6-ročná dcéra v škôlke plače

baruska199028
9. aug 2024

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť, dcéra nastupuje od septembra do školy a tento mesiac je posledný v škôlke s tým že 3 týždne bola doma v júli.
Do škôlky sa tešila, nemala problém no od začiatku mesiaca respektíve od 2.8 začala v škôlke plakať že jej chýbam, v sobotu sa mi priznala že sa jej snívalo že som umrela , momentálne čakám druhé bábätko a som v 23tt , stále ma prosí aby som aspoň jeden deň prišla pre ňu na obed domov no v práci mi vedúca povedala že urobím to raz a bude chcieť chodiť stále na obed domov.
Každý deň sa s ňou rozprávam každý deň vysvetľujem no dnes išla usmiata , včera poobede 4hodiny mi stále hovorila ako chce ísť na obed domov nepomohlo žiadne vysvetlenie, ráno ale išla usmiata pekne pozdravila pani učiteľky a zrazu keď sme išli do herne tak spustila taký krik zavesila sa na mňa ako malé mača silno sa držala tak že ja som ostala ako soľný stĺp nevedela som čo robiť, dve učiteľky ju zo mňa trhali a malá so slzami ako hrachy kričala: mami povedz im že idem na obed prosím prosím.
Mne bolo tak zle z toho ale ledva som prišla do práce chvalabohu.
Dcérka vždy keď sme prespali u mojej mamy tak chcela s ňou spať, včera sme tiež prespali s tým že ráno som si ju našla u seba v posteli a pýtala som sa mami že čo sa stalo , mama povedala že dcéra počkala pravdepodobne kedy zaspí a ušla ku mne do postele , mama sa zobudila v noci a hľadala malú pod stolom , či náhodou nespadla z postele no všade ale teda bola u mňa.
Mama to pripisuje k tomu že sa dcére sníval ten sen o mojej smrti.
Nikdy predtým toto nerobila myslím keď bola v nižších ročníkoch teda po letných prázdninách možno iba jeden deň, a potom v pohode ale zrazu takto až mi to srdce trhá no nemám ju s kým nechať doma.
Viete mi prosím Vás poradiť ako ísť na dcéru? Po prípade ako s nou rozprávať som zo všetkého zúfalá.

Ďakujem veľmi pekne.

janka_266
9. aug 2024

@baruska199028 ste tehotná, ide do školy, mala zlý sen o vašej smrti.......tak zrejme to spracováva, veľa zmien, ja by som ju vzala domov jeden krát, dohodla by som sa s ňou, že napríklad budúci piatok. tešila by sa na to, možno by aj lepšie zvládla budúci týždeň.

simona20201309
9. aug 2024

@baruska199028 prečo dovolíš aby o tom ci prídeš alebo neprídeš pre ňu na obed domov rozhodovala tvoja kolegyňa???
Véd v škole už aj tak spať nebudú. Ak by mi to práca umožňovala chodila by som pre ňu na obed aj celý mesiac....
Teraz majú prázdninový režim- iné učiteľky, i e deti, možno iná trieda, iný systém,....
Skratka dcéra sa tam necíti bezpečné, niečo ju tam frustruje. Načo jej robíte traumu posledný mesiac v škôlke???
Chúďatko. Je mi jej tak strašne ľúto 😥
Ja by som pre ňu išla ešte dnes.

januska12323
9. aug 2024

Z práce teda nemôžeš odísť alebo len nechceš?

