Ahojte dievčatá,
mám takmer 5r dievčatko - chodí do škôlky a tu začal problem. Počas spánku sa takmer vždy v škôlke pocika, doteraz to tak nebolo. Doma sa nepocikava, spinka celú noc 10 hodín. Našťastie malú vozí aj brava manžel zo skolky, no učiteľky už pozerajú ze čo sa deje? Ako chápem že aj oni sú zmätene lebo fakt nevieme preco je to tak🤷♀️ lebo do skolky chodí veľmi rada, je bezproblémová s kazdym sa hraje, pekne papa, aj
ucitelky su fajn a velmi ju chvalia - ma ich velmi rada, nikto jej tam nerobí zle, je oblubena. Mali ste to niektora? Neviem či ju stresovať lekarmi lebo doma sa to fakt nestava. Na preventivke ej brali moc bol ok, je zdrava. Nechápem to fakt.
tvarit sa ze vsetko je ok lebo nechodim pre dieta do skolky a nie som s tym konfrontovana nie je v poriadku nie si predsa pstros aby si davala hlavu do piesku ale jej mama a mas jej pomoct
v prvom rade ju nechaj doma ak teda nepracujes alebo si vezmi tyzden volno a otestujte ci sa to bude diat doma
treba skusit viest pitnybdennik kolko kedy dieta pije popros aj pani ucitelky pre spankom ju dat vycikat
kupit pogumovane plachty a nepremokave podlozky so skolky a objednat sa do CPPP k psychologicke
nie nie je to v poriadku ak sa dieta co uz bolo odpliekovane takmer denne pomoci
moze to byt reakcia na nieco co sa deje v rodine alebo v skolke uplne kludne
Môže to mať psychosomatische, kedze doma prespí celú noc? Ako dlho tam chodí, ako dlho a ako často sa to stáva?
Vždy "nútim" deti aspoň vyskúšať vycikať sa pred spánkom.
Mala som dievčatko, ktorému sa to stávalo. I keď nespala, pocikala sa, nevypýtala sa. Zistila som, že má ostych pýtať sa pred deťmi a dokonca cikať takto hromadne. Vyriešila som to tak, že po cca 5 minútkách po uložení som ju poslala z lehátka vycikať sa v kľude osamote a bolo po probléme.
Skús niečo podobné navrhnúť učiteľke.
Nemôže byt že sa po obede “naleje” tou sladkou vodou so sirupom čo im tam dajú a potom sa pocika? Skús povedať učiteľke nech si to všíma. Lebo polievka plus ešte toto naplní močový mechúr nad limit 😄
@mimusina odporúčam vypočuť podcast Vizita- najnovší diel sa venuje zrovna tejto problematike. Možno pomôže.
U nás tiež bolo také obdobie. Začala som to riešiť tak, že som stále dcére dohovárala, nech ide pred spaním na wc, aj keď sa jej nedá (vie tvrdo zaspať, takže sa nezobudila na cikanie)… Ráno pred škôlkou, poobede po škôlke som sa pýtala, či bola, doma som jej to tiež párkrát pripomenula. A pomohlo. Lebo aj keď nemala úplne nutkanie na cikanie, tak pred spaním nešla. Ale keď som jej povedala, nech ide skúsiť, tak nakoniec aspoň trochu vždy šlo a potom vydržala celý spánok bez pocikania. Možno pomôže aj u vás. 😉