5 ročné deti sa nevedia zmestiť do kože

9. máj 2022

Ahojte predom neodcudzujte neviem čo mám robiť. S priateľom mame rok a pól ročnú dcéru, bývame zatiaľ u svokry nakoľko sme kúpili starší dom a prerába sa. Ide o to, že jeho mama ma 5 ročne dcéry ja ich normálne z duše nenavidim ja viem že na deti sa to nemá hovoriť a neviem aká bude ešte moja mala ale oni sú moc aj na koňa. Strašne sú zlé nikoho nepočúvajú hrešia a všetci sa z toho len smejú nič im nikto nepovie všetko môžu, slušne im človek nemôže nič povedať lebo začnú revat a hneď som najhoršia že plaču ale len slušne im poviem že či nemôžu stíšit telefón lebo mala ide spinkať hneď začnú na mňa kričať že neeeeeee a pištat plakať 😖. Malej robia naschval zle berú jej hračky keď sedí mala na sedačke naschval skáču, už ju asi 3x kopli do hlavy a nikto im nič poriadne nepovie len milučko nerob zle. Stále v kuse kričia pištia dokonca škaredo nadávaju aj jeho rodičom a oni nikto nič, za všetko plaču kričia a mne minule za to že som zobrala malej hračku za ktorou sa natahovala mi jedna z nich povedala ze som pi*a. Akože ja už fakt nevladzem z nich neviem co robiť lebo nič im ani povedať nemôžem, dnes som malej kúpila hračku samozrejme ze jej ju zobrali a roztrhali lebo bola z gumy. Mala je dosť náročné dieťa nespáva nepapa idú zúbky momentálne je to s ňou ochlp a ešte oni dve ja sa bojím ze niekedy buchnem a normálne ich vyplieskam.

katkaseiner
9. máj 2022

uz by som bola zbalena a byvala aj v rozostavanom dome...
Nakolko ty ich vychovavat zial nemozes, nemas velmi inu moznost ako bud vydrzat kym sa dom prerobi... alebo vybrat na par mesiacov byt a byvat tam. Ale nakolko ide jar a leto tak ja by som byvala uz aj v rozostavanom...

autor
9. máj 2022

@katkaseiner tiež som nad tým rozmýšľala, už mi dochádzajú sily jeho rodičia su v pohode ale oni dve su strašne

zmrzlinka2021
9. máj 2022

A ako reaguje tvoj snubenec na taketo spravanie svojich sestier?

Ja by som nebola ticho a nech som aj za tu zlu. To ze šantia, behaju, to je normalne a patrí to k detom ale agresivita, ničenie vecí a vulgarnost - ja by som zasiahla.

autor
9. máj 2022

@zmrzlinka2021 on práveže stále im nadáva aj jeho rodičom škaredo sa snimi za nich hada a hlavne keď vidia ako hrešia alebo keď malú kopli do hlavy ale to je ako hovoriť do stromu.

zmrzlinka2021
9. máj 2022

Počkať, tvoj priatel nadava detom a aj rodicom a aj skaredo?

jana_eyre_2
9. máj 2022

Tak keď aj tvoj priateľ nadáva a škaredo sa hada, to znie ako taká hlučná a vulgárna celá rodina.. tie 5r deti sa nevychovali samé, takže to nie je o tom že rodičia sú vpohode a deti sú zle..

Bývať s viacerými deťmi je hlučné a náročnejšie ako s jedným malým dieťatkom, to je fakt.. to že tie deti sa spravaju zle a škaredo rozpravaju, nie je ich chyba.. ak nemáš dosah na ich výchovu, tak potom jedine sa odsťahovať čo najrýchlejšie..

sissy27
9. máj 2022

5ročná mi povedať že som p..a tak jej takú struhnem, že nebude vedieť čia je. A môže sa jej ctená matka a moja svokra rozliať na kolomaž od jedu. Nebola by som tam ani sekundu, pekne do podnájmu a makať na stavbe, nech je čím skôr dokončená.

marzuz89
9. máj 2022

Tebe vadia vulgarne deti, ale vulgarny otec tvojho dietata je ok? Vulgarne deti by som nepredychala, nebola by som tam so svojim dietatom ani minutu, trvala by som na podnajme. Ale vulgarne nadavajuci partner. Vulgarne nadava 5r detom. A ty vinis deti.. Ved oni opakuju len to, co vidia, ako sa k nim spravaju dospelaci. Smaozrejme, ze ti povie p*ca, ked to pred chvilkou povedal ako bezne pouzivane slovo svojej 5r sestre jej dospely brat.

