Som zufala....mojsyn nema ziadnych kamaratov.Chodi sice do skolky,tam sa s detmi hra ale chxela by som aby mal ozajstneho seberovneho kamarata.Zijeme na dedine...mame kopu znamych,ale vsetci nasi blizky kamarati s ktorymi sme sa mi s manzelom este ako slobodny kamaratili idisli byvat mimo nasej dediny a tie vztahy uz nie su ako byvali.Viac krat sme sa pokusali zorganizovat spolocne akcie,ale kazdy ma vzdy vela prace.Co mame kamaratov teraz bud dieta nemaju,alebo ajo.naschval vsetci maju dievcata.Mame 5 rocneho a 1 rocneho chlapceka a rada by sme si nasli kamaratov,ktory maju vekovo rovnake deti ako mi na spolicne vylety a tak.Moj syn je zlaty chlapec,ale nudi sa doma.Trucuje,nic ho nebavi....je zvyknutyna to ze bol prvy vnucik a do dnessneho dna sa vie naozaj zahrat len s ba bkami ktore spravia vsetko co on rozkaze.Doma mu ja neustupim a nenecham si skajat po hlave ale aj tak ma to trapi.
@inguska2 nevnucuj svojim detom kamaratov, ked o nich sami nemaju zaujem len preto, ze ty nemas s kym travit cas.
ale ona nevnucuje, práveže vidi že synovi kamarati chýbaju, len nemajú vrstovníkov v okolí, či som ja tá, ktorá to zle pochopila?
@inguska2 no tak toto som poznala aj ja....mali sme ťažké obdobie,lebo poznal len starkú (moju svokru) ktorá padla na jeho úroveň a jemu to tak vyhovovalo....chodil do škôlky,ale potom žiadny kamaráti neboli...hrali sme sa len my...aj mne bolo lúto,trhalo mi to srdce,ked mi doma plakával,že sem nik nechodí...bývame na dedine,kde ja som sa sem vydala a nepoznala som nikoho.....potom som sa zoznámila s nejakými mamičkamizo škôlky,ale len s jednou som si sadla tak,že sme sa začali navštevovať....má staršieho chlapca a aj staršie dievčatko ako je môj syn,ale rozumejú si....dokážu sa spolu zahrať,aj ked to nie je moc často,lebo každý má svoje povinnosti...až pred nástupom do prvej triedy si začal rozumieť v škôlke s jedným dievčatkom,ktorá je jeho veká kamarátka a spolužiačka,tak som si aj ja našla cestu k jej mamine a teraz sa navštevujeme....tiež je len s dievčatami,ale čo narobím....sú tu aj chlapci jeho spolužiaci,ale ked som aj xkrát povedala jeho mamine,že nech ho ku nám pustí,nech sa hrajú,tak nie....s tým nič nenarobím,vysvetlujem mu to,ked príde smutný za mnou....dala som ho na krúžok,aj tam sme si našli kamarátov,občas sa nám podarí sa navštíviť,ale je to málo z pohladu môjho syna....žial doba je teeraz taká,že každý rodič sa naháňa za povinnostami a inak sa to ani nedá....viem že nie som pre nich dostatočná náhrada,ale ked sa dá,tak sa s nimi pohrám....som rada,že mladší konečne rozpráva,začal ako 2,5 ročný....lebo starší mi fakt niekedy plakal,že mu nerozumie,že sa sním nedá hrať....sú teraz šťastný,že sú na rovnakej vlne,hrajú sa,naháňajú,bijú....skús nájsť niečo čo by ho bavilo....ja som ho dala na karate a je to super....
ja mam 4 rocneho, tiez nema ziadnych kamosov s ktorymi by sme sa stretavali na ihrisku dokonca ked sme aj na ihrisku on je utiahnuty a nechce sa hrat a ked nahodou ze ide tak mu decka povedia ze ty sa s nami nebudes hrat mne to trha srdce ale tak co spravim mam im kazat a budete sa s nim hrat?on si musi sam najst kamosov a ja dufam ze ked pojde do skoly tak sa to zlepsi a urcite si tam nejaku spriaznenu dusu najde...
@inguska2 a co takto zavolat niekoho zo skolky, ci sa nechce zahrat 😉 kedze chodia spolu do skolky, tak budu asi aj niekde v okoli byvat. nie? a poznaju sa 😉
takto to funguje aj u nas. deti sa dohodnu v skole, v skolke, s kym by sa chceli zahrat a ja uz len zavolam dotycnej mame, ze ci sa chce aj jej dieta hrat a dohodneme sa kedy. bud privediem dieta ja k nej alebo ona k mne a hotovo. aj vcera bol u nas synov kamarat - pohrali sa, o pol siestej matka dieta vyzdvihla... ja som si cele poobedie porobila, co som potrebovala a deti sa hrali...
@inguska2 a co takto zavolat nejakeho jeho kamosa zo skolky? chodi aspon do skolky?
hocktora mamicka sa potesi, ked jej navrhnes, ze jej dieta raz za cas zoberies zo skolky nech sa u vas prehra a potom ho odprevadite domov, resp. si ho ona vyzdvihne.
dobre to funguje aj opacne 🙂 zabijes dve muchy jednou ranou, maly sa u spoluziaka prehra, zatial co ty odbehnes napr. ku kadernicke....ci len tak na hodinku vylozis nohy s kinhou v ruke.
alebo kludne zastav nejaku susedu s dietatkom ked budete na prechadzke - zavolaj ju na kavu 🙂
Mozno je taky typ. U nas od skolky mam skor opacny problem. Syn stale k niekomu ide alebo ide nejaky kamarat k nam. Na ulici pozna vsetky deti plus minus dva-tri roky od seba. V lete sa hraju pred domom cela banda, alebo idu k nam na zahradu alebo k niekomu inemu. Uz sa pozname aj rodica. V lete funguju bazeny, trampoliny...stavaju bunkre, teraz snehuliakov alebo pridu dnu hrat hry, na tablete....na dedine mas kopec moznosti ako stretnut a skamaratit deti 🙂 vybehla by som na ihrisko, na prechadzku, mamicky sa skupinkuju aj na namesti, na detskych akciach...prihovorite sa, deti sa pohraju.
@janka_mamka pochopila som to podobne ako ty! Tiez AUTORKE komentaru "o vnucovani kamaratov" nerozumiem...."
@maslenka47... ??? ...
@katkalubkova to som rada že sme dve 🙂
ahoj určite si tu z blizkeho okolia najdeš daku maminu na spoločne prechadzky na ihrisko 🙂 pevne verim 🙂