Je to normálne????? Už nám odpálilo 2 vysávače kvôli odsavačke. Vie, ale NEBUDE! Prosím raďte lebo toto je absolútne zúfalstvo.
Plný nos. Sople tak idú, že stačí len jemne vydýchnuť a tie husté sople idú. Dokedy budeme odsavať?! Už ani neodsaváme lebo som naposledy odsavačku vyhodila, že ju už nepotrebujeme veď mal 5 rokov!
Nepíšeš ako reaguje keď mu povieš aby si vyfukal nos. Tušís co je problém? Co mu vadí?
môj syn má 8 a ešte stále používame odsávačku.
Myslíš že je nejaký konkrétny dôvod prečo nechce výfúkať nos? Ako vieš že vie a teraz nechce ?
@haley7897 neznáša to, napína ho keď idú tiensople von. Možno ho to aj boli?
@pkgirl30 pretože bolo obdobie kedy krásne fúkal. Aj preto som už tu odsavačku vyhodíla a znovu nechce. Ani za svet. Nasilu držím s mužom a aspoň trochu mu vyutieram čo sa dá. Bude poťahovať do seba ale von ani za svet. Vie vyfúknuť. Sfukoval sviečku keď bol malý, a vedel aj celkom silno. Teraz ani počuť o tom. Už sme mu aj nasľubovali odmeny, ale nič.
Tak ho normálne postraš, že ak si ten nos nevyfúka, ostanú mu tam tie sople, pôjde sám do nemocnice a budú mu ich tam vyťahovať lekári! (Pre citlivé mamičky - nie, nezdá sa mi to kruté, ale pokiaľ to vie a len z rozmaru nechce 🤷♀️) Alebo zisti dôvod prečo to nechce robiť, s 5-ročným sa už dá porozprávať...
predpokladám že plače pri tom keď to robíte na silu alebo keď používate odsávačku. Skúsiť mu vysvetliť že to menej bolí keď fúkne sám. Alebo ho teda postrašiť že skončí v nemocnici keď nebude fúkať sám
Moja ma 16 a doteraz si nevie vyfúkať nos. Koľko sme sa natrápili, koľko nervov. Ale už neriešim. Je to asi súčasťou jej psychickej diagnózy, má nejaký blok v hlave. Keď má sople, iba si utiera nos, radšej sa trápi.
No moj ma 4.5r a sme na tom podobne, uz mi hrabe z toho odsavania. Tiez je mu to z nejakeho dovodu vrcholne neprijemne, ked to musi smrkat. Odsavacka v pohode. Poznam aj ine take deti. Ale uz to ani nejako.extra neriesim, raz za cas skusim, ci sa to uz nezmenilo. S mojim je to vo vsetkom tak, ze na vsetko musi nejako dozriet a potom to zrazu ide bez namahy. Ale dovtedy sa mozem aj na hlavu stavat a nic.
Snáď ma tu neukameňujú ale skus buď odmeny (pekne si vysmrkáš a dostaneš cukrík) alebo trest (ak sa nevysmrkáš, tak do koša letí tvoje obľúbené auto, nepustím ti rozprávku, nedostaneš toto a tamto). Na moju fungovalo troška ju postrašiť, že jej baktéria môže vojst do uška ak ju nevysmrkame z nošteka a tam ju bude veeeeeľmi štekliť a podobné omáčky. Ako smrká v škôlke, keď mu/jej treba vysmrkat? Napr v škôlke mojej dcéry majú krabičku s vreckovkami na jednom stole a každé dieťa si smrká samo, ak im treba (najmenšia trieda). Príde mi dôležité naučiť to dieťa, predsalen napr na dovolenky atď nevláčime vysávač 🫣
@berika no to si ma nepotešila 😨
Myslím že náš je presne ten prípad ktorý to nikdy v živote nepochopí.
@berika akej diagnózy?
@mima172 vieš čo skúšali sme. Kričali sme. Výsledok bol taky že sa poriadne rozreval a sopľov bolo ešte viac. Ja vlastne prichádzam na to že sme asi skúsili všetko.
@mima172 so soplami do škôlky nechodí takže tam zatiaľ tento problém nebol
Jasné, ani moja so soplom do škôlky nechodí, myslela som to tak klasicky, napr cez zimu, keď bolo chladnejšie a bežne sa pri prechode z chladu do tepla urobí soplík. Určite som nemyslela ten chorobný sopeľ.
A keď neodsaješ, proste necháš, nech to je chvíľu nepríjemné pre drobca, ani to by nezabralo?
Ked nie, tak tomu nechaj čas. Na cesty si kúp tu ústnu (ja s nou chodím všade, taka poistka mimo domu) a časom nato drobec príde.
A ešte mi napadlo jedno - neter takto nechcela smrkat ako dieťa, časom vysvitlo, že ju pri smrkani bolia ušká. Teraz ma 12 a vie si vysmrkat, no len slabučko, lebo stále ju to boli, popisuje to ako také bolestivé pukanie.
@mima172 a nevieš prečo ma tie bolesti? Mne napadlo či mu nemohol ten vysávač niečo poškodiť. Al boli sme na krčnom pred 2 mesiacmi a všetko bolo v poriadku.
Jemu to určite vadí Ale ten odpor k fúkaniu je silnejší
@mima172 Mne ako dieťaťu tiež vždy zatiekli sople tak do dutín smerom k ušiam a pripuchli mandle, že som bola ako ohluchnutá. Mama podľa môjho nepočutia vedela, že idem byť chorá. Časom som z toho vyrástla.
Dcéra má 9 a keď chcem, aby mala naozaj vyčistený nos, tak jej potiahnem hadičkovou. Nikdy s tým nemala problém a aj sama príde niekedy, že či jej vytiahnem.
Mne ak niečo nejde (napr.streknut sprej do nosa, dať kvapky do ucha, odsat soplíky), veľmi pomáhalo, ak som na to išla postupne, pomaly, po častiach, bez nátlaku. Cim väčší nátlak, tým väčší odpor u dieťaťa. Väčšinou malá súhlasila aspoň s priložením, malým odsanim, pokial to bolo pre ňu komfortne, akonáhle nie, prestali sme. Zistila, že je to celkom v pohode. Takze neskôr sme pokračovali o niečo viac a o niečo dlhšie.. až to bolo napokon cele bez problémov.
Áno, väčšinou to my dospeli chceme všetko rýchlo, naraz, bez problémov. No naša cesta tadiaľ neviedla.
Takze sa skúste so synom dohodnúť, že skúsi aspoň trochu vyfúkať nos. Zistiť, či to bolo Ok. Potom požiadať, nech skúsi opäť, ak je proti, dať si čas a vyskúšať neskôr. Viem, môže sa to zdať zdĺhavé, no mne sa to v konečnom
dôsledku oplatilo, bolo to napokon bez problémov.
Inak kanvičku ste neskúšali?
A prosím adminov aby temu nezmenili na - nevie fúkať. Lebo VIE!