5-ročný syn sa ku mne správa inak ako k otcovi

janapeterjana
21. mar 2024

Ahojte Maminy, syn bude mať 5 a pri mne je velmi vzdorovitý, pri otcovi nie. Neviem či je to nejaký boj o pozornosť, lebo má 1,5 ročnú sestru. Prereve prechádzku, všetko mi vadí, všetko sa mi snaží zakazovať, snaží sa aby som ho obskakovala a aby som robila ako on chce. Ale keď je na prechádzke s tatom, je ako med. Dnes bol s tatom vonku, všetko okej, a keď som prišla za nimi, už začal mrnčať a vsetko bolo zlé. Ten obrat bol do očí bijúci. Stretli ste sa s tým?

dominikamacakova
21. mar 2024

Lebo otcovi sa chce zapáčiť a pri tebe si dovolí dať emócie von lebo ťa berie ako bezpečný prístav. Matka ľúbi dieťa pretože existuje a otec pretože niečo urobí a tak to má byť, takže podľa mňa je to úplne v pohode.

nikaeli
21. mar 2024

A tato mal so sebou aj dcérku alebo všetku pozornosť venoval synovi? je prirodzené, ak máš pri sebe oboch a venuješ sa viac drobke, starší žiarli. Nie je hlúpy, vie, že ťa privolá niečím, čo ti bude vadiť. Skús si vyhradiť každý deň chvíľu iba preňho. Len ty a on. Aby sa nasýtil tvojou prítomnosťou, tvojou pozornosťou. Dcérku nech zatiaľ zabaví tato.

tiika
22. mar 2024

@janapeterjana Mne to pride ako snaha o pozornosť, chce aby si venovala čas výhradne a iba jemu, akoby túžil po spojení s tebou (len nevie ako to urobit, preto to komandovanie). Pozorujem niečo podobne u dcérky, keď mame taký uponáhľaný deň, nestihneme robiť niečo iba samé spolu, venovať sa.. potom večer totálne vymýšľa, nechce spolupracovať.