Teme neverim, neverim v takuto ubohost dospelych ludi. Nechcem verit.

whatever1
9. máj 2022

Vytvorte detský kútik pre dceru vo vašej izbe a v čase keď sú dievcata doma zo škôlky sa zdržuje tam alebo vonku.

diewcatqoo
9. máj 2022

Pises, ze tvoj partner sa sprava k rodicom neuctivo a skaredo sa s nimi rozprava. Preco sa potom cudujes, ze deti su vulgarne a nevedia sa spravat? Ak toto vidia doma, tak sa im netreba cudovat. Ak vidia takyto vzor spravania vo svojom starsom bratovi, preco by mali byt ony ine?
Treba sa odstahovat, pretoze na vychovu svojich "svagrin" nemas a nikdy nebudes mat ty ziadny dosah. Ty si v ich domacnosti cudzia, nemas najmensie pravo kecat im do vychovy. A im je ocividne jedno, ako sa deti spravaju, ked nezvladli vychovat ani starsieho syna.

markaterka
9. máj 2022

No ale tie vulgárne slová niekde tie deti museli počuť. Vy
všetci dospelí tak náhodou nerozprávate? To že deti behajú, to je normálne, ale tie kopance a ničenie hračiek normálne nie je.

whatever1
9. máj 2022

@sissy27 Ty by si struhla cudziemu decku? Oni nemôžu za to v akom prostredí vyrastajú.

nicicka
9. máj 2022

Tak veru môj 7 ročný je tiež pekný kvietok. Osobnosť čo si nedá nič vysvetliť a postaví si hlavu. Ale tak veru skúšal aj nadávky doma ale to sme hneď zakročili. Aj keď ma svoj "deň" tak to je vkuse ho..o, do riti atď ale vie že to nemôže na nikoho povedať. Hovorí si to sám pre seba a je pre mňa riadne ťažké vysvetliť že sa to nehovorí a opakujem mu to ako papagáj dookola a aj teda mienim kým mu to nedocvakne že sa to proste nerobí. Pokiaľ už riadne prepiskne dostáva trest. V 5.roku to začalo aj u nás že si už začal robiť čo sa mu páči ale treba držať hranice. Ak na to rodičia kašlu, nechcem vedieť čo bude v puberte...treba to isto podchytiť a neprehliadat. Ale hej, jednoduchšia cesta je ignorovať 🤦

bashee
9. máj 2022

A preco im nic povedat nemozes? Ja nepochopim dnesnu dobu. Dnes dospely nemoze cudziemu dietatu nic povedat a musi vsetko tolerovat. Mne ako malej bezne povedal sbskar v banke ze so zmrzlinou nemozem ist dnu, predavacka v butiku ze nemam capkat po zrkadle a po stenach, moja teta ci ujo ze nieco nesmiem a pod. Bezne mi vraveli ked som neposluchala vo vlaku ci autobuse ze pride ujo revizor a vyhodi nas alebo nam da pokutu. Akoze co to je za blbost ze cudziemu dietatu nemozem povedat ked robi zle, nici, ublizije? Ak by moj robil zle a niekto ho na pieskovisku ci inde napomenie nech s tym prestane a vyhresi za zle spravanie budem len rada. Zivot sa s nim maznat nebude. Nech vie ze su nasledky za svoje ciny. A poviem mu este: vidis! Teta sa hneva, tak ti povedala lebo neposluchas!…dnes sa razi divna teoria ze drzat usta a nechat sa terorizovat malymi detmi. Ked su dobre, zvedave pol slova nepoviem. Ale ked robia nieco co sa mi nepaci, ohrozuju a pod tak sa ozvem a urobim poriadok. Ze vychovavam cudzie? Nuz asi ano ked ich vlastna mater na ne kasle. Zivot ich neskor sam vychova a nebude sa s nimi piplat. Bit nie ale slovne vykarhat kludne. Ale zasa keby mi povedalo male decko ze som pica mozno by mi aj ruka vyletela po riti. A pravom. Neviem si predstavit povedat ako dieta v rodine svojej tete ze je pica. Fuuuu…a nech si hovori kto chce co chce. Zrazu by sa rodina zacala zajimat preco sa to stalo a co urobilo.

elizabet173
9. máj 2022

@nicicka na čo to opakuješ ako papagáj, veď on dávno veľmi dobre vie, že sa tak nerozpráva, iba sa na tebe baví, keď mu to dookola opakuješ.

