4-ročný syn je veľmi živý, všetkých bije a nepočúva

alex1552
21. máj 2024

Ahojte, idem si k vám po radu lebo ja som už zúfalá. Neviem ani kde mám začať ale skôr asi tým, že môj 4 ročný syn je veľmi živý , keď mu niečo nedovolíme začne vrieskat, kopať nás, bije všetkých, trieska zo všetkým a snaží sa zničiť všetko čo je v tom momente pri ňom. Hoc aj keď napríklad ho upozorňujem že nech to nerobí, že si ublíži tak si nedá povedať, potom keď spadne a chcem ho utíšiť začne má biť akoby som mu ja ublížila. Nepočúva ked mu niečo povieme. V škôlke robí deťom zle a ako náhle vidí, že nikto na neho nedáva pozor ide robiť zle, dnes vytopil kúpeľňu v škôlke a pooblieval všetky deti. Keď ide okolo niekoho tak ho soti alebo buchne. Mamičky prosím vás poradte mi ja som už zúfalá. V škôlke mi odporučili skúsiť psychológičku, vraj, že bude mat nejakú mozgovú vadu 😔 že je zaostalý, nepamätá si farby, čísla nič. 😞
Keď sa ho snažím niečo naučiť tak mi to zopakuje ale ked sa ho to spýtam o 2 minuty už mi povie, že si to nepamätá.

deti95060810
21. máj 2024

skús psychológa, a centrum včasnej intervencie.
možno vás pošlú aj k neurológovi

cookie29
21. máj 2024

psycholog. Co na to pediater na poradniach? Doteraz nic nepovedal?

biglovemom
21. máj 2024

Urcite smer psycholog

domka222
21. máj 2024

Poslúchni odporúčanie škôlky.

januska12323
21. máj 2024

Neviem na čo čakáš.

gubka2023
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gubka2023
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gubka2023
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kacena4
21. máj 2024

za mna zivy a nevychovany je rozdiel mozno treba nastavit hranice a ak ma problem s pamatou a osvojovanim si pojmov to je ine tam treba psychologicke vysetrenie napr CVI alebo CPP

tiika
22. máj 2024

@alex1552 to ako opisuješ, že vystrája v skolke je jedna vec a to, že si nepamätá farby, čísla je druha. Myslis, že je medzitym súvislosť? Prejavujú sa problémy s pamäťou i inak? Možno sa na tie farby, čísla nevie v tej chvíli sústrediť alebo ho to vôbec nezaujíma.

Píšeš, že keď mu hovoríte nie, zakazujete.. On ma v sebe vela nevybitej energie, ma potrebu akcie, pohybu, veci skúmať, objavovať. Pokial mu v tom bránite, cíti sa byt frustrovaný, nespokojný, podráždený, keď často počuje nie. Skús ovládnuť impulz a nehovor hneď, čo nemôže. Skôr pomenuj to, co by chcel a hľadajte nejake dostupné možnosti.

“aha, ty by si chcel v tejto chvíli vyliezť na ten strom. Asi ta láka preliezť cez všetky tie konáre a byt tak vysoko. Poďme sa pozrieť na to, akoby sa to dalo alebo možno najdeme iny spôsob, kde by si mohol liezť a byt tak vysoko.”

barbora854
23. máj 2024

Včasná intervencia a psychológ podľa mňa na to stačiť nebude
Psychiater a neurolog tam začni
A kým si doma čaje na ukľudnenie ?sirupy ?ja by som po tom siahla

segga
12. júl 2024

Posluchni a chod k psychológovi..na čo čakáš? Kedy niekomu naozaj ublíži? Ja na jednej strane chápem, že žiadna mama si nechce priznať, že jej dieťa má možno nejaký psychicky problém. ALE.. Čím skôr to podchytite, tým lepšie.. Zistia príčinu a budú sa problém snežiť vyriešiť. Príp vás pošlú k psychiatrovi alebo neurológovi. Zahod hanbu a predsudky a pomôž synovi.. 👍