Dobre rano maminky.
Neviem či je to problém alebo len otázka či v tom niesme sami ... Syn mal teraz pár dni do zadu 5 rokov ... A z videí na internete pochytil cudzí jazyk ale že úplne. Hocikedy aj nám odpovedá v cudzom jazyku až keď ho nespomeniem že rozpravaj sa po slovensky tak zopakuje po slovensky ... Vie Ruský Anglický a teraz chytá už Poľský jazyk ... Ale vie ich tak že chápe čo rozpráva vie odpovedať ... Dakedy už mám nervy lebo chce niečo odomňa a pýta po rusky a ja mu nie všetko rozumiem ... Mám to stopnúť ? Je to v 5 rokoch veľa ? Lebo už aj manžel chytá niekedy nervy na to ... Začal tie jazyky používať v bežnej komunikácii aj keď je na prázdninách no naši mu rozumejú a hovoria že ho mám nechať ... Ale podľa mna už je to veľa ... Prv si len bľabotal keď začal pozerať Masha a medveď keď mal asi 3 roky tak som to tak nevnímala ... Ale teraz už normálne vie rozprávať ... Už mu aj prepínam napríklad Smejko a Tanculienka ale on si stále prepne na angličtinu alebo ruštinu a teraz začína poľsky už rozprávať ... Čo si o tom myslite ? 🤷♀️
stopnut??? nie!!! mas ho podporit, nie stopnut 🤦♀️
mas dieta nadane na jazyky. Nevidim dovod ho stopovat, ked jeho sameho to evidentne taha. Mnoho rodicov sa znasi co i len 1 dalsi jazyk to dietata natlacit od malicka a dieta je frustrovane 🙂 Pocuj nechaj ho, ked si chce prepinat, nech pocuva po anglicky,. Ak sa ta nieco pyta a ty mu nerozumies, popros ho nech ti to skusi povedat inak. Dieta do predskolskeho veku rozprava aj 5 cudzimi jazykmi ale mixuje ich. Vo vete povie aj 3 jazyky. Treba ho len upozornit "prosim ta povedz mi to po slovensky". Inak ho rozhodne nechaj.
ze je nadany na jazyky a v dnesnej dobe to je najviac, motivovat a prihlasit casom aj na kruzok
Ze je nadaný na jazyky.... Treba ho podporovať nie stopnúť a snažiť sa nemiesat jazyky v jednej vete... Deti si vedia vyberať slová v tom jazyku co im je jednoduchšie...
JEZISI len to nie,nestopuj ho ,ale naopak podporuj a podporuj a uc sa s nim 🙂)) .Moje decka sa narodili v zahranici a chcem ich stale ucit a ucit cudzie jazyky.napr.moj 2rocny rozprava viac po anglicky ako po slovensky.Nech sa dospelaci ucia od neho 🙂)
určite nestopovať....ak začne v škole - učiteľka ho sama stopne, ale ty pokiaľ rozumieš mu kludne odpovedz v danom jazyku alebo po slovensky....ak nerozumieš čo sa pýta , len mu povedz - že po slovensky....neboj on sa časom naučí že na deti a učiteľky v škole musí po slovensky...
@pribinak Že on je šikovný a ja nie ? Tak ako prepáč ja som rusky jazyk v škole nemala tak nerozumiem mu všetko čo je na tom ??
nie každe dieťa je schopné sa z telky naučiť cudzí jazyk. Dospelý asi málokto. Ja viem o dieťati ako Tvoje, ale neskôr asi na základke, vysvitlo, že má nejaky druh autizmu. Už je dospelý
@kataina Náš má ADHD ☺️
Ani on nemal v škole rusky jazyk, preto píšem, že on je šikovný a ty nie 😝😝😝😝😝😝😝
ma ADHD s hyperaktivitou?