autor
9. máj 2022

@marzuz89 zle ste to pochopili bože… on vulgárne nenadava myslela som že sa škaredo poháda s jeho rodičmi nie vulgárne ale škaredo že sa nebavia potom spolu ani

elizabet173
9. máj 2022

@autorka - a kým ste tam začali bývať, tak si si absolútne nevšimla, že tie deti sú aké sú. Ak je dom neobytný, odišla by som aj do jednoizbáku, aj keby som dom prerábala oveľa dlhšie, v takomto prostredí by som dieťa vyrastať nenechala. Ak je hotová aspoň jedna izba, WC a kúpeľňa, išla by som tam

autor
9. máj 2022

@elizabet173 ja som vedela že sú zle ale nechodili sme tam často len na sviatky na dva dni a to sa ma vždy hanbili ale teraz čo robia fu

mondolina
9. máj 2022

a to ste všetci v jednej izbe? nechodia do škôlky?

januska12323
9. máj 2022

Prepáč ale môžete si za to sami, na sťahujete sa k rodine s malými deťmi a čakáš že sa prispôsobia oni vám. Nemáte ani jednu izbu "vašu"? Kopli ročne dieťa a trest žiadny? Dostali by odo mňa po riti a nech si idú plakať k mamičke.

zmrzlinka2021
9. máj 2022

Deti nie sú zlé - sú len odrazom toho, čo zazivaju a čo im bolo počas tych pár rokov vštepované do života.
Treba ich niekedy zobrat niekam na vyletiky, ty, snubenec, malinku do satky alebo na turisticky nosič a šup niekam do prírody, ZOO. Treba si uvedomit, ze su to stale male deti a vyzaduju si svoju pozornost. A neustale treba s nimi hovorit, vysvetlovat im.
Ano, vy nie ste ich rodicia a vasa zodpovednost nie je ich vychovavat, ale pravdepodobne to ich rodičia nezvladaju, je to na nich vela, kedze pises, ze su to dobri ludia.

autor
9. máj 2022

@januska12323 áno a kam sme mali ísť ? Je to predsa najbližšia rodina akože ku komu by sme mali ísť ?

silvike
9. máj 2022

V kazdom pripade, to ze su tie 5rocne deti zle ako ich vy nazyvate, nie je ani omylom ich chyba a vizitka ale vizitka hlavne rodicov a celej atmosfery v ktorej sa deti od malicka pihybuju. A takto vulgarbe nadavat ? Snad si nemyslite ze sa s takym slovnikom narodili. Otazka je ci chcete byt s partnerom ktoreho vychovali tiez ti isti rodicia ktori vychovavaju tie zle 5rocne deti. Myslite ze on nebude mat vzite nejake zle vzorce spravania jednania ? Lebo ti jeho rodicia to skratka nedavaju. Pochybujem ze pri nom to davali na jednotku.

silvike
9. máj 2022

Tie deti nemozu byt zle, deti su prirodzene dobre. Mne by ich praveze bolo luto ze su v takom debilnom prostredi kde sa vulgarne nadava a pod. a na nich sa to vsetko lepi, nik im nedava hranice ale zaroven lasku doveru.

sarahh09
9. máj 2022

Pozor mala bude opakovať po starších detoch..

elizabet173
9. máj 2022

deti nechodia do škôlky?

kittykat22
9. máj 2022

co podnajom v malickom byte zatial? stacila by garsonka. Ako dlho kym sa da dohromady dom? Nie je ti co zavidit. To co popisujes je celkom strasne.

danyelia
9. máj 2022

Ahoj, normálne by som ich matke povedala, že ak ešte raz! jej rozmaznané a nevychované detiská ublížia mojej dcére, zničia jej hračku, zobudia ju, budú vrieskať, vulgárne mi vynadajú...tak im takú naplieskam na zadok, že až! Nech si ich okamžite začne ,,vychovávať,, - lebo to za ňu urobím ja..Neviem, prečo by som mala byť ticho a dovoliť, aby mi malé drzé deti skákali po hlave 🤦🏻‍♀️

sissy27
9. máj 2022

@whatever1 a mne cudzie decko môže nadávať? no keď ho nevedia doma usmerniť, tak holt to budú robiť "cudzí". Zas tak veľmi cudzí nebudú, ako píše autorka - je to najbližšia rodina. Ale áno, struhla by som aj cudziemu keby došlo na nejakú vyhrotenú situáciu. Snáď si nenechám skákať po hlave a otĺkať vlastné dieťa?

marzuz89
9. máj 2022

@autorka, ak som zle pochopila, ako inak sa da chaoat tato veta "on práveže stále im nadáva aj jeho rodičom škaredo sa snimi za nich hada" nadava detom a hada sa s rodicmi. Inak to nema byt ako myslene 🙂