4-ročný syn má tvrdý jazyk a nechuť sa učiť

2. aug 2024

Dobrý deň. Syn 4r, síce ma nehorázne veľkú slovnú zásobu, ale tá výslovnosť. Chodíme aj k logopedicke od minulého roka, avšak býval často chorý takže 90% termínov sme museli zrušiť. Čiže ani neviem, či sa dá povedať, že sme tam chodili. Snažím sa doma podľa pokynov logopedičky s ním trénovať, ideme pred zrkadlo a tak. Len on je strašný, on sa smeje, blázni a nikde to nevedie. Pri logopedičke sa snažil, keď sme boli. Je už neviem, ako na to. A úplne ideál, má staršiu sestru, a po nej sa naučil hovoriť v ženskom rode, aj keď ho nonstop na to upozorňujeme, tak stále tak hovorí. Ako na to inak? Správne? Ďakujem

katkaseiner
2. aug 2024

to s tym zenskym rodom robi podla mna kazde dieta... tam len oprav.. naznac ze je chlapec a chlapec to povie takto... (tiez mam starsiu dceru a mladsieho syna).

mimimoje
2. aug 2024

trénuj pri hre, pri cestovaní v aute, pri prechádzke, pri hre, pri sprchovaní, nie tak, že poďme pred zrkadlo a trénovať, ono to ide na začiatku veľmi pomaly, niekedy sú prvé výsledky až po pol roku, nevzdávaj sa, to dáte. Keď povie niečo nesprávne, zopakuj to ty správne ale neopravuj ho, že toto si povedal zle, má to byť takto, len to po ňom zopakuj so správnou výslovnosťou.

haley7897
2. aug 2024

On nieje strašný, ma 4 roky a správa sa ako štvorročný. Robte tie logo cvičenia hrou, drillovat pred zrkadlom by nebavilo ani dospelého, musí to byť aspoň trošku zábavné. Hneď sa pohnete viac.
A ten ženský / mužský rod? V tomto veku úplne bežné. Moja to robila ešte pár mesiacov dozadu (má 5) a nejako extrémne som to neriešila, max tak občas opravila, samo sa to časom poddalo.

amelia89
2. aug 2024

my to robime hravou formou, vzdy po umyvani zubov sa 10 minut “hrame cvicime” je to ako sucast predspankovej rutiny (nevydrzi dlhsie), tiez este zamiena muzsky-zensky rod. mne povie; mami a si to uz odlozil? a podobne… a mame peknu knizku a tu citame a tam sa vzdy zastavim a precvicime pismenko ktore mame 2-3x nie viac, je to male dieta viac nevydrzi ale snazim sa akokeby to vsunut vzdy ked ma napadne (ma cerstvo 4 roky)

autor
2. aug 2024

@haley7897 tak nám to tak logopedička kázala. Samozrejme, čítame aj knižky, alebo pri hre pouzivame slovicka. A snažím sa vždy správne. Alebo ten jeho rod, to vždy pekne, a keď mu povieme povie správne, ale za 5 minút sme už pri starom... ja viem, že to treba čas, len to, že on chce vedela hovoriť a to potom sa ťažko každé slovo opravuje. A ešte bol na operácii mandli začiatkom júna a odvtedy tak huhne ako nikdy predtým. Čiže úz dupľom nerozumiet