baruska199028
autor
9. aug 2024

@simona20201309 mne to povedala aj vedúca keď som si vypísala lístok s pol dňom dovolenky na dnes nepodpísala ho lebo vraj ked to urobím raz bude to chcieť stále a aj v škole a potom v škole by to už riešila sociálka keby som ju brávala na obed .
Ostala som ako obarena , poobede sa dcérka hraje na školskom dvore keď prídem pre ňu, v stredu mi hovorila že jej obidve učiteľky teda jedna triedna a druhú tiež pozná tak obidve hovorili že: my ťa nemáme radi keď plačeš a doobeda stále jej to hovorili aspoň tak mi to malá zreferovala.
Včera som sa jej pýtala čo a ako poobede hovorila že pani učiteľky jej to už nehovorili a keď išli von neskôr tak ju spolužiačka ukludnila dnes keď videla ráno smetiarov tak sa tešila ona od malička sa z nich tešila a preto som nečakala čo sa stane zrazu o pár minút

baruska199028
autor
9. aug 2024

@januska12323 ja by som chcela chodiť pre ňu skôr to samozrejme ale moja vedúca aj moja kolegyňa obidve majú po 3 deti a povedali mi že jednoducho nie nemôžem lebo ze raz jej to ukážem a už to bude chcieť stále takže v žiadnom prípade.
Do toho mi kolegyňa povedala že jedna z dcér jej mesiac a pol plakala nacapena na okne doslova aby ju nedávala do škôlky a keď prišla poobede tak plakala že nechce ísť domov .
Preto ma v práci nepochopia .
Musela by som klamať že potrebujem pol dna voľno kvôli sebe a to zas ja neviem respektíve by som vedela raz dva krát ale keby som do konca mesiaca už by im to bolo podozrivé

earlgrey
9. aug 2024

@baruska199028
Tak nevrav vedúcej, že ideš po dcéru, jednoducho potrebuješ pol dňa dovolenku a trocha poteš svoju dcéru. Jej vysvetlí, že nie vždy môžeš z práce, ale tak jeden deň by si výnimku spraviť mohla, či?

baruska199028
autor
9. aug 2024

@earlgrey áno uznávam včera som to mala inak vedúcej podať.
V pondelok si vypýtam pol dňa, a vo štvrtok idem k lekárovi.
Vo štvrtok idem gynekológovi tak bud ju nechám celý deň doma a pôjdem s ňou k nemu alebo pôjdem pre ňu po prehliadke , ale asi ju vezmem so sebou nech vidí brata každý deň mi hovorí ako sa na neho teší a to pôvodne chcela sestričku . Pan doktor ju má rád tak ten sa poteší

luccija
9. aug 2024

@baruska199028 prosím ťa neriadi sa tým, čo povedia kolegyne veď je to tvoje dieťa.Chce byť s tebou mala prázdniny zvykla si na teba veď vidíš, že má az zlé sny.
A nech nerozprávajú hlúposti ani v škole nemusí byť v druzine aká sociálka?skončí jej vyučovanie a budete doma s miminom.Sprav tak ako plánuješ ty sa nemáš precítiť vínna, že si ideš pre dieta

januska12323
9. aug 2024

@baruska199028 kolegyne a vedúcu je prd do toho z akého dôvodu potrebuješ dovolenku. Keď môžeš tak si ju vezmi a nič nevysvetľuj. Tie učiteľky by som riešila tiež, nečudujem sa že tam nechce byť keď jej také veci hovoria.
Socialka bude riešiť, že prváčka nechodí do družiny? To kde nabrali? Povinná je len školská dochádzka a aj tá sa dá vykonávať doma keby k tomu prišlo.

nikushka8
9. aug 2024

Mojej 6rocnej sa tiez pred par mesiacmi nieco snivalo a rovnako reagovala,ze sa boji,ze ju opustime (dokonca odmietala chodit busom,ze ju alebo jej mladsiu sestru tam necham,lebo nestihnu vystupit). Netrapila by som ju. Ak je moznost ju brat obcas na obed,preco nie. Je pomaly polka augusta. Ano, tiez sme to nerobili, lebo sme povolili raz a uz to vyžadovali stále, ale caka ju prilis vela zmien- skola, surodenec, potrebuje to spracovat. Ak jej navyse take hluposti rozpravaju ucitelky v skolke,namiesto toho,aby ju potulkali, ani sa jej chudatku necudujem. My mame doma strašnú citlivku, 2roky nam revala kazde rano v skolke,lebo nedava rozlucku. No mala stastie na uzasne ucitelky, co si ju privinuli a bolo dobre.

