4-ročný syn nerozpráva

jarulienka121
13. nov 2024

Dobrý deň.Syn bude mať v decembri 4..Vsetkemu rozumie.Vsetko zopakuje len sám keď začne tak mu vôbec nemoz rozumieť.Vsade dáva H.Napriklad Skolka-Holka,budík-hudik,dedo-hedo,Samko-Hamko itd..je hyperaktívny,ale dosť je šikovný. Pozna všetky písmenká,vie abecedu,pozná všetky značky áut.Pocita do 30..Len to rozpravanie..Chodíme logopedicke zatiaľ sme sa niak neposunuli.Chodi do bežnej škôlky ale tam hovoria že nepočúva, niekedy róby si čo chce,nezapaja sa a dosť zle rozpráva.Tak by som sa chcela ďalej posunúť.Viete mi prosím poradiť.Dakujem

anjelicek26
13. nov 2024

Co mate uz absolovane? Skontrolovane polypy, mandle, ci nerobia opuch eustachovej trubice? Skontrolovany sluch - myslim skutocne nameranie odbornikom? Skontrolovana podjazykova uzdicka, ci nie je zhrubnuta ci skratena? On rozprava, ale nerozprava cisto a nerozprava dostatocne na svoj vek, pritom intelekt ma v poriadku... treba najst tu prekazku a logopedicka ked vam da cviky - tak musite kazdy den doma, toto same nepojde...

jarulienka121
autor
13. nov 2024

@anjelicek26 boli sme orl a všetko má v norme,on všetko zopakuje,len sám keď ma tak popletie alebo vyznie ako číňan.On sa snaží len mu to nejde,jak začal do škôlky vidím tam viac toho,pomenuje spolužiakov učiteľky povie dobré ráno a tak,to pred 2 mesiacmi vôbec nebolo,takže pokroky su,ale stále dosť pomaly..Rozmýšľala som že sa obrátim psychológy ešte.

anjelicek26
13. nov 2024

@jarulienka121 ale merali mu sluch ci nie? Moj syn hovoril plynule a aj tak bol na jedno ucho hluchy a na druhom mal 40 percent... on vedel odcitat z pier a v tichom prostredi problem nemal... problem mal v kolektive, kde hovorilo vela deti jeden cez druhe, problem mal, ked som ho volala z ineho poschodia, nevedel lokalizovat, ze ktora izba, ci hore ci dole... psycholog je dalsi krok samozrejme, ale mne prijde tvoj syn sikovny, velmi sikovny, len ta rec...

jarulienka121
autor
13. nov 2024

@anjelicek26 No práveze preto som to do teraz neriešila lebo vo všetkom je šikovný len v tej reči zaostáva..Sluch má dobrý aj všetky výsledky sú v norme..

pribinak
14. nov 2024

Pozerám že si z Ba, tak vyskúšaj inú logo, alebo nejem logo centuem, topka je asi Asobi

naty2020
15. nov 2024

@jarulienka121 ahoj, my chodíme na logopédiu so 4 ročnou do Petržalky LOGOMED na vyšehradskej a obidve logopedicky sú skvelé. Robia na poisťovňu ak máš výmenný lístok. Na každej hodine sa naučíme nové písmenko, ale fakt poctivo trénujeme aj doma. Materiály na učenie posielajú mailom, prístup úplne super veľmi som spokojná. Prvá hodina je diagnostika a ak niečo nie je okej, odporučia psychologicku. Kamoška tak dopadla, že chodí na odporúčanie zlého screeningu od logo aj psychologicke a veľmi im to pomaha. Chodili sme pred tým do Lamača a to bol otras, mala sa jej bála, neznášala to tam. Skús, však za to nič nedáš.