Ahojte maminky, uz som úplne zúfalá, moje dieťa je strašne neznesiteľne, ja ju neviem nijak ukľudniť pri jej hysterickým amoku. Jedna sa vzdy o cas spánku. Ona je celkovo skoro cely den malatna a unavená ale zaspať je neskutočný problem. Ak ma v daný den nejaku sladkosť tak je to este horisie to jej amok večerný sa neda nijak zvládať a trva minimálne 3 hodiny. Keby bolo podla nej najradšej by nespavala vôbec minule vydržala 20 hodín hore bez spánku a ked som uz ja bola na nervy tak ona bola este viac. Bežne jej amok trvá tak 3 hodiny az kým ja neustúpim ako ona chce a ked som sa raz rozhodla ze neustúpim tak revala a šklbala ma 8 hodín (celu noc) a naozaj bez prestávky to nie jak ine deti ze od únavy ich to zlomí ona je akoby viac nabudená odhodlaná urobiť všetko pre to co ona chce aj keby to malo trvať vecnosť, ja už neviem co je to za dieťa, proste to nezvladam. Cely den som s ňou lebo nechodí so skolky, takéto amoky chytala uz len ked som spomenula škôlku minuly rok tak som si ju nechala doma este ale ja ppotrebujem v noci aspon trochu pracovať aby som nás uživila. Všade čítam ze taky amok trvá pol hodinku lenže moje decko je extrém. Ja som skúšala s kľudom, krikom, vyhrážkami, objatim, a strašne mam chuť ju preplesknut ale nechcem, neda sa mi ani nikam odísť lebo som s ňou sama, jej otec nás opustil a ked sa potrebujem ja predýchať a ukľudniť tak ma nepustí drží sa ma ako kliešť asi aby som ju neopustila aj ja ale ja uz nevládzem. Prosím nejaké rady alebo mi aspon poraďte kde som spravila chybu ked ma takú vydrž v tom, ja mam po 5 hodinách takého amoku chuť sa zbaliť a fakt odísť. A cez vikendy ked mame ist niekam tak mi taky 2 hodinový amok robi 3x do dňa za hlúposti. Pýtala som sa uz aj psychológa a on sám mi povedal ze taky dlhy hystericky plač nie je pre nu zdravý ale ja neviem co mam robit. Neda sa mi vzdy ustúpiť tak ako ona chce. Ona ani nic nerozbija ani tak len place, kričí, a drží sa ma ako kliešť a sklbe mi oblečenie, uz minule som sa s ňou bavila ze ked je takáto tak ja proste potrebujem chvilu kľudu aby som aj ja dokázala normálne reagovať, mne naši pleskli a bolo ticho a to ja nechcem ale uz mam toho plne zuby a ked ma ani pustiť nechce tak ja uz neviem co mam robit akoby nevedela pochopiť ze sme dve osoby, jedno dieťa co ma spávať a druhé matka co ma pracovať.
Kde je otec dieťaťa? On ako reaguje?
Zajtra by som šla vybavovat škôlku a hoci aj súkromnú
Ja nie som zástanca bitia deti, ale tu by slecne asi pár na zadok veľmi prospelo
My máme 4 deti, vlastne aj nevlastné,zažila som s nimi všeličo,ale toto čo opisujes je extrém a preplesknut ju nepomôže,akurát ti nastaví zrkadlo.Riesila by som to s odborníkom,nie iba raz a on povedal, potrebuješ tam chodiť pravidelne.Skoda je,že netravi čas aj s niekým iným a v podstate ste samé dve asi dosť izolované
Kym som to docitala, riadne ma svrbela ruka. Tiez by som ju supla do skolky. Musi sa adaptovat v kolektive.
Keď je stále skoro stále malátna a unavená, tak by som pýtala doktorku nech jej skontroluje štítnu žľazu.
Čo sa týka tých amokov, "jedna výchovná cez riť" ešte nikomu neublížila. Nevravím, že jej máš tresnúť takú, že bude mať klobásu na riti. Aj môj švagor sa vyhýbal, že nebude "biť" deti po riti, ale raz ho tak dvojičky dožrali, tiež mali 4 roky asi, že aj on podľahol. A div sa svete, pomohlo....
Moja starsia mavala vyse hodinove amoky. Psychologicka poradila silny impulz - pistalku alebo obliat vodou. Pistalku pocut nebolo, ale deci vody 👍 V priebehu 2 tyzdnov bolo po amoku. No a tvojej slecne treba jasne dat najavo, kto u vas urcuje pravidla. Treba spat? Tak ma na vyber - bud bude ticho lezat bez toho, aby do teba rypala, alebo dostane jednu dobre mierenu a ty odchadzas do inej izby. Pravdupovediac sa divim, ako nechas so sebou cvicit.
Ibnk unavena moze byt z nevyspania, no kludne ju aj daj vysetrit… stitna zlaza a pod.