11bodka11
9. aug 2024

Ani sa jej necudujem ked skoro cele prazdniny chodi do skolky. Ma tiez narok na oddych.

baruska199028
autor
9. aug 2024

@nikushka8 ja chcem určite jeden týždeň dovolenku teraz v auguste len ešte sa rozhodujem že či posledný týždeň alebo predposledný, dcéra samozrejme o tom vie ale aj tak stále len hovorí o obede to je neskutočne.
Pritom v utorok prasklo v škôlke potrubie a musela som prísť pre ňu a to som sa ledva doplazila do roboty.
Prvý týždeň júlový boli s ňou moji rodicia co si ju otec musel bravat do práce a mama 2 dni dovolenky si vzala .
Druhý týždeň chodila na plaveckú akadémiu na ktorej bola veľmi šťastná a potom tri týždne bola na Orave bláznivá , vysmiata , je pravda že ale prvý týždeň čo bola na Orave s mojou svokrou tak ja som po dvoch dňoch odišla lebo som 19 tého mala prehliadku teda morfológiu a nedal sa prehodiť dátum.
Dcéra mi v tú noc od stredy noci až do obeda štvrtku vracala každú pol hodinu nič neudržala v sebe len ležala a trápila sa chcela som ju vziať na pohotovosť svokra to zatrhla že jej dá mäso a zemiak a polepší sa jej.
Chcela som ju o jednej poobede vziať so sebou do Bratislavy z Námestova ale svokra to zamietla , vraj mam co robiť so sebou a malú by cestovanie ešte viac vyčerpalo. Dcéra vtedy plakala prvý krát keď som odchádzala , hneď v piatok som sa vrátila za malou a to ešte som dostala vynadane od svokry že mala som prísť až v nedeľu...
Možno aj to bol prvý skrat u malej aj keď svokra mi stále písala čo robí malá a ako sa má.
No je toho za tieto mesiace dva asi na ňu naozaj veľa.
Ale veľa krát chcela aby som neskôr chodila pre ňu a zrazu takáto situácia

earlgrey
9. aug 2024

@baruska199028 A ty sa čuduješ? Keď dieťa počúva od babky, že ju nemáš vziať, keď dieťaťu je zlé a potrebuje hlavne mamku ale babka si presadí svoje? Veď to dieťa zažíva jeden šok za druhým. Skús zmeniť svoj postoj a neriaď sa tým, čo chce svokra, čo chce vedúca a čo chcú neviem kto, ale ak máš možnosť byť s dcérou, vziať ju niekam, tak ju ber, veď príde ďalšie dieťa a na dcéru už zase nebude čas. Tvoje dieťa chce byť s tebou, ak si to ešte nezaregistrovala.

30katrusa40
9. aug 2024

@baruska199028 vysvetli jej že sa ti nedá vždy . Ale dohodni si v práci niekedy voľno pol dňa. Keď to spravia 2x mesačne mala bude spokojná. A vedúca ani kolegyňa ti nemajú čo kecat do výchovy. Každé dieťa je iné. Za to že oni sú presvedčené o svojej pravde neznamená že to tak bude. Za chvíľku aj tak pôjdeš na materskú potom môžeš po ňu ísť ako ti bude vyhovovať.

