5-ročné dieťa ma odmieta

15. aug 2024

Ahojte. Stretli ste sa s niecim podobnym?
Mam 5 rocne dieta. Skoro rok sme od seba s jeho otcom. Tento tyzden ju strazi s partnerkou. No nastava problem.. uz druhy den nechce byt so mnou. Vcera som to brala ok. No dnes som prisla, plakala, ze chce jeho aj mna. Spolu.
Nevedela sa rozhodnut. Stale opakuje, ze je s tatom malo a so mnou vela. No chodim do prace ani sme sa nevideli.
Tetu ma velmi rada. Ju obimala predo mnou. A mna nic.

sisska96
15. aug 2024

Nebuď žiarlivá. Môže mať rád aj iných okrem teba

autor
15. aug 2024

@sisska96 tu nejde o ziarlivost. Len ze sa zmenila a uplne otocila.

patka06
15. aug 2024

Zrejme tam má viac pozornosti - venujú sa jej viac, viac dovolia
Je to úplne normálne

autor
15. aug 2024

@patka06 braval si ju soboty isla vzdy pekne za mnou. A tiez mala pozornost. Vidim, ze je ina. Toto bolo prvy krat co son s nou nebola den a pol.

mamamasama
15. aug 2024

Myslim, ze ak ju mali tak kratko, tak si to poriadne uzivali. Je rozdiel byt s dieťatkom nonstop, alebo den a pol. Jasne, ze ty ako mamina nemozes len chodit po vyletoch, kupovať kazdy den pizzu a zmrzlinu. Tak male dietatko tomu este nerozumie. Chapem, ze ta to boli. Samej by mi pukalo srdce, ale ona je malinka. Je to tazke, ale nesmies si to tak pripustat.

simona20201309
15. aug 2024

Ukáž jej, že aj v tejto pre ňu ťažkej situácii si tu pre ňu. Nestavaj sa do role zranenej, urazenej. Bud pre ňu mama a cháp ju. Povzbud ju že je to skvelé že im bolo spolu dobre a ze bude s nimi znovu len teraz to nejde. Nevytvaraj v nej výčitky, že jej pocity sú zlé. Vieš aký musí zvládať boj? Milovaná mama a milovaný otec nechcu byť spolu, do toho skvelá teta ale mama je smutna keď vidí že je s nimi spokojná.... strasny chaos, bordel a vnútorný boj. Uisti ju, že je to v poriadku, a keď ju objíma tvar sa že si šťastná aká je dcéra šťastná....
Keď bude dcéra u otca skus si co najviac oddýchnuť a zrelaxuj aby si mohla byť znovu pre ňu plná optimizmu a pozitívnej energie. 5r dieťaťu nemusíš vymýšľať lezenie po skalách a plávanie s delfínmi. 5r dieťa ešte ocení prítomnosť matky. Spoločne hry, debaty, prechadzku...
Neboj nestratis ju. Nejaká cudzia teta nikdy nenahradí mamu, len Bud trpezlivá a počkaj si kým ju ta eufória prejde (hlavne kým prejde ta eufória tu tetu. . Keď zistí že deti majú aj svoje dni 😆)