5 ročná dcérka chce nosiť stále to isté oblečenie

mamavkoncoch
19. mar 2012

nasa 5 rocna dcera ma problem s oblecenim. teda ona ani tak nie ako my. jej stacia jedny pancuchy, jedny teplaky, jedna bunda a je spokojna. problem nastava ak mame ist k lekarovi, alebo niekam von, alebo na navstevu. vtedy nastava kriza a niekedy aj boje pretoze si neda vysvetlit, ze nemoze mat teplaky ale daco slusne. uz nam je to trapne pretoze skoro stale ma tie iste oblecenie. ak ma tie veci oprane a mokre vtedy je to neskutocne trapenie vybrat nieco ine. poradte prosim. uz sme aj premyslali nad neakym psychologom. ale asi tam skoncime my ako rodicia.dakujeme

janinah
19. mar 2012

buď rada,vieš koľko usporíš? 😀 náš 6r má sesternicu o rok staršiu a odmalička naň platilo-Saška urobila toto,Saška si obliekla toto,Saška zjedla toto-akože som vždy telefonovala Saškinej mamke 😉 alebo že Saška by sa nehrala s chlapcom,ktorý má špinavé ruky /bežal hned sa umývať/-nemá nejakú kamošku,o ktorej by si toto hovorila?

mamavkoncoch
autor
20. mar 2012

ahoj. je pravda, ze usetrim ale mame starsiu dceru takze veci nemusime az tak nakupovat. ved aj ked nieco kupime aj tak chce len tie iste veci. uz sme skusali aj satnik starsej dcery ale ani to velmi nepomaha. odtial si obcas vyberie iba puncochy ale len tie ktore sa daju vytiahnut az pod krk, ine su neni dobre. metoda ako pises nezabera uz aj take sme skusali. ked jej spomeniem neaku kamosku, alebo st. sestru tak nam odpovie ze nech. asi nam zostava len dufat, ze cez leto ked sa budu nosit len tricka a kratasy ju to neako prejde a dalsia zima bude v pohode. 🙄

cmulinko
20. mar 2012

moj prvy syn neznasa ''sviatocnejsie '' oblecenie.....uz,ked ma vidi s koselou v ruke ,tak je koniec.velmi casto bojujem s nim....cely cas by nosil iba cierne sportove nohavice a transformer tricko.....ja to riesim tak,ze do skolky sa oblieka sam....sam si vybere co chce a je mi to srcedne jedno aku kombinaciu si zvoli a ako vyzera....ale ked ideme do '' terenu'',tak vtedy neustupim 😀 😀 tato metoda nam funguje ako kompromis...ja nekecam do oblecenia do skolky a on nekeca do oblecenia pre ostatne prilezitosti 🙂

mamavkoncoch
autor
26. mar 2012

ahoj.aj to riesime kompromisom ale ked nasa Miska aj do skolky chce stale to iste. co sa tyka tricka s tym sa neako dohodneme ale teplaky to je uz horsie. ale mame uspech uz sme presedlali z hrubych zimnych na menej teple ale stale je to len o tych jednych. tak obcas mavame pekne dievcenske tricko a k tomu vytahane teplaky. ale nechcem to zakriknut uz sa troska pohyname vpred. ale len troska. uberame na puncochacoch teraz sa dohadujeme na ponozkach. 😖 😅

aflou
22. máj 2020

Prosím vás je to teda v poriadku,že aj moja dcérka chce stále dookola len dve tričká nosiť ,jedno tielko a dvojo legín.S nohavičkami a ponožkami tiež bojujeme pol hodinu. Mala 4 roky.Tenisky len jedny.V zime nemala ani raz tepláky, pančušky ,rolák lebo som ju jednoducho nepresvedčila. Nosila len legíny a navrch zateplené nohavice. Chodí do škôlky. Každý deň s revom bojujeme.Čiapku nechce nosiť len bundu s kapucňou. Prejde ju to niekedy? Už to trvá dlho a som z toho na nervy.

janulik2008
22. máj 2020

@aflou prejde to 🙂 mala tiez ma oblubene veci napr saty co sa tocia a tie keby mohla nosi nonstop. Sestra napr saty schovala lebo mala nic len saty a saty. Nakupene plno legin lebo sak skolka ale ... my mienime korona meni musela ich aspon ponosit 😃😃😃

aflou
22. máj 2020

Veď to.Topánky čo som jej nové kúpila na jar som o dvoch mesiacoch vrátila o obchodu lebo ich nechcela a nosí len jedny s vydratou podrážkou ....na hanbu.Tričká má po 10ks s krátkym a dlhým rukávom a ona stále len dve tričká mení.