baruska199028
autor
9. aug 2024

@earlgrey keby len to ale začala ju vydierať že to si sem nemusela Natálka vôbec chodiť, mala si si zobrať všetky veci povedala ale to už sme boli na ceste na zastávku s tým že potom si odo mňa vypýtala ZP a ja hovorím ale mala ma potrebuje teraz, zle jej je , potrebuje ma mat pri sebe , nie ostane pri mne kúpime si ovocie zeleninu a pôjdeme k vode a domov , malej otec vtedy povedal že však jedna vec je ta že jej je zle ale na druhej strane vychovala ma tak sa neboj o malú sa postará a zajtra sa vrátiš ved nemá 2 roky.
No na ďalší deň som stresy chytala ešte ma aj osa poštípala čo som si nedávala pozor ale čo najrýchlejšie som prišla a mala mi natrhala kvetinky na privítanie s tým že chcela ísť ešte na ihrisko reku dobre na to mi svokra vynadala že nemali sme ta ísť vôbec čakať lebo teraz ju odtiaľto nedostanem a mala si prísť až v nedeľu.
Ja viem že malá ma potrebuje a chce byť so mnou no zo všetkých strán počúvam a hlavne od mojich rodičov že ma len skúša že čo jej dovolím.
Ja som bola náročnejšia keďže som pri pôrode 5 min nedychala a plus lekár mi zlomil klučnu kosť lebo sa ponahlal na obed podľa slov mamy, čo od neho počula a mala som problém sa sústrediť v škole.
Dodnes mi mama vyčíta že sa viac starala o mňa a na brata nemala čas skoro vôbec a to je medzi nami rozdiel 9 rokov .
Na začiatku tehotenstva moja mama mi cely mesiac aj pred malou hovorila že mám ísť na utajený pôrod že to s dvoma deťmi nedám, ale teraz už to nerobí ešte v júni to povedala ale už nič nehovorí chvalabohu.
No je toho veľa ale pokúsim sa viac byt s dcérou a vybaviť si pol dna dovolenky na pondelok a vo štvrtok ju nechám celý deň doma

nikushka8
9. aug 2024

@earlgrey ma pravdu, chce byt s tebou. Je toho na nu vela,byt stale mimo vas. A teda chore dieta by som svokre ani mame nikdy nenechala, ved ked im je zle,su mrncavi, chcu len mamu.

nikushka8
9. aug 2024

@baruska199028 a toto vsetko pocuva aj dcera?

baruska199028
autor
9. aug 2024

@nikushka8 dcéra počúvala hlavne celý máj že bábätko pôjde do inej rodiny a že ju vezmú na dovolenku a že mama ti nebude môcť kupovať to čo teraz a podobne no celý mesiac som bola v strese od rána aj v práci aj po práci aj pred spaním som plakala...
Mne hovorila že som si skomplikovala život že som v kľude mohla byť s Natálkou a bolo by mi dobre a ze keď malé pôjde na utajený pôrod tak mám začať chodiť s malou na dovolenky hocikam ju bravat a že nám bude dobre.
A že nakoniec bude bývať u nej malá vtedy mi dcéra hovorila že ona chce byť so mnou .
Malej otec je pravda že na začiatku tehotenstva ešte koncom apríla musel postrážit dcéru kvôli tomu že som dostala kŕče a išla som na pohotovosť lebo mi bolo aj na odpadnutie keď som sa vrátila tak išiel k svojej mame a dcéra mi ani pol slova nepovedala co sa udialo .
Po mesiaci z nej vyliezlo že celú dobu teda od 19 tej do 20 tej dokým nezaspala jej hovoril na jej otázku kedy príde mama? ja chcem mamu, že už nikdy nepríde lebo si bola zlá ..
Ale nemala problém so škôlkou vtedy absolútne ešte hovorila že prečo tak skoro chodíš a zrazu posledné tieto dni sa takto otočila

earlgrey
9. aug 2024

@baruska199028
No teeeda a ty sa čuduješ, že tvoje dieťa sa správa ako sa správa? Veď ty so sebou nechávaš manipulovať, to dieťa žije každý deň v strachu, v strachu o svoju maminu, v strachu, že ju od teba zoberú, že ťa neuvidí.
Vezmi to dieťa z toho toxického prostredia, čo si nesvojprávna? Mne je veľmi ľúto tvojej dcéry, ty ako matka sa za ňu postav, nenechaj nech jej kecajú také nezmysli.