@kataina Áno a riadnou 😂😂🤦🏼♀️ Mame čo robiť s ním ale dá sa to zvládnuť tak neviem či to môže s tým mat niečo spoločne
rozhodne to povedz psychologičke ked tam pojdete, nech sa kukne na neho, či nema aj ine silné stranky. Je to predsa výhoda a možte ho v tom podporovať
tvoj syn ma jazykove nadanie 👍😎 mozes ho dat na jazykovu zakladnu skolu, tam sa mu bude pacit. Maju vela vyletov a neskor aj pobytov v zahranici. Teda dufam, ze mas taku skolu v dosahu. Bolo by to pre tvojho syna urcite velmi fajn.
Toto treba rozvíjať ďalej.
treba ho podporit, ved ked sa jazyk nauci ako dieta, bez drvenia gramatiky a slovicok, tak je to super...vyzera, ze syn ma jazykovy talent, tak ho v tom treba podporovat a nie stopnut. Viem o com hovorim, mame doma sami bilingualne deti
@lubina No školu jazykovú v dosahu nemám len špeciálnu škôlku jazykovú v meste ale ta stojí na mesiac strašne veľa 😟😣 Sa mi zdá že 300€ mesačne a to len skolka takze plus ešte stravné a tie take veci okolo toho ... Ale ďakujem za všetky rady ♥️
Možno by si vedela nájsť nejaký kurz angličtiny pre deti v nejakej jazykovke, alebo študentku, ktorá by ho naučila niečo viac
tak ten chalan, ktoreho som poznala, že sa naučil jazyky z telky, nepotreboval učitelku, naopak, liezol učitelke na nervy, vedel všetko lepšie ako ona
nepozerá tých videí dáko priveľa? je nadaný,to je jasné,ale ja by som to dalšie smerovanie riešila s psychologom alebo s nniekým,kto sa venuje nadaným deťom.....
Aj moja neterka to iste stale pozerá do okola tie iste rozprávky v cudzom jazyku a používa slova ako naprik ,mamy, Yes , Now, a divne slová ktorým sa ani rozumieť nedá a ma len 3 roky
Staršiu sme sa snažili učiť mimo slovenčiny aj arabsky aby sa dohovorila aj s druhou stranou rodiny a ani náhodou a to ma 5 a doteraz nezáujem. Minulý mesiac akosi začala sama anglické slovíčka používať, a odpovedať otcovi aj ARJ, ale od mladšieho brata dvojročného to ma, on ju ťahá.
Menší ma len dva a sam sa učí a rozumie Sj, anglicky aj arabsky a tam sme sa ani nesnažili učiť ho. Prepina sam a keď nerozumiem, ešte sa smeje. Deti sú šikovné. Treba ich podporovať. Nech len pozerá v akom jazyku chce. Zrejme je veľmi nadaný. Teraz psychológovia radi nálepkuju deti, keď sú trochu aktívnejšie.
Veď to je perfektne, podporujete ho v tom!!! Prihlásila by som ho aj na nejaké kurzy ak by chcel..
A co chces stopnut? Genialne dieta??? To male si same preraza chuda svoju cesticku. Pockaj, ono bude uz v 14 tam, kde ty nikdy nebudes. Este ti mama dobre povie, mas sikovnu mamu. Praveze s tym by ste mali nieco robit....najskor pediatricka a tak dalej..., urcite nejaka jazykova skola, skola pre nadane deti atd.
@miriam11 by si neverila, čo všetko sa dokážu deti naucit z TV. Potom môžeme vypnúť aj počítače, lebo domáce vyučovanie je tiež cumenie do obrazovky 😐 ak pozerá veci, ktoré ho naozaj vzdelávajú a pomôžu do života
@miriam11 tak to pises pekne blbosti. Masa a medved pozeraju hadam vsetky deti z mojho okolia, ale po rusky nevie nikto. Youtube pozera valna vacsina deti, ale ze by isli plynule anglicky - v ziadnom pripade.
@miriam11 tak to by ma zaujimalo kolko tych jazykov vies ked to pises. Pretoze len z pozerania filmov sa nenaucis nic. Obzvlast ak tam nemas titulky a nechodis niekam do skoly alebo na kurzy.
Že je šikovný a ty nie