Mozno ma tu zlincuju ale moj maly mal raz amok a niekde som citala ze treba splechnut trosku studenej vody do tvare, tedq ze prekvapis dieta. Ja som to fakt spravila a odvtedy sa to naopakovalo. Kedze si uz skusila vsetko za pokus to stoji. A ked by to nepomohlo tak riesit s odbornukom
ono dieťa má mať nastavené pravidlá, škoda že nepíšeš koľko rokov má dcérka....ale už mala ísť do škôlky, tak je už dosť veľká aby vedela že nie všetko bude po jej....takže buď škôlka alebo odborník- psychológ, psychiater....naša má 4roky, tiež občas mávala a ešte aj má "záchvaty" hnevu keď nie je po jej, ale určite nie niekoľkohodinové.....deti ešte nevedia pracovať s emóciami, tvoja malá je zlá možno aj preto že je veľmi unavená......u našej to tiež tak býva, keď je unavená alebo chce spať je ako čert....večer jej skús čítať v posteli rozprávku, kludne jej pusti rozprávku kým zaspí....určite by som skúsila niečo zmeniť či už škôlka, skúsiť ju "unaviť"dlho vybehať sa vonku, dať ju babke, kamarátke, opatrovateľke(nejakej študentke) - lebo aj ty si potrebuješ oddýchnuť.....naozaj veľa záleží ako stará tvoja dcérka je a podľa toho s ňou jednať.....3-4ročné dieťa sa síce môže hnevať, ale už musí mať jasné pravidlá a ak nepomôže vysvetlovanie, kludne po zadku....
Podla toho, co pises, tak je to ozaj extrem a daj si obrovsky pozor, aby tvoj pohar trpezlivosti (vyzera to tak, ze ju mas bozsku) nepretiekol, aby si jej realne neublizila resp sebe. Ona potrebuje urcite kolektiv, vyzera ze je na teba naviazana a aj s tebou riadne cvici, tak smer skolka, ty potrebujes tych par hodin pre seba na oddych. A naozaj skusit to, co baby pisu, nejaku jemne "prekvapenie" , ktore ju navrati do reality. Drzim palce
Škôlka. Hoc aj na par hodín. Odklad to a bude to horšie:( drzim ti palce.
ak potrebuješ pracovať, skús škôlku alebo nájdi opatrovateľku pre dieťa, naj.nejakú mamičku či študentku čo ti ju vezme na celé poobedie von a ty si porobíš čo potrebuješ a večer pred spaním sa jej môžeš venovať...ale v takom veku už by nemal byť problém že leží sama v postielke, poprípade ak jej pustíš rozprávku musí vedieť sama ležať a ty si môžeš robiť....buď je tak rozmaznaná alebo potrebuje odborníka....nebojí sa niečoho? rozprávaš sa s ňou či sa niečoho nebojí? ak má už 4roky tak už niečo vyjadriť vie, teda ak má strach že napr.odídeš....
To že je cely den unavena, malatna, moze byt aj z nevyspatia poriadneho alebo mozno aj cosi chyba, krvny obraz je ok? Či Je unudena doma? Ma dost pohybu vonku cez den? Mozno sa potrebuje fyzicky aj viac unavit... Ak sa da, určite aj škôlku by som uz riesila, co najskor, ak zvladnes, aj sukromnu, zjavne potrebuje aj zmenu prostredia, kolektiv, inu autoritu cez den..
Ahoj. Moja dcerka bola presne ako tvoja, plakávala som že čím som si to zaslúžila, mať také dieťa.... amoky, hučala kvôli všetkému.... Až som si povedala a stačí!!! Vždy sme jej ustúpili, všetko dali, kúpili len aby nekričala, som sa hanbila že čo si pomyslia susedia, že čo tu robíme s tým dieťaťom! No a von na ihrisko? Po 15-tich minútach som ju hodila cez rameno a odvliekla domov nasilu, robila zle, všetko muselo byť po jej! Začala som byť prísna! Dostala aj po zadku, všetko som zakázala, neustúpila, ukázala som kdo je tu šéf-rodič, kdo koho má poslúchať, keď začal amok poslala som ju do izby vytrucovať, keď stíchla prišla som jej dohovoriť-vysvetliť a objala som ju. Bola jedináčik, nemala moc kamaratov kvôli jej chovaniu a pojašenosti. Je narodená vo february takže v maji som podala prihlášku do MŠ a tam schytala prísnu ale v pohode učiteľku ktorá ju dala tiež do laty! Všetci dobre poznáme to porekadlo "ohýbaj ma mamko dokým som ja Janko, lebo keď budem ja Jano už ma neohneš mamo!" Svätá pravda! Teraz má 4 roky a je to moja malá princezna, sladká ako medík, spokojná, dobručká. A keď niečo namňa skúša! Vypúlim oči a hodím prísny pohľad, raz poviem nie a ďalej sa nebavím. A ona vie že som super mamina.... ale odtiaľ potiaľ. Každé dieťa je ine a na každeho aj niečo iné platí, musíme skúsiť všetko,čo budeme robiť keď ich bude plieskať puberta? 😉 Veľa šťastia vo vychove.
Asi by som to ozaj riesila s odbornikom, nemoze mat nejaky spankovy problem? Ved to nie je normalne aby vydrzala tak dlho. Mozno kvoli niecomu nemoze zaspat a preto je nervozna
Najprv by som konzultovala s detským psychológom. To čo zaberá na ostatné deti nemusí na tvoje. Hovoríš že nespala aj 20 hodín v kuse, možno má problémy so spánkom preto sa tak správa alebo máva nočné mory. Určite by som vyhľadala pomoc detského psychológa
Vyskúšala si nejaké naše rady? Ako je na tom teraz malá?
Len objat, pomojkat, zabavit niecim inym,odputat pozornost