simona20201309
9. aug 2024

@baruska199028 ty máš muža? Žiješ s otcom dieťaťa? Otec prvej dcéry je iný ako tohto dieťaťa? Ci nechápem.... prečo riešia utajený pôrod?

simona20201309
9. aug 2024

@baruska199028 presne to som ti išla písať čo eargley.... ty si nesvojpravna že každý okolo rozhoduje o tvojej dcére? Každý naokolo ti nie ze radi, ale rozkazu je co a ako máš urobiť? Kedy si máš vziať dcéru, čo jej dat, ...
To je choré! Nauc sa byť zodpovednou matkou a nenechaj si rozkazovať ľuďmi okoko o tvojom dieťati.
Začni s tým niečo robiť.

baruska199028
autor
9. aug 2024

@simona20201309 malej otec žije u svojej mamy , ja žijem s dcérou v podnájme od decembra 2023 , otec obidvoch detí je ten istý, no aj keď povedal že by prišiel od septembra k nám bývať , moja mama mu neverí ani nos medzi očami nakoľko hovorí o spoločnom bývaní odkedy sa dcéra narodila že o dva roky preto povedala aj že sama to s dvoma deťmi nedám, ale ja som sa pri ňom naučila že nesmiem ho do ničoho tlačiť.
On mi povedal že či budem zvládať platiť ten byt z rodičaku mám riešiť až keď to bude aktuálne no moja mama tvrdí že to nedám ani z materskej nieto ešte z rodičaku, ak by prišiel od septembra tak by to bolo len dobre lebo by sme platili pol na pol mama mi prispieva na nájom 100€ takže to by sa dalo , ale ak by neprišiel tak chcela by som sa dohodnúť aby mi aspoň daňový bonus na deti posielal a to už by som dala v pohode ja si aj tehotenské odkladám pre istotu, svokra mi na dcéru dáva 100€ co jej dávam na šetrenie 3x do roka jej dáva.
V decembri chce byť pri pôrode a zároveň chce ist aj na otcovsku tak snáď si to v tej hlave nechá rozležat

baruska199028
autor
9. aug 2024

@simona20201309 ano musím sa naučiť už povedať svoj názor ale vždy keď som niečo povedala tak po mne všetci zaútočili že robím len chyby a môj názor nikoho nezaujíma a malej otec povedal že jeho nezaujíma názor ani jeho mamy takže tam to je také ze aj mi povedal pri dcére ju treba len mlátiť zakazovať a nič iné keď sa chová tak ako sa chová no ako spolužiaci odpozera a skúša, samozrejme že ju nemlátim to určite nie.

earlgrey
9. aug 2024

@baruska199028 Takže si splodila ďalšie dieťa s mužom, s ktorým ani nežiješ, paráda a vieš, že na tieto tvoje zlé rozhodnutia, zlé životné rozhodnutia dopláca tvoja dcéra a onedlho bude doplácať aj ďalšie dieťa? Veď teraz vidíš ako sa dcéra správa a ešte ďalšie dieťa do takého prostredia? Ja nechcem byť zlá, ale kde si nechala rozum, keď si splodila ďalšie nevinné dieťa? Uvedom si, že za smútok svojho dieťaťa môžeš práve ty, pretože dovolíš ostatným, aby sa v prvom rade k tebe správali tak, ako sa správajú a v neposlednom rade dovolíš, aby jej tlačili somariny do hlavy. Nečudujem sa, že to dieťa má zlé sny, keď denno denne počúva z každej strany hrozné veci. Tu nie je problém škôlka, tu je problém doma, v rodine. Hrozne smutné. Ale je už navyšší čas, aby si to zmenila, lebo onedlho sa takto môže správať aj tvoje ďalšie dieťa, lebo bude vyrastať v takých istých podmienkach, ak nie horších. Po tej psychickej stránke.

