7-ročná dcérka si rozpráva sama pre seba

16. feb 2023

Ahojte,
prosím vás pekne žienky o radu.
Rozprávajú sa vaše deti v tomto veku ešte pri hre samé so sebou?
Respektíve či si aj mimo hry niečo rozprávajú niečo len tak pre seba?
Vďaka vopred za každý názor.🙂

nika23t
16. feb 2023

Samozrejme, ved je to male dieťa, ešte žije vo svete fantázie. Bud bez obav.

janjatu
16. feb 2023

Áno rozpráva, fantáziu má stále, aj keď má už 7. Ja sama sa hocikedy rozprávam sama so sebou, a cítim sa úplne normálne.

autor
16. feb 2023

@nika23t vďaka

autor
16. feb 2023

@janjatu presne veď i ja. Ibaže neurologička ma zaskočila tou otázkou.

amonet
16. feb 2023

ja sa obcas rozpravam sama so sebou😅

mia_von_prag
16. feb 2023

Ja mam vyše 30 a rozprávam sa sama so sebou bežne 😂

autor
16. feb 2023

@amonet 🙂

h2
16. feb 2023

Môj kolega má 52 rokov a rozpráva si sám pre seba. 🤷🏻‍♀️

autor
16. feb 2023
kika52621
16. feb 2023

Môj ma 7 a rozpráva sa sám zo sebou večer zaspáva ležím pri nom a niečo si rozpráva nerozumiem ani slovo lebo si to šepká ale rozpráva aj ja sa sama zo sebou rozprávam aj keď varím 😂

pribinak
16. feb 2023

@amonet aj ja, však to je skvela psychohygiena, pohundrem si, potom sa poľutujem a zas je dobre

marianarem
16. feb 2023

Aj moj manzel sa rozprava sam so sebou a je normalny.

rawmamka
16. feb 2023

Myslím, že všetci normálni ľudia, ktorí si majú čo povedať, sa bavia sami so sebou 🙂.

simona2001
16. feb 2023

Ano...samozrejme

heln
16. feb 2023

mam 43 rokov a rozpravam sa sama so sebou....

strasko
16. feb 2023

Mám 28 a tiež si pokecám so sebou, rovnako môj tatko, čo má 53 🙂)

larazivago
16. feb 2023

Veľmi rada a často sa zhovaram sama so sebou. 😄Inak som, myslím, celkom normálna.

nepic
16. feb 2023

Učili sme sa,že je úplne normálne keď sa človek rozpráva sám so sebou,prípadne aj s nejakými postavičkami a podobne. Až keď mu začnú tie postavičky odpovedať,až vtedy to treba riešiť 🤣.
A u tak malého dieťaťa by som určite toto ešte neriešil. 😉

tanyan
16. feb 2023

Otázka od neurologičky je úplne v poriadku. Nie je to povinnosť a nie je to ani porucha. Istým spôsobom je to potvrdenie prítomnosti predstavivosti. Niektorí ľudia sa sami so sebou rozprávajú len v duchu a iní to púšťajú aj von. Niekto sa rozpráva s reálnymi tak veľa, že už so sebou nemusí riešiť. A niektorí neriešia vôbec.
Ak hrá dieťa modelové situácie napríklad príbehy s bábikami, tak je to očakávané. Pri vyfarbovaní alebo skladaní puzzle je to už skôr nadbytočné.

veronicka88
16. feb 2023

Môj manžel si len hundre popod nos mne sa stane že s abavim sama so sebou tiež🤣☝️

3petka
16. feb 2023

Akože ja mám 35 a ešte sa hocikedy rozprávam sama so sebou... Najlepšie keď si v obchode frflem čo ešte mi treba a čo budem robiť na jedenie.

nykkushka
16. feb 2023

Ja mam 33 rokov a tiež si rozprávam sama pre seba 🤣 dokonca si sem tam aj vynadam 🤣

simona139469
16. feb 2023

Ja sa so sebou rozprávam nonstop, je to prospešné pre moj sebarozvoj a nejaké upratanie myšlienok, aspoň ja z toho mám taky pocit… takisto si môžem sama so sebou prebrať nápady a myšlienky, pozitíva a negatíva a pod. A myslím že som normálna 😇

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anabel2341
16. feb 2023

Ja sa stále rozpravam zo sebou, už od detstva , napríklad keď varím hrám sa že som bez servitky :D, keď ukladám veci myslím si že som v nákupných maniačkach potom mi rýchlo ujde čas som divná viem😁

daniela2202
16. feb 2023

Veď to je milé 😊😊😊

zuzinka888
16. feb 2023

No rozdiel je ked si nieco vravite sama pre saba, co treba urobit, kam ist.....A ked sa rozpravate akoby s niekym kto tam nie je a vediete dialog.

slavomira236
14. mar 2023

@3petka ja v obchode bezne nadavam ai popod nos ked pozeram tie ceny

akiana
14. mar 2023

Mam 32 a stale pri kazdodennych cinnostiach niekedy rozpravam sama so sebou 😂

akiana
14. mar 2023

Nacvicuje si dialogy/odpovede, ktore potom pouziva, respektive opakuje utrzky textu, co pocuje od vas? Lebo to vela deti robi v tomto veku