspon u nas sme zase začínali s pár hodinami a akoby nanovo pokým sme rodičovi nepovedali, že už sa zapája neplače a nech zostane spat ...možno bola chyba ju dávať tak skoro 2,5 v podstate to je uz jedno, ale ak tam nevydrží viac ako 4 dní buď treba ísť na imunológiu, alebo ani nie je psychicky pripravená na škôlku.

zuzkaa1991
autor
9. jan 2022

@luccija minulý rok pekne vydrzala cely november az do vianoc a potom keď nastupili v aprili do jula iba tyzde bola.chors v aprili
Tento rok stale niečo a november kazdy druhy vikend teploty co u nas nie je zvykom.mat....preto som nechala cely december mne nejde ani tak o choroby nech si zvyka zas ma trapi psychika kedze sa zmenila ..vaham ucitelka.povie nech ju necham ze rano mrnci 10min potom nic ale voem aka je sedi ticho a kuka slebo ma.svok svet q hraje sa s cim daju...nekomunikuje vobec neje vobec(to.mame aj doma problém musi sa zapozerat aby jedla) preto vaham ci dat len dva dni rano a potom cely den ja neviem zas nechcem aby si zvykla ani v septembri nebolo také jak teraz ze rovno povie ze nechce ist

patka06
9. jan 2022

dala by som na celý deň, aby si nezvykla, že na obed ide domov, bola by to potom ďalšia zmena, ktorú môže znášať horšie ako celodenný pobyt v škôlke

markaterka
9. jan 2022

Podľa mňa na celý deň od začiatku. Deti si rýchlo zvyknú, že mamina chodi po mňa na obed, aby ste to potom nemali extra ťažké.

mogaa
9. jan 2022

@luccija ak býva dieťa často choré tak pediater ti povie dávať len na pol dňa aby tam nespalo....jasne že ochorieť môže aj vtedy, ale ak tam ja spí a je tam celý deň je to re neho aj väčšia fyzická či psychická záťaž....

zuzkaa1991
autor
9. jan 2022

@markaterka @patka06 to.je moj nazor tiez preto od 2,5r bola od prveho dna na cely den....len ma.trapi ze nekomunikuje nerozprava nebavi sa s detmi tak to bolo v novembri. Októbri nic uznavam rozprava od leta ako tak pekne vie pocitat.spievat ale.v skolke nic....noo uvidim co povie ucitelka ale zas s nou nemaju problem.neplace.cely den len je smutna :(

patka06
9. jan 2022

@zuzkaa1991 porozprávaj sa s učiteľkou, viem, že má veľa detí, ale možno by dokázala dcérku niečím upútať, začleňovať ju do kolektívu, komunikovať s ňou trošku viac ako s ostanými deťmi, ktoré problém so škôlkou nemajú.

kittykat22
9. jan 2022

@zuzkaa1991 nevidim dovod nezobrat si dieta skor domov ked mozes. Hlavne, ked je nestastna. Ked uz nebudes moct, tak jej povies, ze to nie je mozne, lebo si v praci. Povedz jej pravdu. Ja to tak robim od mala so synom. Dieta dokaze pochopit, ze si v praci a nemozes prist a zobrat ho domov. Ale tazko chape, preco si doma a nechces ju. Dohodni sa s nou na case kedy mas prist.

A pytala si sa jej preco je smutna? Co ti povedala? Deti toto zvyknu hovorit pred spanim. Predtym ako ich ulozis tak zacnu v tomto veku rozpravat co ich trapit a plakat ako hrochy. Je to ten moment ze uz sedia na posteli a davaju poslednu pusu alebo si maju lahnut. Nehovorila nic tvoja dcerka?

zuzkaa1991
autor
9. jan 2022

@patka06 tento rok su take ze som nevidela ze ich pritulia nechali ich plakat v triede 😔 rano ked som.nosila minulý rok mala jednu dobru aj ked bola velmi malicka (2,5r)velkej triede (3r,4r) tak pritulili ju atd..

@kittykat22 ja jej hovorim ze idem do roboty brigádujem obcas ide so mnou alebo s niekym je doma....ona nepovie preco odpoved je bud lebo alebo neviem.....raz povedala ze chce byt so mnou tam...inac kazdy den poobede hovorila ze je dobre v skolke len stale nieco sa najde alebo vymysla si....noo uvidíme co bude ;) zajtra

ankare
9. jan 2022

@zuzkaa1991 pol dňa určite. A pokiaľ sa Ti dá,nechávajú ju len na pol dňa aj dlhodobo. Bude lepšie znášať škôlku. Držím palce!

elizabet173
9. jan 2022

@zuzkaa1991 kým si doma, dávaj ju na pol dňa, ona sa časom otrká, nájde si kamarátky, potom ju budeš dáva na celý deň

mabenn
9. jan 2022

"neplace.cely den len je smutna :(" - kvoli tomuto na pol den

bubik6x
11. jan 2022

Smutná je možno kvôli tomu že je zvyknutá byt s tebou, tak ako si písala, že chce ísť tam s tebou, treba vysvetľovať dookola, že sa to nedá a pochopí to po čase, aj moja malá mala takéto stavy, a k tomu ešte jej najlepšia kamarátka s ktorou bola denno denne aj cez víkend odišla do inej krajiny zo dňa na deň, dlho smutila ale nemali sme inu možnosť, než ju dať do škôlky, učiteľka mi tiež vravela veľakrát že sedí ticho a smutná a aj ona mi hovorila že chce byť so mnou doma, lenže do práce som musela ísť a časom to pochopila, nebude to zo dňa na deň ale zvládne to neboj sa 😉

zuzkaa1991
autor
11. jan 2022

Inac zbytočne som stresovala nakoniec isla bez placu jasne ze zajtra štvrtok ( 3 a 4 den) bude plakat ale inac tentokrát sa pekne zapajala aj rozpravala s učiteľkou ;)