betulinka1
9. aug 2024

@baruska199028 ked to tak dcera citi, tak jej sprav radost a chod pre nu. Dohodni sa s nou na konkrétnom dni ale aj jej vysvetli, ze to nemoze byt kazdy den, lebo si v praci. Ale ze si zoberies pol dna dovolenku a prides cez obed. 6 ročnému dietatu vies pekne vysvetlit, ze to nemoze byt kazdy den. A to co povedala tvoja vedúca, ze ak budes bravat dieta cez obed domov, ked uz bude v skole 🙈🙈🙈🙈 Ved deti sa po obede uz neučia. Uz je druzina a jasne, ze mozes ist pre nu. Autorka riad sa svojim inštinktom, nepocuvaj tie blbosti o tom ako ta dieta skusa. A hlavne babky, ktore mali uplne ine metody výchovy. Urob si podla seba. A ak ti niekto bude nieco hovorit, zastav ich a povedz, ze to urobíš podla seba a nepotrebujes pocuvat ich nazor. Inak henten Akoze bio otec, to dava aspon vyzivne? danovy bonus preco nemas ty ak pracujes a on s vami nežije? Ak ti ho nedava, rovno ho prepis na seba a jeho zamestnávateľovi iba oznam. Akoze trtkat by sa mu chcelo ale mudrovať, ze to nedas a nechat platit ti babku 100€ to je Ok. Si normalna??

baruska199028
autor
9. aug 2024

@betulinka1 Čo sa týka daňového bonusu tak som si ho hneď ako som nastúpila naspäť do práce v 2021 dala na seba a som mu to len oznámila, on rozculeny ale prežil to, no keďže pôjdem na materskú tak daňový bonus bude zase on poberať preto som chcela aspoň sa s ním dohodnúť nech ho dáva mne, na dcéru platiť nechcel keď som ju čakala povedal nech sa stará babka .... potom horko ťažko dával 50€ a od 6 mesiacov malej dával 100€ pred rokom to zvýšil vraj kvôli inflácii na 150€ .
Keď sa dcéra narodila tak mi nakúpil plienky a vlhčené a presne mi povedal koľko mi to musí vydržať.
To že mi mama dáva 100€ je jej slobodné rozhodnutie, ona sama povedala že keby sme aj s malej otcom bývali spolu stále sa bude nám snažiť pomáhať ako len vie pokým bude v tejto práci čo je , do dôchodku má ešte 8 rokov , sama som jej povedala že nemusí no ona chce ... aj na fondy mi šetrí celý život ale ja jej mesačne prispievam to co ona tam vloží takže jej sa to vráti v podstate.

kristinapetronela
9. aug 2024

Nerieš nič sa nedeje .všetko bude ok

earlgrey
9. aug 2024

@baruska199028 A dôvod prečo si splodila ďalšie dieťa s tým mužom?

betulinka1
9. aug 2024

@baruska199028 Cize na prve dieta ti dava 150€? A ty mu potom nechas danovy bonus aby ti ho potom daval? Ale on by ti mal davat aj vyzivne na dve deti a + danovy bonus. A ak ti danovy bonus neda, tak ho nahlasis zamestnávateľovi a daňovému uradu, ze deti s nim neziju v spolocnej domacnosti. Vyzivne vies podat na sud. Je mi to velmi luto, ze to mas takto tazke. Ale uz ziadne deti a tymto chlapom, aby byval s matkou a nie s partnerkou + ti financne nepomáha platit najom, kde ziju aj jeho deti. Cele zle. Ale podla mna ty si mäkká alebo sa nechas manipulovať.

baruska199028
autor
9. aug 2024

@earlgrey chceli sme bývať spolu kde som akurát teraz a hovoril že budúci rok už budeme mať vlastné bývanie tu kde som by bolo len dočasné, chce byť s nami no ako jeho mama povedala u nej je mu lepšie lebo mu platí telefón, jedlo , nájomné jej neplatí, topánky mu kúpi proste on jej nemusí platiť nič.
Netuším čo mu hovorí keď tam nie sme ale ani malá sa tam nehrnie k babke na návštevu..
Ja mu chcem veriť a uvidím ako sa zachová v decembri.